top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 06/04/2021

Updated: Jun 4, 2021



Політика

Урядовці США та Німеччини обговорили трубопровід "Північний потік-2"

У середу урядові експерти США та Німеччини обговорили трубопровід "Північний потік-2", включно із занепокоєнням США щодо ризиків, які він становить для України та європейської енергетичної безпеки. Про це йдеться у заяві розміщеній на сайті Білого дому. Під час зустрічі радника США з нацбезпеки Джейка Саллівана з Яном Хекером, радником канцлера Німеччини з питань закордонної політики говорили також про майбутню зустріч лідерів "Великої сімки" та саміт НАТО, енергетичне майбутнє Європи, розподіл вакцин проти COVID-19, координацію з питань кібербезпеки. Також обговорили пріоритети закордонної політики, включно з Росією, Україною, Іраном, Сахелем, та Західними Балканами, - йдеться у заяві.


Соціум

В Україні зростають темпи вакцинації від COVID-19

Добова кількість щеплень від коронавірусу зросла в Україні майже удвічі. Про це свідчить статистика, наведена Міністерством охорони здоров'я. 2 червня

вакцинувались понад 34 тисячі людей. При цьому загальна кількість вакцинованих в Україні залишається низькою. За весь період вакцинації першу дозу щеплення отримали понад 1 мільйон громадян, а обидві дози - понад 100 тисяч українців. Тисячі бажаючих вакцинуватись далі чекають своєї черги. Водночас, незабаром Україна безкоштовно отримає від США вакцини від COVID-19, про це під час брифінгу заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван. За його словами, вже протягом найближчих двох тижнів США пожертвують 25 млн доз вакцин від COVID-19.


Наука

НАСА здійснить два польоти на Венеру

Роботизовані місії DAVINCI+ та VERITAS відправляться до Венери в 2029 та 2030 роках, відповідно, і збиратимуть дані про атмосферу та склад поверхні планети, щоб дослідити «загублений світ, колись придатний для життя», заявили в НАСА. Ці дві місії стануть першими за 30 років, що прямуватимуть до найближчої до Землі планети. Космічна агенція розглядала можливості дослідницьких місій на Місяць, або Нептун, але зупинилась на Венері, заявив адміністратор НАСА Білл Нельсон. Венеру називають «злою близнючкою Землі», пише NPR (National Public Radio), вказуючи на теорію, що планета колись була придатною для життя. Планета знаходиться в Зоні Голділок, тобто на такій відстані від Сонця, де теоретично можливе життя, каже голова програми НАСА Discovery Томас Вагнер.


Авто – мото

Електрокари Tesla розпочали перевезення пасажирів через тунелі під Лас-Вегасом

Компанія Ілона Маска Boring Company розпочала перевезення пасажирів через подвійні тунелі LVCC Loop, які вона побудувала під Лас-Вегасом, повідомляє The Verge. Для цього були використані кілька десятків електрокарів Tesla - Model 3, Model Y та Model X. Вони проїхали два тунелі довжиною 1,2 кілометра. В кожному із них є по три зупинки – станції на обох кінцях, які розташовані над землею, та станція посередині, яка розташована на 9-метровій глибині, як і сам тунель. Boring Company заявляє, що завдяки Loop звичайна 45-хвилинна поїздка містом перетвориться на 2-хвилинну. У компанії планують перевозити через тунель майже 4,5 тисячі людей на годину. Також у планах побудувати масивну тунельну систему, яка буде проходити під усім містом і зможе перевезти більше 50 тис. пасажирів на годину. Мета в кінцевому підсумку запустити Tesla в автоматичному режимі, але в найближчому майбутньому система покладатиметься на людей.


Діаспора

СКУ проведе панельну дискусію щодо України та НАТО

Світовий конґрес українців запросив охочих долучитися до віртуальної панельної дискусії «НАТО на передовій: Чому Україна важлива для євроатлантичної безпеки?», яка відбудеться 9 червня, напередодні Саміту НАТО у Брюсселі, про це йдеться на сайті СКУ. У дискусії візьмуть участь колишній спецпредставник США з питань України - Курт Волкер, Перша заступниця міністра закордонних справ України - Еміне Джапарова, голова Постійної делегації ВРУ у Парламентській асамблеї НАТО - Єгор Чернєв та інші офіційні особи. Модеруватиме захід Михайло Савків, виконавчий віцепрезидент Українського конґресового комітету Америки та директор Української Національної Інформаційної Служби. Для участі у заході треба зареєструватись за посиланням на сайті.


США, Ілліной, Чикаго

Дворічна американка увійшла до клубу людей з найбільшим IQ у світі

Американка Кеш Квест з Лос Анджелеса – незвичайна дитина. У два роки вона увійшла до найстарішого та найбільшого у світі клубу людей з високим IQ– Mensa. Кеш любить пазли, знає хімічні елементи періодичної системи і може визначити всі 50 американських штатів за їх формою. До того як їй виповнилось 2 роки Кеш могла визначити і прочитати слова. Батьки вперше помітили її обдарованість на огляді в педіатра у півтора роки. Тоді дитячій психолог підтвердив, що IQ Кеш - 146, у той час у середньому в американців – 100. Відтоді мама, що має досвід роботи із раннім розвитком, почала займатись з донькою. В іншому, каже вона, Кеш звичайна дитина, любить допомагати на кухні, дивитись мультфільми і переодягатись на Геловін.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Український репер Потап презентував mood-відео на пісню "Екзорцизм"

Український продюсер і репер Потап, який виступає під псевдонімом ПТП, презентував відео на пісню "Екзорцизм" з нового альбому. У композиції йдеться про історію кохання, яка очищає і зцілює. В кадрі артист постав у гамівній сорочці. "Найсильніша і улюблена пісня в альбомі без реклами, заснована на моїй власній історії. Любов тебе апгрейдить, любов робить тебе сильніше і краще, ніж ти є насправді. Вона, як екзорцизм, виганяє з тебе диявола і втихомирює в тобі бісів. Любов очищає і зцілює тебе - ось чому це екзорцизм, baby!",- розповів Олексій про пісню.


Погода

У п’ятницю, 4 червня, у Чикаго до обіду погода буде похмурою, у другій половині дня небо проясниться. Без опадів. Вдень до +32°С.

В Україні стає тепліше, але дощі з грозами не залишають країну. Буде хмарно з проясненнями. Вдень 13-18 градусів тепла.




Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union



8 views0 comments

Comentarios


bottom of page