top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 06/03/2021


Політика

Президент Володимир Зеленський зустрівся з делегацією конгресу США

Президент Володимир Зеленський 2 червня зустрівся з делегацією конгресу США, яка прибула до України. Вони обговорили безпекову ситуацію в Україні, зокрема російські війська біля кордонів. Володимир Зеленський наголосив на необхідності продовження санкцій проти Російської Федерації допоки та не припинить агресію та вважає за необхідне вибудувати новий формат санкційної політики, повідомляє пресслужба глави держави. За словами президента, нинішні санкції з боку ЄС та США на сьогодні вже не працюють. Росія звикла з цим жити. Крім того, сторони обговорили протидію реалізації проєкту «Північний потік-2». Участь у зустрічі взяли сенатори США Джін Шахін, Роберт Портман, Крістофер Мерфі, їхні радники і тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін.


Економіка

У США – критична нестача робочої сили

У США – критична нестача робочої сили. В американській торговій палаті брак працівників вже називають надзвичайною ситуацією у сфері економіки, передає Голос Америки. Станом на зараз, американські роботодавці мають понад 8 мільйонів вакансій, здебільшого низькооплачуваних. У деяких штатах, як от Південній Дакоті, Небрасці і Вермонті, на ринку праці нині менше людей, ніж вільних робочих місць. Брак робочої сили вражає низку сфер: освітню, медичну, сферу обслуговування і транспорту та затримує відновлення економіки після пандемії, кажуть у Палаті. Та попри те, що мільйони американців шукають роботу вони не поспішають заповнювати вакансії із малою зарплатнею. Серед причин експерти називають: низький рівень мінімальної зарплатні, страх заразитися коронавірусом, брак доступної системи догляду за дітьми та зміна пріоритетів через пандемію.


Соціум

60% українців вважають економічну ситуацію в країні поганою

Українці досить скептично оцінюють економічну ситуацію в країні: 60% називають її поганою. Про це свідчать результати опитування Центру Разумкова. При цьому, лише 5% оцінюють її як "добру", а 32% як "не погану і не добру". Разом з тим, ці оцінки є дещо кращими, ніж на початку цього року зазначають соціологи. Краще українці оцінюють і рівень добробуту їх родини.14% вважають його добрим. Майже половина як "не поганий і не добрий". 36% кажуть, що він досить поганий. Оцінка добробуту родини також дещо покращилася порівняно з початком року. При цьому, українці не надто вірять у швидкі зміни в економічній сфері: лише більше 10% вважають, що у найближчі 3 місяці економічне становище країни зміниться на краще.


Технології

SpaceX будує плавучі космодроми

Компанія SpaceX веде будівництво двох плавучих космодромів Deimos і Phobos на базі придбаних бурових установок, повідомляє TechCrunch. Свої назви вони отримали на честь супутників Марса. Очікується, що у 2022 році нафтовидобувні платформи стануть стартовими і посадковими майданчиками для багаторазової ракети Starship. Установки розташовані в порту Браунсвілл, неподалік дослідницького центру Starship в Бока-Чіка. Надглибоководні нафтові вишки обійшлися SpaceX у 3,5 мільйона доларів кожна. Колишній власник, компанія Valaris у серпні подала заяву про банкрутство. Раніше Ілон Маск у Твіттері повідомляв, що SpaceX планує будувати плавучі космодроми надважкого класу для Марса, Місяця і гіперзвукових подорожей навколо Землі.


Туризм

Перші сім країн ЄС почали використання COVID-сертифікатів

Європейський Союз оголосив про початок дії системи так званих COVID-сертифікатів, що мало б сприяти скасуванню обмежень на подорожі у Європі, які були запроваджені в умовах пандемії. 1 червня система почала діяти в Болгарії, Греції, Данії, Німеччині, Польщі, Хорватії та Чехії і до 1 липня має охопити всі 27 країн ЄС, а також Ісландію, Норвегію, Ліхтенштейн, Швейцарію. Українські урядовці заявляли, що Україна також хоче долучитися до європейської системи. Європейські COVID-сертифікати, які можуть бути у цифровому або у паперовому вигляді, підтверджуватимуть щеплення проти COVID-19, отримання негативних результатів аналізів на коронавірус, а також одужання від коронавірусу.


Діаспора

«Пандемія прискорила розвиток» – Fedoriv Agency відкриває офіс у Чикаго

Українське маркетингове агентство Fedoriv Agency відкриває перший офіс у США в Чикаго. Про це в Facebook написав засновник компанії Андрій Федорів. Це другий закордонний офіс агентства після Берліна. За словами Федорів, перші відчутні результати в Німеччині вони почали отримувати на четвертому році роботи офісу. В США вже шість місяців працює представник агентства, «є прогрес і клієнти». «Україна. Азербайджан. Вірменія. Німеччина. Казахстан. Польща. США. Узбекистан. Швейцарія. Прямо зараз ми працюємо з клієнтами і споживачами з цих ринків. Пандемія парадоксальним чином прискорила наш міжнародний розвиток », - сказав Андрій Федорів.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Україномовний трек вперше потрапив у чарт Billboard

Український гурт Go_A, який представляв Україну на Євробаченні, опинився в музичному чарті Billboard Global 200 на 80-му місці з піснею SHUM. В цей чарт вперше потрапляє україномовна пісня. До цього пісня SHUM Go_A зайняла перше місце в рейтингу Spotify в Італії, увійшла в 10-ку найпопулярніших на "Євробаченні-2021" і посіла другу сходинку після переможного треку італійського гурту Maneskin. на YouTube виступ українців у фіналі конкурсу переглянули вже понад 11 млн користувачів. Попри те, що українська група на пісенному конкурсі Євробачення посіла п’яте місце, їх трек зараз у всіх на вустах.


Погода

У четвер, 3 червня, у Чикаго буде ясна погода. Стовпчики термометрів піднімуться до +28°С.

В Україні буде вітряна та дощова погода. Денна температура 16-21°.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

16 views0 comments

Comentarii


bottom of page