top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 06/07/2022


Політика

Володимир Зеленський про прийнятні для України гарантії для розмінування портів

Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з журналістами заявив, що прийнятними гарантіями для розмінування портів є зброя, яку Україна зможе розташувати в регіоні, передає "Суспільне". А Туреччина може стати посередником у деблокаді портів для вивезення зерна. Зеленський додав, що взяти участь у деблокаді зможуть країни, яким Україна довіряє, та готові ризикувати. Нагадаємо, напередодні Bloomberg написав, що Туреччина і Росія досягли попередньої угоди про забезпечення експорту українського зерна морським коридором з Одеського порту, Україна інформацію не коментує і до заяв ставиться скептично.


Війна РФ проти України

Герої не здають позиції в Сєвєродонецьку, Донбас стоїть міцно – президент

Президент України Володимир Зеленський у відеозверненні наголосив, що ЗСУ не здають позиції в Сєвєродонецьку, і на 103-й день війни Донбас "стоїть міцно". "В місті продовжуються запеклі вуличні бої. Лисичанськ, Слов’янськ, Бахмут, Святогір’я, Авдіївка, Курахове та інші напрямки російських ударів – це сьогодні найгарячіші точки протистояння. Російська армія намагається задіяти на донбаському напрямку ще додаткові сили, але 103 день – і український Донбас стоїть, стоїть міцно", - сказав президент.


Економіка

Роботодавці продовжують знижувати зарплати українців

Майже в усіх професійних сферах в Україні триває зниження заробітних плат. Про це йдеться у прогнозі експертів кадрового порталу grc.ua. "Ринок праці пройшов нульову позначку повного падіння, коли на початку війни не було ані нових вакансій, ані нових резюме", – йдеться в повідомленні. Наразі ринок праці перебуває у стані ринку роботодавця. Бізнес оптимізує витрати та дуже часто скорочує розмір заробітних плат. Загальна тенденція не зачепила лише кілька сфер – ІТ, вищий менеджмент, сільське господарство, медицину й фармацевтику, маркетинг, рекламу та PR.


Соціум

Приплив людей до України через західний кордон триває вже майже місяць

Потік людей на в'їзд в Україну через її західний кордон 27 днів поспіль перевищує потік на виїзд. Сумарно чистий приплив в Україну за ці дні становить близько 184 тисяч осіб. Про це йдеться в даних Держприкордонслужби. Різниця за кількістю тих, хто виїхав та в'їхав в Україну через західний кордон, від початку війни вийшла на рівень кінця березня. За даними Управління верховного комісара у справах біженців ООН на 1 червня, загалом з України від початку війни виїхало майже 7 млн осіб. Водночас в Україну, з 28 лютого до 1 червня в'їхало трохи більше 2 млн людей без урахування даних Угорщини, РФ та Білорусі.


США, Ілліной, Чикаго

США запровадили режим надзвичайної ситуації через дефіцит електрики

Президент США Джо Байден запровадив своїм розпорядженням режим надзвичайної ситуації у країні у зв’язку з кризою у сфері електропостачання. Про це йдеться в декларації президента, оприлюдненій у понеділок Білим домом. Серед причин цього у документі названі - перебої на енергетичних ринках, спричинені вторгненням Росії в Україну, а також екстремальні погодні явища, що посилюються зміною клімату. Одним із заходів для протидії такому дефіциту президент США пропонує тимчасове звільнити від мита поставки імпортних сонячних батарей, що виробляються в країнах Азії.


Мистецтво, культура, шоу-бізнес

На Таймс-Сквер у Нью-Йорку відбувся концерт на підтримку України

У неділю в центрі Нью-Йорка на Тайм-Сквер відбувся благодійний концерт на підтримку України. На вуличній сцені виступили зірки балету, опери й класичної музики, а також поп- та рок-виконавці. Класичну частину представляли музиканти та співаки Метрополітен опери, провідні солісти балету Атланти, Філадельфії та Нью-Йорка, а також балету Моріса Бежара. Популярну музику презентували, зокрема, Міка Ньютон та Alyosha. З екрана також звучали звернення спортсменки Лілії Подкопаєвої, акторки Міли Куніс та музиканта Стінга. Під час трансляції концерту в Ютубі відбувався збір коштів на відкриття у Львові нового реабілітаційного центру для постраждалих під час війни.


Погода

У вівторок, 7 червня, у Чикаго погода буде похмурою. Втім опадів не очікується. На стовпчиках термометрів до +20°С.

В Україні буде сухо та тепло. Температура вдень 23-28 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Svoboda Express


16 views1 comment

1 Comment


brownlaur573
Jun 09, 2022

Thanks for the information that you provide above. Here, I also want to show you guys an interesting game that I really love. It's tunnel rush- an interesting game that you can play in your free time.

Like
bottom of page