top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 06/09/2021

Updated: Jun 9, 2021


Політика

Ентоні Блінкен відвідає Європу разом із президентом Джозефом Байденом

Державний секретар США Ентоні Блінкен вирушить з візитом у Європу разом із президентом США Джозефом Байденом. Про це йдеться у повідомленні Державного департаменту. Разом вони відвідають Великобританію, Бельгію та Швейцарію. У Великобританії запланований саміт лідерів “Великої сімки” G7, згодом у Брюсселі відбудуться саміти НАТО та США-ЄС. У Женеві в американської делегації запланована зустріч із Володимиром Путіним. "З нетерпінням чекаю на те, щоб приєднатись до подорожі президента до Європи цього тижня", - написав Ентоні Блінкен у Twitter.


Економіка

USAID допоможе Україні створити Національну біржу з торгівлі капіталом і товарами

Агентство США з міжнародного розвитку спільно з ЄБРР та Американською торговою палатою допоможуть Урядові України створити сучасні фондові та організовані товарні ринки, повідомило посольство США в Україні. Це сприятиме залученню інвестицій та забезпечить фінансові ресурси для зростання української економіки. У рамках ініціативи буде розроблено нову модель торгівлі на фондових і організованих товарних ринках (NEXT-UA), що сприятиме інтеграції українських ринків до загальносвітової екосистеми. Досконалішою стане практика ціноутворення на відповідні групи товарів, а бізнес - завдяки прозорій діяльності фондових і товарних ринків у різних секторах економіки - отримає механізми убезпечення від ризиків. "Історичною подією" назвали рішення в українському Уряді.


Соціум

Більше половини американців підтримують вимогу вакцинації для повернення на робочі місця

52% американців схвалюють вимогу підтвердження вакцинації для того, щоб повернутись на робоче місце, стверджує дослідження Axios-Ipsos. Майже стільки ж підтримують аналогічні вимоги для можливості їсти всередині закладів харчування і відвідувати салони краси та перукарні. Думка опитаних розділилась залежно від їхніх політичних уподобань. “За” підтвердження вакцинації висловлюються переважно прихильники Демократичної партії - водночас республіканці до такої ідеї ставляться здебільшого негативно. Американці повертаються до звичної соціальної активності. Менше дотримуються соціальної дистанції та більше їдять у закладах харчування та бачаться з друзями чи родичами. Лише третина американців вбачає ризик у поверненні до “нормального” життя. Близько 20 % повідомили про покращення емоційного та психічного здоров’я.


Здоров`я

У США вперше за 20 років схвалили новий препарат від Альцгеймера

Новий препарат для лікування хвороби Альцгеймера вперше за майже 20 років схвалений регулюючими органами в Сполучених Штатах, повідомляє ВВС. Препарат під назвою «А-ду-ка-ну-маб» націлений на лікування основної причини хвороби Альцгеймера, а не на її симптоми. А саме - на амілоїд, білок, який утворює аномальні скупчення у мозку людей із хворобою Альцгеймера, що можуть пошкоджувати клітини і викликати деменцію. Адуканумаб - не чудодійний препарат, і більшість лікарів сумніваються в його перевагах, проте його схвалення в США стане величезним поштовхом для досліджень деменції, які зазвичай недостатньо добре фінансуються порівняно з раком або серцевими захворюваннями, пише видання.


Туризм

Сполучені Штати пом’якшили рекомендації щодо подорожей до більшості країн Європи

Уряд США пом’якшив рекомендації щодо поїздок в країни Європи на офіційному сайті Держдепартаменту США. «На інтерактивній мапі на сайті Держдепу видно, що більшість європейських країн, які донедавна мали червоний четвертий рівень «не подорожувати» тепер позначені під кольором третього рівня «переглянути подорож». Серед них крім Франції й Німеччини – також Велика Британія й більшість країн Європейського Союзу. Натомість «червоними» на європейській частині континенту залишились Ірландія, Швеція, Латвія, Литва, Білорусь, країни Бенілюкс, Чехія, Словаччина, Словенія, Хорватія й Північна Македонія. Ці країни розглядаються у США як украй не бажані для подорожей. Нагадаємо, рекомендації Державного департаменту США не є обов’язковими, однак вони впливають на рішення авіакомпаній керуватися власними обмеженнями.


Діаспора

За програмою Translate Ukraine цьогоріч перекладуть 90 книжок

У межах програми підтримки перекладів Українського інституту книги Translate Ukraine 2021 року буде перекладено 90 українських книжок, про це йдеться на сайті організації. На конкурс було подано 122 проєкти. 90 проєктів отримали прохідний бал. Найбільша частина цих проектів – це художня література, також буде представлена дитяча література, нон-фікшн і поезія. Найбільшу кількість балів отримали заявки на переклади книжок Станіслава Асєєва, Софії Андрухович, Тамари Горіха Зерня, Андрія Любки, Олега Сенцова та ін. Крім них у переліку також українська класика. Загалом підтримані проєкти перекладатимуть у 31 країні. Найбільше у Німеччині, Болгарії, США й Польщі.


Мистецтво, культура і шоу-біз

ONUKA презентувала новий трек Uyavy

Український електро-фольк гурт ONUKA представив новий трек Uyavy, записаний разом із DakhaBrakha. Композиція стала першим дуетом за восьмирічну історію колективу. За словами лідерки гурту Наталії Жижченко, вона не дуже полюбляє дуети, оскільки в такій співпраці хтось з артистів часто втрачає ідентичність. ​У пісні поєднується електронне звучання, веснянка "Ходить сорока" у виконанні "ДахаБраха", різноманітні вигуки, прислів’я та сопілка. Трек Uyavy увійде в новий альбом ONUKA. 18 червня відбудеться прем'єра третьої студійної платівки ONUKA "KOLIR", до якої і ввійде колаборація з "ДахоюБрахою".


Погода

У середу, 9 червня, у Чикаго протягом дня буде ясна погода, лише ввечері небо вкриється хмарами. Без опадів. На стовпчиках термометрів до +28°С. В Україні у деяких регіонах знову короткочасні, дощі, грози та шквали. Вдень 21-26 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

11 views0 comments

Opmerkingen


bottom of page