top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 06/11/2020


Політика

Президент Дональд Трамп наказав побудувати флотилію криголамів до кінця десятиліття

Президент США Дональд Трамп поставив завдання відомствам створити флотилію криголамів та побудувати військові бази з метою просування інтересів США в Арктиці та Антарктиці. Про це йдеться у меморандумі з «забезпечення національних інтересів США в Арктиці та Антарктиці» і адресованому Держдепу, міністерствам внутрішньої безпеки та торгівлі США. 10 червня відкрито американське консульство у місті Нуук в Гренландії. Держсекретар США Майкл Помпео назвав цю подію важливим кроком у зміцненні співпраці в Арктиці.


Святослав Вакарчук складає мандат народного депутата України

Відомий український музикант, лідер партії "Голос" Святослав Вакарчук заявив, що складає свій мандат народного депутата України. Він зауважив, що це рішення не означає припинення ним політичної діяльності або участі у партії "Голос". Під час спілкування з журналістами Вакарчук розповів, що рік тому вирішив іти в політику, щоб привести професійних людей у Верховну Раду. Тепер Вакарчук вважає, свою місію частково виконаною. Каже, що у планах великий освітній проєкт, який оголосить пізніше.


Економіка

Starbucks закриє понад 400 кафе у Північній Америці

Мережа кав’ярень Starbucks анонсувала, що в найближчі півтора року має намір закрити понад 400 своїх кафе в США та Канаді через епідемію коронавірусу нового типу COVID-19, повідомляє CNN. Натомість, компанія хоче відкрити за цей же час близько 300 закладів, які працюватимуть тільки на доставку та винос. У компанії відзначили, що хочуть відповідати настроям покупців, який змінилися через епідемію коронавірусу.


Соціум (соціальні новини)

Протестувальники у США націлились на пам'ятники Колумбу

Протестувальники повалили статую першовідкривачу Америки Хрістофору Колумбу у столиці штату Вірджинія, місті Річмонд, і обезголовили статую Колумба у Бостоні, штат Массачуссетс, про це повідомляють американські ЗМІ. У Річмонді протестувальники заявили, що афроамериканці та корінні народи потерпають від расизму у різних формах з часу, коли Колумб вперше прибув на американський континент. Спадщина Колумба у США тривалий час є предметом дискусії. День Колумба є федеральним святом. Водночас у багатьох регіонах та містах від свята відмовились і відзначають День корінних народів, як увага до втрат, які принесла їм колонізація.


США, Ілліной, Чикаго

Мер Чикаго - Лорі Лайтфут підтримала протести у Чикаго

У своєму зверненні про ситуацію у Чикаго мер міста Лорі Лайтфут заявила, що протягом 90 днів буде проведено ряд поліцейських реформ, і оголосила про створення фонду в 10 мільйонів доларів для підтримки малого бізнесу, що постраждав від пограбувань в останні дні. Очільниця міста засудила расизм і дії поліції, але також висловила незадоволення з приводу мародерів. Раніше вона повідомила про скасування комендантської години та відновлення роботи громадського транспорту.


Діаспора

Українка з Іспанії написала книгу про заробітчанство

Олена Косенко-Каб’юк, що живе в Іспанії написала книгу «Злотий, долар, євро. Історія незаплаканої заробітчанки», в якій подекуди з сумом, подекуди з гумором та самокритикою описала життя українських трудових мігрантів за кордоном. Роман вийшов у травні. Про свою книгу авторка розповідає в серії відеороликів на сторінці «Історія незаплаканої заробітчанки» в Facebook, де також читає уривки з видання. За словами авторки, одне із можливих завдань цієї книги у тому, щоб ми могли себе побачити як у дзеркалі, усвідомити наші сильні й слабкі сторони. Та працювати над посиленням останніх, щоб стати сильною нацією.

Мистецтво, культура і шоу-біз

Фільм «Віддалений гавкіт собак» данського режисера Саймона Леренга Вілмонта про війну на Донбасі отримав премію Пібоді.

Це щорічна міжнародна премія за видатний вклад у галузі масмедіа, що вручається Коледжем журналістики та масової комунікації імені Греді Університету Джорджії. Фільм знімався у 2015-2017 роках в селі Гнутове Донецької області неподалік лінії фронту. У центрі сюжету — 10-річний хлопчик Олег, який живе разом з бабусею. Його родина не захотіла залишати рідний дім і відчула на собі весь жах війни.


Погода

У четвер, 11 червня, у Чикаго ясна погода. Без опадів. Вденьна стовпчиках термометрів +26°С.


В Україні у західних областях України мінлива хмарність та короткочасні грозові дощі, на решті території невелика хмарність, без опадів та спека до + 35 °С.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

4 views0 comments

Comentários


bottom of page