top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 05/29/2020



Політика

Пентагон засвідчив прогрес оборонних реформ в Україні, достатній для надання нової допомоги від США

Пентагон повідомив Конгресу, що уряд України досяг «необхідного прогресу в ключових інституційних реформах, тим самим виправдавши виділення додаткових 125 мільйонів доларів на нову військову допомогу», повідомляє CNN. У міністерстві оборони США вважають, що Київ «досяг прогресу у боротьбі з корупцією, підвищенні прозорості та посиленні цивільного нагляду». Це друга частина пакету оборонної допомоги Україні, передбаченої законом про Оборонний бюджет США на 2020 рік в сумі 250 мільйонів доларів.

Економіка

Економічна активність у США впала через карантин у всіх 12-ти округах

Економічна активність у всіх дванадцяти округах США в квітні – травні значно знизилася, про це йдеться в огляді Федеральної резервної системи. Найбільший спад спостерігається в готельній та дозвільній галузях та у сфері подорожей і туризму. Продажі автомобілів були значно нижчими, ніж торік, хоча в деяких районах останнім часом відзначалося поліпшення ситуації. Різко впала активність в енергетичній сфері, оскільки компанії оголосили про закриття нафтових свердловин. В результаті кількість діючих бурових установок в країні впала до мінімального в історії рівня. Також зафіксували спад активності у будівництві та реалізації житлової нерухомості.

Соціум (соціальні новини)

Парк розваг Disney World у Флориді відновить роботу в липні

Найбільш відвідуваний у світі парк розваг Disney World у Флориді почне приймати відвідувачів в липні, повідомляє CNN. Головний виконавчий директор компанії Боб Чапек запевнив, що вжито всіх необхідних заходів для безпеки відвідувачів. Парк був закритий з середини березня через протиепідемічні заходи. У травні також відновив роботу парк розваг "Disneyland" у китайському Шанхаї. Поки кількість відвідувачів обмежена, і туристам необхідно заздалегідь бронювати тури.

В Україні відновили роботу 66 пунктів пропуску, на черзі спортзали та басейни

У ніч на п'ятницю, 29 травня, в Україні після карантину, впровадженого у боротьбі з пандемією COVID-19, відновили роботу 66 пунктів пропуску, про це повідомляє Державна прикордонна служба. Зокрема, повноцінний рух відновлено на кордоні з Польщею, Угорщиною, Словацькою Республікою, Румунією та Молдовою. КПП на ділянках держкордону з Білоруссю та РФ поки що залишатимуться закритими.Ще 56 пунктів пропуску очікують відкриття. З 1-го червня - по всій країні відкриють спортзали, фітнес-клуби та басейни за умови дотримання рекомендацій МОЗ. .

Здоров`я

У США смертність від коронавірусу перетнула 100 тис.

У США кількість пацієнтів, які померли від ускладнень нового типу коронавірусу СOVID-19, увечері 27 травня сягла 100 тис. пацієнтів. Про це із посиланням на дані університету Джона Гопкінса повідомляє CNBC. У світі захворіли понад 5,6 млн людей, й близько 30% інфікованих припадає на США. За кількістю уражених пандемією COVID-19 Америка перебуває на першому місці. Для того, щоб вшанувати пам‘ять померлих, американські сенатори від обох партій закликають провести хвилину мовчання в понеділок.


США, Ілліной, Чикаго

Дональд Трамп звинуватив Твіттер в утисках свободи слова за позначення його допису застереженням

Президент США Дональд Трамп підписав указ, який забов'язує Федеральну комісію зі зв'язку дати роз'яснення з приводу Закону про порядність у ЗМІ, який, за рідкісним винятком, звільняє соцмережі від будь-якої юридичної відповідальності за матеріали, що публікуються користувачами. Дональд Трамп попередив про "серйозні заходи" щодо Twitter, після того, як його допис про використання поштових бюлетенів на виборах був позначений блакитним знаком оклику із посиланням на альтернативну інформацію. Таким чином Twitter позначає дописи, які на думку компанії можуть містити оманливі.


Діаспора

Посольство України в США повідомило у Facebook про здійснення комерційних спецрейсів авіакомпанією МАУ з Нью-Йорка та Маямі до Києва 3 та 9 червня відповідно. Продаж квитків відкрито на сайті авіакомпанії. У посольстві зауважили, що у пошуку потрібно обрати місце відправлення - Нью-Йорк, аеропорт Дж. Кеннеді або Маямі, аеропорт MIA. Також у диппредставництві звертають увагу на те, що під час придбання авіаквитків обов’язковою вимогою є надання згоди до перетину державного кордону України на проведення обсервації або самоізоляції з використанням електронного сервісу «Дій вдома».

Мистецтво, культура і шоу-біз

Незабаром у Канаді презентують стрічку «Розповідь про канадську війну» («A Canadian War Story») про участь канадців українського походження у Другій світовій війні та їхній внесок у перемогу союзників. Трейлер до картини можна переглянути на YouTube. Фільм зняв Українсько-канадський дослідчо-документаційний центр. У ньому поєднані архівні фотографії та відеоматреіли з розповідями з перших вуст. Картина є даниною українським канадським військовим, які сприяли перемозі союзників у Другій світовій війн.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

16 views0 comments

Comments


bottom of page