top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 06/11/2021

Updated: Jun 11, 2021


Політика

У Британії стартує саміт Великої сімки

У п’ятницю, 11 червня, в курортному комплексі Карбіс-Бей у британському Корнуоллі відбудеться перший з часу початку пандемії очний саміт країн G7 – США, Японії, Німеччини, Великої Британії, Франції, Італії та Канади, повідомляє ВВС. Також до саміту запросили приєднатися лідерів Індії, Південної Кореї, Австралії, Південної Африки й інших країн. Велика Британія цього року головує у G7, тому саміт проходить на її території. Головною темою розмови буде посилення глобальної системи охорони здоров'я, яка може захистити суспільство від майбутніх пандемій. Порядок денний також включає кліматичні зміни та торгівлю. Офіційні зустрічі розпочнуться у суботу вранці, 12 червня. Більшість зустрічей у рамках саміту пройдуть за закритими дверима, однак наприкінці заходу країни опублікують спільне комюніке.


Економіка

Джо Байден скасував укази Дональда Трампа про заборону TikTok і WeChat

Президент Джо Байден відкликав серію розпоряджень попереднього президента США Дональда Трампа, спрямованих на заборону нових завантажень китайських додатків WeChat і TikTok. Про це йдеться в повідомленні Білого Дому. Також скасовується наказ виданий Трампом в січні минулого року, націлений на вісім інших програмних додатків для комунікацій і фінансових технологій. У той же час Міністерство торгівлі зобов’язали знову перевірити ці додатки на предмет загрози національній безпеці. Нагадаємо, що в серпні минулого року президент США Дональд Трамп підписав виконавчий указ «Про боротьбу з загрозою Tik-Tok», який зобов’язує американські компанії протягом 45 днів припинити операції з компанією-власником додатка ByteDance. Аналогічні заходи стосувалися китайського месенджера WeChat. У вересні обидва накази були заблоковані судом США.


Соціум

УЄФА вимагає прибрати з форми збірної України фразу "Героям слава!"

Спілка європейських футбольних асоціацій (УЄФА) у четвер, зобов'язала Україну внести зміни до форми української національної збірної для участі у Чемпіонаті Європи з футболу Євро-2020. На ній зображені кордони країни, разом з незаконно анексованим Росією Кримом, а також гасла "Слава Україні!"/"Героям слава!". Раніше, Російський футбольний союз відправив на адресу УЄФА ноту протесту через нову українську форму. В УЄФА підкреслили, що зображення українських кордонів не може бути проблематичним, бо воно відповідає міжнародно визнаним кордонам України зокрема підтверджених рішеннями ООН. Напис «Слава Україні!» на зовнішній стороні футболки був затверджений 2018 року і також відповідає регуляціям УЄФА. Але у поєднанні з гаслом «Героям слава!» на внутрішній стороні коміра, створює політичне гасло, тож останнє треба прибрати.


Здоров’я

G7 виділить 1 мільярд доз вакцин для всього світу

Країни "Великої сімки" планують виділити як мінімум 1 млрд доз вакцин від коронавірусу для інших держав. Про це заявив прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, — пише Associated Press. За його словами, половину цих вакцин поставлять США, а Велика Британія — 100 млн доз. Раніше президент США Джо Байден вказував, що Вашингтон пожертвує 500 млн доз препаратів від COVID-19 для інших країн. Білий дім уклав угоду з компаніями Pfizer і BioNTech про придбання вакцини. Тим часом британський прем'єр-міністр очікує, що інші країни G7 також пообіцяють допомогу в постачанні вакцин, бо це допоможе всьому світу відновитися від коронавірусу. Необхідну кількість доз для розв'язання проблеми коронавірусу в світових масштабах раніше в ВООЗ оцінили в 11 млрд доз.


Авто – мото

Alibaba візьметься за розробку безпілотних вантажівок

Китайський гігант електронної комерції Alibaba планує розробити безпілотну вантажівку у співпраці з логістичної дочірньою компанією Cainiao. Про це заявив технічний директор Ченг Лі, передає Reuters. Також за його словами, протягом наступного року Cainiao планує продати 1000 автономних роботів-доставників у Китаї. Німеччина має намір вивести на дороги автівки-безпілотники наступного року. Як зазначає агентство, така ініціатива спричинена тим, що десятки стартапів, автовиробників і великих технологічних компаній, такі як лідер інтернет-пошуку Baidu прискорюють роботу над системами для безпілотних транспортних засобів.


Діаспора

У Чикаго випускники Школи українознавства отримали грамоти від імені посла України в США

Генеральний консул України в Чикаго Сергій Коледов взяв участь у заході з нагоди закінчення навчального року у Школі українознавства імені Василя Стуса. Як передає Укрінформ, про це повідомило Генеральне консульство України в Чикаго. «Сергій Коледов привітав учнів, вчителів та батьків з успішним завершенням навчальної програми та від імені Посла України в США Оксани Маркаровой вручив почесні грамоти випускникам Школи», – розповіли у Генконсульстві.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Наталія Валевська відсвяткувала ювілей новою піснею "Рідна моя сім’я"

10 червня українська співачка Наталія Валевська відсвяткувала свій день народження та з цієї нагоди презентувала автобіографічну пісню «Рідна моя сім’я». У ній розповідається історія людини, яка виїхала за кордон за певних життєвих обставин, але завжди з вірою у серці думає про Батьківщину та своїх близьких людей. "За певних обставин, які виникли в Україні, деякі люди були змушені виїхати за кордон та шукати кращої долі, хоча діти залишились тут, так трапилось і у мене. У цій пісні, я також побачила свою матусю, яка проживає за кордоном", - каже Наталія. Артистка під час святкування свого 40-річчя, запевнила, що все що вона робить, задля одного - підіймати людям настрій, заряджати щастям та позитивом.


Погода

П’ятниця, 11 червня, у Чикаго буде безхмарною. Опадів не передбачається. Вдень до+32ºС.

В Україні не вщухають дощі та грози у більшості областей. Вдень мінлива хмарність, повітря прогріється до 21-26 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

8 views0 comments

Comentários


bottom of page