top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 06/02/2022


Політика

США оголосили про новий пакет допомоги Україні

Сполучені Штати у середу оголосили про новий пакет військової допомоги Україні, який передбачатиме надання додаткових сучасних озброєнь, зокрема більш досконалих ракетних систем. Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен під час спільної пресконференції з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, який перебуває з візитом у Вашингтоні. За його словами, США діють швидко, щоб Україна мала можливість відбити агресію росії і зайняти якомога сильнішу позицію за столом переговорів. До забезпечення України залучені всі союзники США з НАТО, підкреслив держсекретар.


Війна РФ проти України

Щодня гине 60-100 українських військових, 500 отримують поранення

Щодня на полі бою з російською армією гинуть від 60 до 100 українських військовослужбовців, ще 500 отримують поранення. Про це в інтерв’ю американскому телеканалу Newsmax заявив Президент України Володимир Зеленський. «Отже, ми утримуємо наші оборонні периметри. Найскладніша ситуація на сході України та півдні Донецька й Луганська», - сказав глава держави. За словами Зеленського, Путін не може перемогти Україну, і світ повинен припинити його захищати з огляду на останні звірства його військ.


Економіка

Німецькі енергоконцерни Uniper і RWE заплатили за російський газ через "Газпромбанк"

Німецькі енергетичні концерни Uniper і RWE заплатили за російський газ за новою схемою, запропонованою Москвою, пише Reuters. Російська схема платежів за газ передбачає, що покупець має переводити іноземну валюту на валютний рахунок, а потім "Газпромбанк", продавши валюту на Московській біржі, зараховує виручені рублі на рублевий рахунок. Агентство додає, що ця схема показала "тріщини" в об'єднаній позиції Європи у відповідь на вторгнення РФ в Україну, оскільки деякі країни відмовляються платити за новою схемою, а інші все ж знаходять способи виконати вимоги.


Світ

Акцію «Батьків убила війна» у Нью-Йорку, Лондоні, Парижі та Берліні провели представники українських громад

«Батьків убила війна» - акцію під такою назвою провели представники українських громад у Нью-Йорку, Лондоні, Парижі та Берліні до Міжнародного дня захисту дітей 1 червня. У Берліні українки вийшли під Бранденбурзькі ворота, тримаючи в руках футболки з іменами дітей, які стали сиротами внаслідок агресії Росії проти України і які зараз перебувають у дитячих притулках. «За кожним з цих імен стоїть чиясь зламана доля. Реальні історії дітей, які стали сиротами через цю війну», - каже учасниця акції.


США, Ілліной, Чикаго

Верховний суд США не дозволив штрафувати соцмережі за усунення політичних дописів

Верховний суд США заблокував дію закону, згідно з яким соцмедійні платформи мусили би сплачувати штраф за усунення соцмедійних дописів на основі точки зору висловленої в таких дописах. Суд 5-ма голосами проти 4-х заборонив застосування такого покарання. Відповідний закон був прийнятий в Техасі. Губернатор Техасу Грегг Еббот мотивував необхідність такого законодавства захистом права на свободу слова у США. Неурядові організації США виступили проти нового законодавства, вказуючи, що закон змусить соцмережі залишати дописи, які включають російську пропаганду та неонацистьскі погляди.


Спорт

Україна втримала перемогу над Шотландією та вийшла у фінал плей-оф за вихід на ЧС-2022

Збірна України з футболу здобула перемогу у першому матчі за вихід на чемпіонат світу-2022. У півфіналі плей-оф відбору українці перемогли збірну Шотландії. Поєдинки за вихід на чемпіонат світу збірна України мала провести ще у березні. Проте через повномасштабне вторгнення Росії матчі перенесли на червень. Попри це, українська команда мала обмежену підготовку перед грою. У травні синьо-жовті провели три поєдинки (два з яких - упродовж двох днів). А останній матч для збірної України взагалі був двостороннім.


Погода

У четвер, 2 червня, у Чикаго хмарна погода буде триматись протягом усього дня. Без опадів. На стовпчиках термометрів +21…+22°С.

В Україні буде доволі спекотно та ітмуть короткочасні дощі. Вдень 27 – 32 градуси тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Svoboda Express

6 views0 comments

Commenti


bottom of page