top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 06/03/2020



Політика

Британія, Канада та ЄС проти повернення Росії до “Великої сімки”

Керівники Канади, Великої Британії та ЄС висловилися проти повернення Росії до так званої “Великої сімки” (G7), що об'єднує провідні країни Заходу: США, Британію, Італію, Німеччину, Францію, Канаду і Японію. Приводом для заперечень стали наміри американського президента Дональда Трампа запросити російського лідера Володимира Путіна на розширений саміт сімки у США у вересні. Президент Трамп також назвав сімку "застарілим" об’єднанням і сказав, що добре було б розширити групу до десяти або одинадцяти країн включно з Росією.


Економіка

64% компаній спостерігають зниження доходів через коронавірус – опитування

64% компаній-членів Американської торговельної палати в України спостерігають зниження доходів через вплив пандемії коронавірусу і тільки 5% повідомляють про їх підвищення, 18% - скоротили штат, і майже половина планують зменшити інвестиції в Україну. Серед ключових довгострокових занепокоєнь бізнесу, зокрема, - економічний та споживчий спад, політична та макроекономічна стабільність, неможливість виконання бізнес-планів та повторний спалах COVID-19. Більшість компаній вже мають стратегію виходу з карантину, а майже половина планують повернення до офісу вже в червні-липні.

Соціум (соціальні новини)

У США не вщухають протести через свавілля поліцейських

У США в ході протестів, викликаних смертю Джорджа Флойда від рук поліцейських, загинули щонайменше 13 людей, повідомляє ABC News. Багато з них афроамериканці. У вівторок ввечері тисячі протестувальників залишилися на вулицях Нью-Йорка, порушивши комендантську годину, більше 700 людей заарештовані. Усього від початку протестів по всій країні заарештовано більше 9 тис. людей. Влада Нью-Йорку продовжила комендантську годину до неділі включно. У Лас-Вегасі під час масових заворушень стріляли у двох офіцерів поліції. Міністерство оборони США направило до столиці Вашингтона близько понад 1500 військових.


Діаспора

Водія Богдана Вечірко випустили з в’язниці

У Мінеаполісі звільнили з в’язниці 35-річного водія, Богдана Вечірко, який напередодні був затриманий за наїзд на протестувальників. Поки прокурори визначаються з обвинуваченням. У понеділок комісар держбезпеки Джон Геррінгтон заявив, що водій «запанікував, і просто продовжував рухатися вперед», але не порушив жодних бар'єрів, встановлених для захисту протестувальників. Деякі з тих, намагалися оскаржити це. У мережі також з'явилося відео, на якому дружина Людмила Вечірко звертається за фінансовою допомогою. Жінка знаходиться на восьмому місяці вагітності. Кредитні картки родини заблоковані.


Авто – мото

Tesla на декілька тисяч доларів знизила вартість своїх електромобілів

Tesla наприкінці травня на декілька тисяч доларів знизила вартість своїх електромобілів у всій лінійці. Найменше від своєї початкової вартості втратила Model 3 – 2 тис. доларів у всіх модифікаціях. В той же час Model S та Model X подешевшали на 5 тис. доларів. Зміни не торкнулись електромобіля Model Y, який Tesla тільки почала поставляти клієнтам. Продажі автомобілів у США, за даними компанії J.D. Power, скоротилися вдвічі порівняно з минулим роком. Однак аналітики очікують збільшення продаж завдяки знижкам та вигідним умовам розстрочки.


США, Ілліной, Чикаго

Чикаго переходить до третього етапу плану відновлення

Відсьогодні Чикаго перейде до третьої фази плану відкриття, згідно з яким установи та підприємства розпочнуть роботу з певними обмеженнями та превентивними заходами. Поновлять роботу офіси, виробництва, дозволяються індивідуальні та невеликі тренування при тренажерних залах, але тільки просто неба, відновлюються послуги з догляду за дітьми. Повернуться до роботи готелі, салони краси, роздрібна торгівля, а бари і ресторани можуть обслуговувати клієнтів на відкритих майданчиках. Парки, офіси муніципалітету та бібліотеки почнуть відкриватися 8 червня. Набережна озера Мічиган залишається закритою.


Мистецтво, культура і шоу-біз

«Вічно танцююча людина»: Монатік випустить біографічний фільм

Відомий український співак MONATIK, випустить документальну біографічну стрічку про свій творчий шлях. Перший тизер артист вже опублікував у своєму Інстаграм. Ідея фільму виникла у співака з нагоди річниці стадіонного шоу «LOVE IT ритм» на НСК «Олімпійський», яке торік відвідали понад 60 тис. людей з різних куточків України та світу. У стрічці глядачі чи не вперше побачать рідних та близьких артиста: маму, бабусю, вчителів, друзів дитинства, які діляться спогадами, а також кадри з особистого архіву.


Погода

У середу, 3 червня, у Чикаго майже весь день погода буде похмурою, лише ввечері небо проясниться. Без опадів. Вдень на стовпчиках термометрів до +27°С. В Україні у більшості областей збережеться дощова та вітряна погода. Температура вдень +11-16°С. На півдні до +22°С.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union


11 views0 comments

Comentários


bottom of page