top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 06/09/2022

Updated: Jun 10, 2022


Політика

Ангела Меркель каже, що її провини у нападі Росії на Україну немає

Колишня багаторічна канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила, що не бачить провини своєї політики щодо РФ у нападі Росії на Україну, оскільки "неможливо було створити архітектуру безпеки, яка могла б цьому запобігти". Про це Меркель заявила у своєму першому після відставки великому інтерв'ю виданню DerSpiegel. Крім того, ексканцлерка висловилася на захист Мінських домовленостей, оскільки якби їх не було, "то ситуація дійсно б загострилася". Також, як вважає Меркель, те ж саме було б, "якби Україну прийняли до НАТО"."Я не бачу, що я маю говорити, що це було неправильно, тому я також не буду вибачатися", - заявила вона.


Війна РФ проти України

На Луганщині загрози оточення немає, бої у Сєвєродонецьку

У Луганській області ЗСУ продовжують вести вуличні бої у Сєвєродонецьку та контролювати промзону. Про це повідомив очільник області Сергій Гайдай. "Більшу частину Сєвєродонецька контролюють росіяни. Але це не як в Маріуполі", — повідомив він. Гайдай додав, що з танків і артилерії обстрілюється уся територія Сєверодонецьку. Лисичанськ залишається під повним контролем українських військових. За словами посадовця, наразі загрози оточення українських військ на Луганщині немає.


Економіка

Володимир Зеленський попередив про "найскладнішу зиму"

Президент України Володимир Зеленський заявив у відеозверненні, що через війну з РФ цьогорічна зима буде найскладнішою для України за всі роки незалежності. "Але все нормально. Маємо пройти її так, щоб люди відчували нормальну роботу держави", — сказав президент. Він також повідомив, що під час війни Україна не продаватиме газ та вугілля за кордон, а весь видобуток спрямує на задоволення внутрішніх потреб. Водночас, за словами Зеленського, Україна нарощуватиме можливості експорту електрики. Крім того, Зеленський доручив уряду зробити все, щоб тарифи на газ та електрику і в наступному опалювальному сезоні не змінилися.


Соціум

Слухання про масові стрілянини у Конгресі

Син Рут Вітфілд, жінки, убитої під час расистського нападу на чорношкірих покупців у Буффало, штат Нью-Йорк, закликав Конгрес протидіяти «раку переваги білої раси» та національній епідемії збройного насильства. Гарнелл Вітфілд-молодший надав свої емоційні свідчення у тої час, коли законодавці працюють над досягненням двопартійної угоди про заходи безпеки з використанням зброї після масових стрілянин, що сталися одна за одною. "Що ви робите? Вас обрали, щоб захищати нас", - сказав Вітфілд членам Юридичного комітету Сенату.


Авто-мото

Гуманітарну допомогу від ООН в Україні розвозитимуть за допомогою Uber

Гуманітарна програма ООН повідомила, що вона співпрацює з транспортною компанією Uber Technologies Inc, для того, щоб швидше і ефективніше доставляти невідкладну допомогу в українських містах. Вантажним автомобілям буває складно дістатися до людей, що потребують допомоги у густонаселених районах України, а автомобілі Uber є більш мобільними, до того ж парк менших автівок можна краще координувати, відправляти та відстежувати у дорозі між складами і пунктом кінцевого призначення, пояснюють вибір у Всесвітній продовольчій програмі.


Мистецтво, культура, шоу-бізнес

У Нью-Йорку презентували новий вид мистецтва, винайдений львів’янами

У Нью-Йорку презентували унікальну колекцію картин, створених у техніці гесографія. Це новий вид мистецтва, що винайшли львів’яни – Олег та Олександр Денисенки. Олександр Денисенко, який також є кінорежисером та арт-візіонером, переконаний, що мистецький винахід батька є внеском України у світове мистецтво. Гесографія – є поєднанням прийомів гравюри, скульптури, левкасу і живопису. Експозиція Денисенків, представлена в Українському інституті Америки на Манхеттені, має назву ANTIQVITAS NOVA, що означає “Нова старовина”. Колекція – є уособленням сучасного українського епосу про одвічну боротьбу добра зі злом.


Погода

У четвер, 8 червня, у Чикаго протягом усього дня погода буде похмурою і йтиме дощ. На стовпчиках термометрів +15…+16°С.

В Україні буде переважно малохмарно, сухо та спекотно. Вдень повітря прогріється до 25-30 градусів тепла.




Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Svoboda Express



12 views0 comments

Comments


bottom of page