top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 06/10/2022


Політика

Володимир Зеленський підписав указ про санкції проти Путіна

Президент Володимир Зеленський підписав указ, який запроваджує санкції проти низки російських керівників, зокрема президента РФ Володимира Путіна, прем’єр-міністра Михайла Мішустіна, прессекретаря Кремля Дмитра Пєскова та інших посадовців. Також главою держави підписаний указ, який запроваджує санкції проти 261 керівника російських вищих навчальних закладів, а також припиняє культурні обміни, наукове співробітництво, освітні та спортивні контакти, розважальні програми з понад 230 російськими вишами. Санкції запроваджено безстроково.


Світ

Фінляндія може побудувати огорожу на кордоні з Росією

Уряд Фінляндії докладає зусиль, щоб зміцнити захист кордону, повідомляє Reuters. Плановані зміни до законодавства країни дозволять побудувати огорожу на кордоні з Росією, а також дороги для полегшення патрулювання. Наразі більше 1300 кілометрів кордону Росії та Фінляндії позначено лише знаками та пластиковими перегородками, пише видання. Зміни збільшать готовність Фінляндії до загроз, що надходять від Росії. Нагадаємо, цього місяця Фінляндія та Швеція подали заявки на членство в НАТО. Альянс і США висловили підтримку членству цих країн в НАТО.


Війна РФ проти України

Україні потрібне важке озброєння, і дуже швидко

Україна щодня втрачає до сотні бійців вбитими та до 500 пораненими. Росія "несе величезні втрати", але поки що має сили для просування на окремих ділянках фронту, тож Україні потрібне важке озброєння, і дуже швидко. Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков. Міністр заявив, що пріоритетом Міноборони після 24 лютого є забезпечення армії зброєю та боєприпасами, військовою та спеціальною технікою.


Соціум

Зеленський очолив список найвпливовіших людей року за версією Time

Президент України Володимир Зеленський очолив рейтинг найвпливовіших людей року за версією британського видання Time. У своєму виступі на TIME100 Gala у Нью-Йорку він зазначив, що "настав час бути впливовим на сто відсотків". Цьогоріч у топ-5 найвпливовіших людей за версією видання також потрапили Ілон Маск, прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, медичні працівники, які боролися з ковідом, та президент США Джозеф Байден.


Технології

Starlink отримав ліцензію оператора в Україні – Федоров

Компанія Starlink Ukraine отримала ліцензію оператора, повідомив віцепрем’єр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму телеграм-каналі. Він додав, що представництво компанії SpaceX «вже скоро почне активну роботу в Україні». У квітні в Україні зареєстрували Starlink Ukraine як представництво компанії SpaceX. Раніше повідомлялось, що на період воєнного стану в Україні дозволили використання супутникового інтернету Starlink усім охочим.


США, Ілліной, Чикаго

Палата представників ухвалила законопроект про контроль над зброєю

У середу Палата представників прийняла широкомасштабний законопроект про контроль над зброєю у відповідь на нещодавні масові стрілянини в Буффало, штат Нью-Йорк, і Увальді, штат Техас, який підвищить вікове обмеження для придбання напівавтоматичної гвинтівки та заборонить продаж магазинів для патронів з місткістю більше 15 патронів. Поштовх відбувся після того, як комітет Палати представників заслухав свідчення нещодавніх жертв стрілянини та членів сімей.


Погода

У четвер, 10 червня, у Чикаго небо буде вкрите хмарами лише вечері погода проясниться. Без опадів. На стовпчиках термометрів до +25°С.

В Україні буде спекотно, у деяких регіонах можливі короткочасні дощі та грози. Температура вдень 27-32 градусів тепла.




Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Svoboda Express

12 views0 comments

Comments


bottom of page