top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 06/10/2020


Політика

Володимир Зеленський пропонує запровадити 4 види референдумів

Президент Володимир Зеленський подав до Ради законопроєкт про всеукраїнський референдум. Він пропонує запровадити чотири види національних референдумів: про затвердження змін до Конституції, про зміну території України, щодо питань загальнодержавного значення та про втрату чинності котрогось із законів. Також законопроєкт дозволяє голосувати онлайн та ініціювати проведення референдуму від імені народу - за умови, якщо буде зібрано три мільйони підписів.

Економіка

Мелітопольська черешня стане міжнародним брендом

В Україні завершується реєстрація ще одного продукту з історичним географічним походженням – "Мелітопольської черешні", це перша українська ягода, яка отримає реєстрацію як географічне зазначення і матиме право на визнання в ЄС. Мелітопольська черешня» відома ще з 19 сторіччя. Це – товар елітного класу, плоди збирають вручну. Ягоди характеризується багатим ароматом і смаком, збалансованим вмістом цукру та кислоти, а також відмінними товарними властивостями.


Соціум (соціальні новини)

Американці більше занепокоєні загибеллю Флойда, ніж насильством під час протестів – опитування

Американці висловили більшу стурбованість відносно загибелі Джорджа Флойда під час затримання його поліцією, ніж відносно протестів. На це вказує опитування, проведене спільно NBC та Wall Street Journal. 59% опитаних сказали, що їх більше непокоїть загибель Джорджа Флойда і лише 27% відповіли, що занепокоєні протестами. При тому, 81% демократів та 59% незалежних висловили більшу стурбованість загибеллю Флойда, порівняно з лише 29% республіканців. Водночас 80% виборців вважають, що ситуація в країні вийшла з під контролю.

Здоров`я

Деякі штати США могли невірно рахувати хворих на COVID-19 - ЗМІ

Показники захворюваності на коронавірус в епіцентрах поширення, зокрема, у Нью-Йорку, знижуються, але водночас за останні 7 днів 14 штатів зафіксували рекордно високу кількість нових випадків, повідомляє The Washington Post. При тому, 28 штатів могли неправильно рахувати захворілих, через те, що не повідомляли про "можливі випадки COVID-19", включно з тими, які мали ознаки інфікування, але не були підтверджені лабораторними аналізами. Правильний підрахунок поширеності та смертності дозволяє місцевій владі ухвалювати рішення щодо послаблення заходів карантину, додає CNN.


Спорт

Ексчемпіон світу Олександр Гвоздик завершує кар‘єру боксера

Український напівважковаговик Олександр Гвоздик оголосив про завершення кар'єри. 33-річний боксер підтвердив цю інформацію і заявив, що поки утримується від подальших коментарів. Останній поєдинок він провів 19 жовтня 2019 року, програвши титул чемпіона WBC дагестанцеві Артуру Бетербієву. Гвоздик – бронзовий призер Олімпіади-2012. На професійному рингу він провів 18 поєдинків, у 17-ти здобув перемогу. Олександр володів чемпіонським поясом WBC в напівважкій вазі, який забрав у багаторічного домінатора дивізіону Адоніса Стівенсона з Канади.


США, Ілліной, Чикаго

У кожному районі Нью-Йорка з’явиться вулиця «Black Lives Matter»

Одну з вулиць у кожному районі Нью-Йорка назвуть «Black Lives Matter», про це мер Нью-Йорка Білл де Блазіо заявив на пресконференції. «Це буде чітким сигналом — як щодо назви вулиці, так і щодо того, що на них відбувається. А саме — що життя афроамериканців важливі», — сказав де Блазіо. Також на тлі протестів спричинених загибеллю Джорджа Флойда вперше в історії США афроамериканець очолив рід військ. Сенат США затвердив генерала Чарльза Брауна на посаду глави штабу військово-повітряних сил США.


Діаспора

Український інститут обере музикантів для представлення за кордоном

Український інститут оголосив відкритий конкурс для музикантів - представників актуальної академічної, джазової та мейнстрімної музики в межах створення англомовного каталогу для презентації української музичної індустрії за межами України. Друковані примірники каталогу будуть надіслані провідним міжнародним фестивалям, шоукейсам, ключовим локаціям, музичним вишам та критикам. Їх також одержать посольства та консульства України за кордоном, а також представники української діаспори. Музикантів, які увійдуть до нього, Український інститут залучатиме до програм, проєктів та заходів за кордоном. Конкурс триватиме до 21 червня. Обирати гурти буде міжнародне журі.


Погода

У середу, 10 червня, у Чикаго з ранку до самого вечора небо буде вкрите хмарами. У другій половині дня можливий дощ. Денна температура +26- 28°С.

Україна сьогодні буде однією з найспекотніших країн Європи. Майже на всій території прогнозується спека до + 35 градусів. У західних областях можливі короткочасні дощі, грози, зливи зі шквалом і градом.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

8 views0 comments

Kommentare


bottom of page