top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 06/04/2020


Політика

Дональд Трамп заборонив польоти китайських авіакомпаній в США

У середу, президент США Дональд Трамп підписав наказ про припинення польотів китайських пасажирських авіакомпаній в Штати та з країни з 16 червня, повідомляє Bloomberg. Рішення ухвалили після того, як Китай не задовольнив запит United Airlines і Delta Airlines про відновлення польотів у Китай цього місяця після призупинення авіасполучення через пандемію. При цьому у Вашингтоні готові до переговорів з Пекіном щодо цього питання. Зараз чотири китайські авіакомпанії здійснюють перельоти між США і Китаєм.


Канада міркує про безвіз для українців

Глава МЗС Україні Дмитро Кулеба завив, що найближчим часом Канада направить до України оцінювальну місію, яка визначить рівень відповідності України критеріям включення до списку “безвізових” країн. Про це у МЗС повідомили після зустрічі Кулеби з послом Канади в Україні Ларисою Галадзою, пише “Європейська правда». Галадза на зустрічі підтвердила свою готовність сприяти направленню до України оцінювальної місії Канади щодо лібералізації візового режиму.


Економіка

Україна відновлює регулярні авіарейси

Україна відновлює регулярні авіарейси з 15 червня. Авіаперевізники прогнозують: пасажиропотік буде відновлюватись поступово, і щоб досягти докарантинних обсягів перевезень, знадобиться не менше 5 років. Для початку заплановані внутрішні рейси – до Дніпра, Харкова, Одеси. Щодо польотів за кордон, відновлюються рейси до Амстердама, Лондона, Парижа. Авіаперевізники кажуть – розширення маршрутів залежатиме від того, які країни почнуть відкриватися для в’їзду. А от прямих рейсів до Сполучених Штатів слід чекати не раніше наступної весни.


Соціум (соціальні новини)

Протести в США: в Міннесоті перевірять діяльність поліцейських за останні 10 років.

Трьом колишнім офіцерам поліції Міннеаполіса висунули звинувачення у справі про вбивство афроамериканця Джорджа Флойда, повідомляє CNN. Поліціянти, які мовчки спостерігали, як помирає Флойд, обвинувачуються в пособництві та підбурюванні до вбивства. Крім того, губернатор штату Міннесота заявив про початок розслідування діяльності поліцейських за останні 10 років. 2 червня управління штату з прав людини висунуло звинувачення за цивільним правом проти поліцейського управління Міннесоти. У зв'язку з цим буде проведено перевірку політики, процедури та практики поліцейських штату для того, щоб визначити, чи мала місце системна дискримінація.

США, Ілліной, Чикаго

Жителі американських міст створюють загони самооборони та купують зброю, щоб захистити себе.

У США тривають протести спричинені загибеллю афроамериканця Джорджа Флойда. Вже заарештовано понад 10 тис. людей. Небайдужі жителі американських міст створюють загони самооборони для боротьби з грабіжниками, про це вони зазначають на своїх сторінках у соцмережах. «Збройне суспільство - це ввічливе суспільство. Любов, а не ненависть. Мир, а не насильство!" - пишуть вони. Як свідчить статистика, у США більше 40% сімей мають озброєння, сумарно це понад 390 млн одиниць зброї в руках цивільного населення. Заворушення по всій країні, насильство і мародерство спонукають багатьох людей які раніше не мали зброї, задуматися про її купівлю.


Діаспора

Українець Олексій Пахунов розповів чим займається у SpaceX

У компанії Ілона Маска SpaceX у групі Flight Software працює уродженець Житомира Олексій Пахунов. Після того, як відбувся запуск пілотованого корабля Falcon 9 з капсулою Crew Dragon, до нього прикута увага багатьох співвітчизників. Втім, розробник каже, що не може багато розповідати про роботу у SpaceX через корпоративні правила. За його словами, він не пише "все програмне забезпечення, яке відповідає за політ Crew Dragon», оскільки цим займається кілька сотень людей протягом багатьох років. Раніше він писав «софт» для Falcon 9 і Falcon Heavy, а тепер - для Starship. До цього він встиг попрацювати у Microsoft та Google. Українець веде блог, в якому розповідає про програмування, астрономію та космонавтику.

Мистецтво, культура і шоу-біз

Голлівудські зірки вийшли на вулиці США, щоб підтримати протестувальників

Десятки голлівудських знаменитостей вийшли протестувати на вулиці через вбивство Джорджа Флойда, яке скоїв поліцейський при затриманні. Мирні протести проходили на тлі заворушень, що охопили десятки міст США. Знаменита співачка Аріана Гранде взяла участь в мирній демонстрації, що пройшла в Беверлі-Хіллз і Західному Голлівуді. Вона повідомила про це в Twitter, поскаржившись на те, щомирні протести не отримують освітлення в ЗМІ, мова йде лише про масові заворушення. Також мирні протести у Лос-Анджелесі підтримала зірка серіалу «Світ Дикого Заходу» Тесса Томпсон, а актор Тімоті Шаламе вийшов на демонстрацію в Санта-Моніці з плакатом, на якому перерахував імена афроамериканців, які загинули від рук поліцейських.


Погода

У четвер, 4 червня, у Чикаго до самого вечора триматиметься похмура погода, лише під кінець дня небо очиститься від хмар. Без опадів. На стовпчиках термометрів вдень до +31°С.


В Україні невеликі, місцями помірні короткочасні дощі,подекуди з грозами. Температура вдень 15-20° тепла, на півдні та сході країни до +22°С.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

9 views0 comments

Comentarios


bottom of page