top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 06/08/2020



Політика

Байден офіційно переміг у праймеріз демократів для участі у виборах

Колишній віце-президент США Джо Байден отримав формальну перемогу у праймеріз Демократичної партії, таким чином офіційно ставши кандидатом від партії на виборах президента США, який змагатиметься з Дональдом Трампом, повідомляє Reuters. Згідно з американською системою виборів, кандидатові необхідно заручитися підтримкою щонайменш 1991 делегатів. Де-факто Джо Байден став основним кандидатом ще у квітні, коли його головний суперник, сенатор Берні Сандерс, оголосив про вихід з перегонів, а потім підтримав кандидатуру Байдена.


Економіка

Темпи реєстрації підприємців в Україні повернулися на «докарантинні» показники

Кількість фізичних осіб-підприємців, які зареєструвалися за тиждень в Україні, сягнула "докарантинних" показників. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на своїй сторінці в Facebook. Від нагадав про оновлену програму кредитування від уряду "5-7-9" для підтримки малого та середнього бізнесу. «Ми знімаємо адміністративні бар’єри, а ставка на рефінансування буде знижена фактично до 0%", - написав він.


Соціум (соціальні новини)

У США відбулися найбільші протести з моменту смерті Джорджа Флойда

У США десятки тисяч людей вийшли вихідними на мирні мітинги проти расизму і жорстокості поліції, повідомляє ВВС. Вони пройшли маршем у Вашингтоні. Це найбільша акція за весь час протестів, викликаних смертю Джорджа Флойда, під час якої сили безпеки заблокували будь-який підхід до Білого дому. Натовпи мирних демонстрантів пройшли у Нью-Йорку, Чикаго, Лос-Анджелесі і Сан-Франциско, а також за межами США. Тисячі протестувальників зібрались на вулицях Риму, Берліна, Лондона, Парижа та Брюсселя. У Києві під кабміном також пройшов мітинг «Проти поліцейського свавілля в Україні», активісти вимагали відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.


США, Ілліной, Чикаго

У Нью-Йорку скасували комендантську годину, а з Вашингтона виводять Нацгвардію

Мер Нью-Йорка Білл де Блазіо у неділю повідомив про дострокове скасування комендантської години в місті. У понеділок, 8 червня, в мегаполісі стартує перший етап зняття карантинних обмежень. Водночас, президент США Дональд Трамп віддав наказ вивести зі столиці нацгвардійців, які були залучені до наведення порядку в місті під час масових акцій протесту. Втім, зауважив, що бійці Нацгвардії «за необхідності можуть швидко повернутися".

Безкоштовне тестування на COVID-19 доступне для кожного – Іллінойс

В Іллінойсі провели понад 1 млн тестів на коронавірус, заявив губернатор штату Джей Пріцкер. Рішення про збільшення кількості тестувань ухвалили після того, як служба охорони здоров'я повідомила про понад 1000 нових випадків зараження та 59 летальних випадків. Пункти безкоштовного тестування в Іллінойсі тепер відкриті для всіх без виключення, оскільки останні широкомасштабні протести та заворушення, можуть призвести до нового спалаху COVID-19.


Діаспора

Українка стала кращим лікарем Міннесоти

Лікарку з Міннесоти, українку Наталію Данилову місячник штату "Minnesota Monthly" назвав найкращим лікарем 2019 року. Наталія є випускницею Тернопільського державного медичного університету, проходила стажування у Вісконсіні, з 2014 року працює офтальмологом у Mankato Clinic Eye Care Center. Разом з чоловіком виховує 3-х дітей. У вільний час любить подорожувати, кататися на велосипеді, сноуборді, читати, готувати та розмальовувати українські писанки. Із приємною подією українку привітав Українсько-американський громадський центр (Ukrainian American Community Center) у Міннеаполісі.


Мистецтво, культура і шоу-біз

В Україні знімуть біографічний фільм про художника Казимира Малевича – автора картини "Чорний квадрат". Режисером виступить Дар'я Онищенко. Проект потрапив у сценарну лабораторію відомої європейської програми MIDPOINT, де у творців фільму буде можливість порадитися з професіоналами компаній Netflix і HBO. В основі байопіку - історія протистояння абстракціоніста Казимира Малевича з відомим конструктивістом Володимиром Татліним. За словами режисерки, вони і досі вважаються російськими художниками, хоча обидва провели своє дитинство в Україні та розмовляли українською. Татлін ще й грав на бандурі. А Малевич підкреслював, що на його формування як художника вплинули саме українська культура та історія


Погода

У понеділок, 8 червня, у Чикаго з ранку ясна погода, лише ввечері небо вкриється хмарами. Без опадів. Вдень на стовпчиках термометрів від +29°до +32°С. На українців чекає справді гарячий тиждень. Погода буде сонячною та спекотною, лише у західних регіонах сьогодні пройдуть дощі. Температура вдень 24-29°С тепла.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

12 views0 comments

Коментарі


bottom of page