top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 06/07/2021


Політика

Джо Байден додав до санкційного переліку майже 60 китайських компаній

Президент США Джо Байден 4 червня заборонив американським компаніям інвестувати до 59 китайських компаній, які США звинувачують у зв’язках з китайською розвідкою та військом. До переліку увійшли, зокрема провідні телекомунікаційні компанії Китаю та найбільший виробник комп’ютерних чипів. Серед компаній - Huawei Technologies, Fujian Torch Electron Technology та Aero Engine Corp. Відповідний наказ президента розширює перелік китайських компаній, створений його попередником Дональдом Трампом. Цим наказом США прагнуть забезпечити, «що американські інвестиції не підтримують китайські компанії, які шкодять безпеці, або цінностям Сполучених Штатів та союзників», пояснили в Білому домі.


Економіка

Країни G-7 домовилися про спільну політику оподаткування міжнародних корпорацій

У суботу група міністрів фінансів країн G-7 заявили, що «Велика сімка» підтримує встановлення мінімальної глобальної ставки корпоративного податку на рівні не менше 15% і зобов'язалися забезпечити повну сплату податків в країнах, на території яких працюють корпорації, передає Голос Америки. Угода G-7 може бути в основі глобального пакту, який буде підписано наступного місяця. Вона спрямована на припинення «перегонів поступок», які тривали десятки років, передає Голос Америки. Під цим терміном розуміють конкуренцію країн для залучення інвестиційного капіталу, через пом'якшення податкового режиму і запроваджуючи пільги для великих платників податків.


Соціум

Facebook заблокував акаунт Дональда Трампа на два роки

Американський соцмедійний гігант Facebook оголосив, що відключення акаунтів колишнього президента США Дональда Трампа у Facebook та Instagram триватиме два роки, що є найбільшим можливим покаранням для користувача соцмережі. Facebook, а також інші соцмережі, включно з Twitter та YouTube обмежили акаунти Трампа в січні, після заворушень, які призвели до штурму будівлі парламенту в американській столиці. Тоді Трамп розмістив дописи, які можна було розцінити як підтримку дій натовпу. Строк блокування акаунта Трампа обраховуватиметься з 7 січня 2021 року. Після закінчення строку, Facebook проведе оцінку ризиків і може поновити роботу акаунтів. Якщо ризики будуть високими, компанія може подовжити заборону акаунтів.


Авто

Tesla відкликає в США електрокари двох моделей

Компанія Tesla оголосила відкличну кампанія електрокарів Model 3 та Model Y. Про це повідомляє CNBC. Одразу 6 тис. екземплярів цих моделей вимушені будуть відвідати сервісний центр. Причиною відкликання електромобілів є технічний дефект у гальмівній системі. У цих моделей не закріплені належним чином гальмівні супорти. Через це кріплення можуть ослабнути, а супорти можуть торкнутися обода колеса і спровокувати ДТП. Про це стало відомо наприкінці травня. Водночас у Tesla запевняють, що не отримували інформацію про ДТП або постраждалих внаслідок цього дефекту. Заміна деталей буде безкоштовною. Відклична кампанія торкнеться Model 3 2019-2021 року випуску і кросовери Model Y 2020-2021 роки.


США, Ілліной, Чикаго

Чикаго переходить до п'ятої фази відновлення

Мер Лорі Лайтфут оголосила, що Чикаго готове перейти до 5 фази відновлення міста, починаючи з наступного тижня. Чикаго повністю відкривається 11 червня. «Я думаю, що ми готові перейти до 5 фази разом зі штатом вже у наступну п'ятницю, 11 червня» - заявила Лайтфут. «Прийшов час зробити це. Цифри зараз виглядають дуже добре», - сказала уповноважена департаменту охорони здоров'я Чикаго Еллісон Арваді. «Без сумніву, COVID все ще тут. У нас є ще багато роботи, яку нам потрібно зробити, але ми на правильному шляху», - додала Лайтфут.


Діаспора

Українці розповідають про розвиток нового тек-хабу в штаті Техас

Остін – це столиця другого за площею штату США, Техас. Під час пандемії через відсутність податку на прибуток та відносно доступний рівень житла сюди почали перебиратись працівники техіндустрії, серед них і українці. У Каліфорнії українці Анні та її чоловіку доведеться заплатити один із найбільших в країні податків на прибуток. Плюс федеральні податки. Переїзд в Остін економитиме сім`ї 30 тис. доларів на рік. М`яка податкова політика Техасу та перенасиченість ринку праці в Кремнієвій долині стало причиною переїзду таких гігантів як Oracle, Hewlett Packard та Ілона Маска з будівництвом заводу компанії Tesla.


Мистецтво, культура, шоу-біз

Кількість перекладених за кордоном українських книжок зросла втричі

Кількість перекладених за кордоном українських книжок з 2013-го до 2020 року зросла від 48 до 153 назв, відповідно до огляду продажів прав на українські книжки за кордон Українського інституту книги. Серед найактивніших покупців українських книжок: Болгарія, Китай, В’єтнам, Польща, Словаччина, США та Чехія. Серед авторів художньої літератури та нон фікшн лідером став Сергій Жадан з 5 закордонними виданнями, після нього йдуть Олег Сенцов з 4 проданими ліцензіями та Оксана Забужко із трьома творами, виданими в США. Зростанню попиту на українську літературу сприяють збільшення видимості України в інформаційному просторі, формування українського внутрішнього книжкового ринку, зростання попиту на культурний продукт та ін. У висновках дослідники зазначають, що критично важливою для просування української літератури за кордон є посилення державної підтримки.


Погода

У понеділок, 7 червня, у Чикаго з ранку до самого вечора небо буде вкрите хмарами. Удень дрібний дощ. На стовпчиках термометрів до +28°С.

Україна знову опинилася у полоні дощів та грозів. Вдень в межах 18-23 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union


7 views0 comments

留言


bottom of page