top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 06/01/2022


Політика

Туреччина анонсувала візит Лаврова для переговорів щодо коридорів для зерна з України

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу анонсував візит російської делегації на чолі з Сергієм Лавровим 8 червня в Туреччину, в ході якого будуть обговорюватися технічні питання відкриття коридорів для вивезення зерна з портів України, передає Укрінформ. Серед перешкод, що заважають безпечному вивезенню зерна, посадовець назвав мінні загородження біля Одеси, санкції, запроваджені проти російських кораблів у сфері страхування, і неможливість надавати послуги в міжнародних портах. За його словами, розмінування може зайняти 1-2 тижні й потрібен механізм перевірки кораблів.


Війна РФ проти України

У США наголосили, що не дадуть Україні зброю, якою можна напасти на Росію

Посол США при ООН Лінда Томас-Грінфілд заявила, що адміністрація президента Джо Байдена "від самого початку" чітко наголошувала, що постачатиме Україні тільки оборонну зброю для протистояння російській агресії, повідомляє CNN. "Ми не надаватимемо будь-яку зброю, яка дозволить Україні атакувати Росію з української території. І президент Байден чітко заявляв, що ми не збираємось ставати учасниками війни, але підтримуватимемо зусилля України з захисту власного суверенітету й територіальної цілісності", — сказала дипломатка.


Економіка

ЄС відключить Сбербанк від SWIFT і заборонить ще три російські ЗМІ

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн оголосила після саміту ЄС, що в шостому пакеті санкцій буде також відключення від SWIFT найбільшого російського банку – Сбербанку. "Маємо також заборону на страхування і перестрахування російських кораблів європейськими компаніями. Заборону на надання російським компаніям різного роду бізнес-послуг і, що дуже важливо, зупинка трансляції у ЄС ще трьох російських державних ЗМІ, які широко поширюють дезінформацію, свідками якої ми були в останні тижні і місяці" – додала вона. Крім того, ЄС розширить санкційний перелік осіб на тих, хто відповідальний за воєнні злочини в Україні.


Соціум

Україна відзначатиме День державності

Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає встановлення 28 липня святковим днем – Днем державності України. Закон сприятиме утвердженню спадкоємності українського державотворення, захисту національних інтересів України, збереженню історичної справедливості та нівелюванню фейкових наративів з боку РФ як держави-агресора. 24 серпня 2021 року під час урочистостей з нагоди Дня незалежності Президент Володимир Зеленський підписав указ про відзначення зародження української державності у День хрещення Київської Русі-України, 28 липня.


США, Ілліной, Чикаго

Пляжі Чикаго відкриті до купального сезону

Цими вихідними у Чикаго розпочався пляжний сезон. 22 пляжі вже відкриті для відвідувачів. Купання дозволено щодня з 11:00 до 19:00, якщо цьому сприяють погодні умови та чергують рятувальники. На пляжах Чикаго діє система попереджень з прапорцями, щоб визначити, чи безпечно там купатися. Заборони на плавання та рекомендації можуть бути встановлені залежно від погодних умов та стану якості води.


Здоров` я

В Україні заборонять паління електронних сигарет у громадських місцях

17 липня цього року в Україні набувають чинності норми, за якими паління електронних сигарет і засобів нагрівання тютюну в громадських місцях будуть заборонені. Про це повідомила представниця Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації Лада Булах. З її слів, Закон прирівнює електронні сигарети і засоби нагрівання до класичних сигарет. Для них будуть такі ж самі обмеження. Друга важлива норма закону - заборона реклами електронних сигарет і виробів для нагрівання, вона запрацює з середини наступного року. Також буде заборонений продаж ароматизованих сигарет і рідин для ароматизації.


Погода

У середу, 1 червня, у Чикаго протягом усього дня буде триматися хмарна погода. Опадів не передбачається. На стовпчиках термометрів до +21°С.

Перший день літа, в Україні буде теплим, але у деяких регіонах дощитиме. Температура вдень 22-27 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Svoboda Express

7 views0 comments

Comentarios


bottom of page