top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 06/02/2020


Політика

Володимир Зеленський просить США не втягувати Україну в американські вибори-2020 – світова преса...

Президент України Володимир Зеленський в ексклюзивному інтерв’ю британській газеті The Telegraph просить Сполучені Штати Америки не втягувати його країну в американські президентські вибори цієї осені, передає Радіо Свобода. Він також заперечує свою причетність до оприлюднення записів телефонних розмов ех-президента України Петра Порошенка і тодішнього віцепрезидента США Джо Байдена. Під час скайп-інтерв’ю Володимир Зеленський сказав, що він не хоче, щоб цей скандал підірвав стратегічний союз України і США.


Економіка

Китай призупиняє імпорт агропродукції з США

Влада Китаю на тлі ескалації торгової війни зі США доручила державним компаніям призупинити імпорт сільськогосподарської продукції з цієї країни, повідомляє Bloomberg. Вже відомо, що китайські імпортери скасували закупівлю кількох партій свинини з США. Такі кроки Китай зробив через кілька днів після того, як президент США Дональд Трамп оголосив про нові мита на китайські товари, які Вашингтон вводить з 1 вересня.


Соціум (соціальні новини)

Дональд Трамп оголосив про введення військ до Вашингтона через протести

Масштабні акції протестів тривають у США через смерть Джорджа Флойда. В багатьох містах вони переросли в погроми. Президент США Дональд Трамп розпорядився розгорнути військові підрозділи у столиці та пригрозив зробити те саме в регіонах, якщо губернатори штатів не дадуть ради масовим заворушенням, повідомляє Укрінформ. В низці міст, влада запровадила комендантські години. Лос-Анджелес, Чикаго, Маямі, Детройт, Сан-Франциско та Філадельфія - серед 40 міст, у яких заборонили акції протесту після настання темряви. Від початку протестів у містах США заарештовано понад 5,5 тисяч людей.


Здоров`я

У Лос-Анджелесі усі охочі можуть безкоштовно пройти тест на коронавірус

У штаті Каліфорнія, у Лос-Анджелесі кожен мешканець може пройти тест на COVID-19, незалежно від того чи має симптоми. У місті відкрили кілька десятків проїзних пунктів тестування. Щоб пройти тест треба відправити заявку на офіційний сайт — там можна вибрати дату, годину і місце. У пункті тестування не треба виходити з автомобіля і можна зберігати соціальну дистанцію. Все відбувається за суворими правилами. Волонтери скеровують людей. Наразі таких пунктів в Лос-Анджелесі налічується понад 40, які середньому роблять 21 тисячу тестів на день.


США, Ілліной, Чикаго

В Іллінойсі відновив роботу завод з випуску електропікапів Rivian

Компанія Rivian знову відкрила свій завод в Іллінойсі після призупинення виробництва у зв’язку з пандемією. Через закриття фабрики автовиробник був змушений відтермінувати початок збірки електропікапа R1T та електропозашляховика R1S для Amazon. За угодою Rivian має поставити компанії 100 тис. електричних фургонів. Втім, у Rivian кажуть, що попри затримки у виробництві, фургони будуть поставлені вчасно. Amazon у свою чергу планує у 2022 році вивести на дороги 10 тис. нових електромобілів.


Діаспора

Світовий Конґрес Українців створив робочу групу з питань зовнішньої трудової міграції

Одним із викликів пандемії коронавірусу стало забезпечення повернення, виїзду та соціально-правового захисту трудових мігрантів-українців у нових умовах. Для захисту інтересів українських трудових мігрантів та донесення їх потреб до урядів іноземних країн, а також України, Світовий Конґрес Українців створив робочу групу з питань зовнішньої трудової міграції, повідомляє Український погляд. Новостворений орган працюватиме над питаннями захисту прав трудових мігрантів в країнах перебування; впливу на формування політики уряду щодо зовнішньої трудової міграції в Україні; реінтеграції трудових мігрантів, які повернулися до України.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Пішов з життя відомий у всьому світі український композитор Мирослав Скорик

На 82-му році пішов з життя відомий український композитор Мирослав Скорик. Він був двоюрідним онуком видатної оперної співачки Соломії Крушельницької. Саме вона першою помітила його талант. Закінчивши Львівську консерваторію, Мирослав Скорик викладав у Київській консерваторії. Потім працював у США, Австралії. У 1990-х повернувся в Україну. Він є автором багатьох камерно-інструментальних творів, кількох балетів та опери «Мойсей». Завдяки якій він познайомився з папою Римським Іваном Павлом ІІ. Музика маестро звучить у понад 40 фільмах, він є автором першого українського твісту «Не топчіть конвалій» та блюз-танго «Намалюй мені ніч».​ А найвідомішою композицією Мирослава Скорика є «Мелодія».


Погода

У вівторок, 2 червня, в Чикаго хмарно з проясненнями. Без опадів. Денна температура сягне вже цілком літньої позначки +31°С.

В Україні цьогорічний травень був настільки холодним, кажуть синоптики, що метеорологічне літо до столиці поки не завітало. В Україні сьогодні місцями дощитиме подекуди з грозами. На високогір'ї Карпат мокрий сніг; а вночі заморозки. Вдень на стовпчиках термометрів +15°-20°С.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

13 views0 comments

Comments


bottom of page