top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 06/03/2022

Updated: Jun 3, 2022


Політика

Посли ЄС підтримали шостий пакет санкцій проти Росії

Рада постійних представників ЄС ухвалила шостий пакет санкцій щодо Росії у зв’язку з агресією проти України, включаючи обмежувальні заходи стосовно постачання нафти проти ключових пропагандистів та олігархів, близьких до кремля, про це йдеться у Твіттері Французького головування ЄС. Пакет санкцій включає відключення від системи SWIFT іще трьох російських банків та Сбербанку, а також банку Білорусі. Санкції продовжили експортні обмеження поставок у Росію, зокрема, у нафтовій сфері та у сфері високих технологій. Під санкції потрапили три російські медійні установи за поширення пропаганди.


Економіка

США ввели санкції проти ще 17 росіян

США додали до списку осіб, що підпадають під санкції, ще 17 людей, близьких до політичної верхівки Російської Федерації, а також низку російських компаній, повідомляє Мінфін США. До списку зокрема увійшли офіційна представниця МЗС Російської Федерації Марія Захарова, заступник голови уряду РФ Дмитро Григоренко, міністр економічного розвитку Максим Решетніков та інші посадовці і олігархи. Також міністерство оголосило про запровадження санкцій щодо низки яхт, пов’язаних з президентом РФ Володимиром Путіним, або з його найближчим оточенням, а також компаній, що їх обслуговують.


Війна РФ проти України

В Україні щодня гине двоє дітей, четверо зазнають поранення

Щодня в Україні через масштабну війну, почату Росією, гине двоє дітей, четверо зазнають поранення – здебільшого внаслідок нападів із використанням вибухової зброї у населених пунктах, повідомив 1 червня Дитячий фонд ООН. Цивільна інфраструктура, від якої залежать діти, і надалі зазнає пошкоджень чи руйнувань. За майже 100 днів повномасштабної війни Росії проти України призвели до того, що 5,2 мільйона дітей потребують гуманітарної допомоги. Майже двоє з трьох дітей були переміщені в результаті бойових дій, йдеться в повідомленні.


Технології

Facebook виділив 1,5 мільйона доларів на підтримку українського бізнесу

Компанія Meta виділяє 1,5 мільйона доларів, щоб допомогти малому та середньому бізнесу проводити свої рекламні кампанії на платформах Meta. Про це йдеться у пресрелізі. Також Meta оголошує про запуск спеціальної програми підтримки, яка включає семінари та індивідуальні консультації для українського бізнесу, щоб допомогти українським підприємцям. «Малий та середній бізнес має вирішальне значення для стійкості та швидкого відновлення української економіки й суспільства під час та після війни», – йдеться у повідомленні.


США, Ілліной, Чикаго

Посол США в Україні Бріджит Брінк розповіла про п’ять основних напрямків роботи

Посол США в Україні Бріджит Брінк назвала п’ять основних напрямків роботи посольства. Перший – допомогти Україні перемогти в її війні проти російської агресії. По-друге, подбати, щоб американська урядова гуманітарна допомога надходила тим, хто її потребує. По-третє, посольство докладатиме зусиль, щоб світ притягнув Росію до відповідальності за вчиненні військові злочини і звірства. Робота для контролю за реалізацією американської безпекової допомоги. П’ятим напрямком пані посол назвала повне відновлення роботи посольства США і в повному складі його персоналу. Станом на 2 червня у Києві поновили роботу 50 дипломатичних представництв різних країн.


Мистецтво, культура, шоу-бізнес

Олег Сєнцов і Андрій Хливнюк зустрілись на Луганщині

Відомий український режисер і колишній політв'язень Кремля Олег Сенцов показав фото з передової. На сторінці у Facebook Олег Сенцов, який нещодавно долучився до загону спецпризначення, розмістив світлину, на якій зображений з музикантом Андрієм Хливнюком та українським військовим і підприємцем Леонідом Остальцевим. Вони разом захищають Луганську область, де зараз ведуться активні бойові дії з російськими окупантами. "Кращі люди країни збираються на Луганщині", - підписав фото режисер.


Погода

У п’ятницю, 3 червня, у Чикаго протягом усього дня погода буде похмурою. Увечері йтиме сильний дощ. Температура повітря до +26°С.

В Україні буде тепло, а у східних та південних областях навіть спекотно. Місцями короткочасні дощі. Вдень 22-27.




Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Svoboda Express

15 views1 comment

1 Comment


hansondean5629259
Jun 13, 2022

Thanks for the great information that you provide above. Here, I also want to show you guys an interesting game that I really love. It's idle mining empire-a simple game that you can play in your free time.

Like
bottom of page