top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 06/06/2022

Updated: Jun 6, 2022


Політика

Канцлер Австрії пропонує «проміжний етап» вступу до ЄС для України

Федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер не вважає ймовірним швидке членство України в ЄС та виступає за створення "європейської підготовчої зони" як проміжного етапу між співпрацею та повним вступом до ЄС таких країн, як Україна та Молдова. Про це це глава австрійського уряду заявив у коментарі інформагенції APA. За його словами, нині потрібно "прибрати емоції з поточних дебатів про вступ України до ЄС" і щодо країни треба застосувати ті ж самі стандарти, що й до інших країн-претендентів із Західних Балкан. "На мою думку, повний вступ України не є реалістичним", – вважає канцлер.


Економіка

США дозволили імпорт венесуельської нафти до ЄС

Італійська нафтова компанія Eni SpA та іспанська Repsol SA вже наступного місяця можуть почати доправку до Європи нафти з Венесуели для того, щоб компенсувати припинення постачання нафти з Росії, повідомляє Reuter, посилаючись на свої джерела. Два роки тому США припинили механізм, за яким Венесуела розплачувалась за свої борги нафтою. Адміністрація президента Байдена сподівається, що венесуельська нафта може допомогти зменшити залежність Європи від російської нафти, повідомляють джерела.


Війна РФ проти України

Атакою по Києву РФ хотіла зірвати постачання західної військової техніки

Ракетною атакою по залізничній інфраструктурі Києва вранці 5 червня РФ, ймовірно, намагалась зірвати постачання західної військової техніки до українських підрозділів на передову. Про це повідомила Міноборони Великої Британії з посиланням на дані британської розвідки. На Донбасі тривають запеклі бої в Сєвєродонецьку, а російські війська продовжують просуватися до Слов’янська, намагаючись оточити українських військових. Російські війська, ймовірно, перемістили численні засоби протиповітряної оборони на острів Зміїний, що сприяє блокаді українського узбережжя та перешкоджає відновленню морської торгівлі, у тому числі експорту українського зерна, йдеться у повідомленні.


Авто-мото

Mercedes відкликає мільйон автомобілів через проблеми з гальмами

Німецький автовиробник Mercedes-Benz відкликає майже 1 млн старих автомобілів з усього світу через можливі проблеми з підсилювачем гальм, пише Reutres. Це стосується моделей серій ML, GL (BR 164) і R-Class (BR 251), випущених у період з 2004 по 2015 рік. По всьому світу буде відкликано понад 990 тисяч автомобілів. У цих автівках на функцію підсилювача гальм може вплинути корозія в зоні з’єднання, що може призвести до збільшення зусиль натискання на педаль гальма, необхідного для уповільнення транспортного засобу, та/або до потенційно збільшення гальмівного шляху, - йдеться у заяві компанії.


США, Ілліной, Чикаго

Понад 6,5 тисяч українців в‘їхало до США за програмою "Єднання заради України"

За американською програмою допомоги «Єднання заради України», понад 6500 українців прибули до США станом на 1 червня, повідомляє CBS News. Заявки на прийом українців, переміщених через війну, подали понад 45 тисяч американців, яким потрібно було взяти на себе фінансові зобов’язання за утримання запрошених з України. Це – наймасштабніша за останні десятиліття програма приватного спонсорства США для біженців. Представники імміграційної служби США також дозволили прибути до Америки ще 27 тисячам українців, запрошених американськими спонсорами.


Діаспора

Українські біженці можуть отримати в Канаді грошову допомогу

В Канаді українські біженці можуть подати заявку на отримання грошової допомоги – 3 тисячі доларів для дорослого і 1,5 тисячі доларів для дитини віком до 17 років. Про це повідомляє урядовий сайт Канади. Її можуть отримати громадяни України та члени їхніх сімей, які мають чинний дозвіл на роботу або навчання, тимчасовий дозвіл на проживання, а також ті, хто бере участь у програмі екстреної імміграції (CUAET). Українцям також знадобиться рахунок у канадському банку, щоб уряд міг внести кошти. Уряд рекомендує українцям якнайшвидше отримати номер соціального страхування (SIN), щоб мати можливість працювати.


Погода

У понеділок, 6 червня, у Чикаго небо буде вкрите хмарами та йтиме дощ, у другій половині дня ще й з грозою. На стовпчиках термометрів +25…+27°С.

В Україні очікуються короткочасні дощі з грозами. Температура вдень 21-26 градусів тепла.




Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Svoboda Express

19 views1 comment

1 comentario


Do you know Diggy? This game can help you to relax after a long day working or studying. Try playing it to have funny moments.

Me gusta
bottom of page