top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 05/27/2020


Політика

Експосли США в Україні закликали Америку не залучати Київ у свою внутрішню політику

Семеро колишніх послів США в Україні заявили, що публікація плівок із начебто записами розмов Петра Порошенка і Джозефа Байдена спрямована на те, аби роз’єднати обидві країни. Вони закликали Америку не використовувати Київ у своїй внутрішній політиці. Про це йдеться у спільній заяві дипломатів. У зверненні закликають чиновників обох країн зробити все можливе, аби й надалі зберегти двопартійну підтримку України.


Економіка

Експерти бачать ознаки «нормалізації» американської економіки - Wall Street Journal

Згідно з поточними прогнозами, цього року економіка США скоротиться на 6-7%. Але вперше з березня, ситуація в деяких галузях принаймні не погіршується, а можливо, навіть поліпшується, пише Wall Street Journal. Економічний радник Білого дому Кевін Хассет також заявив, про перші ознаки відновлення американської економіки, відзначивши при цьому, що рівень безробіття в травні може бути вище 20%. На думку економістів подальший розвиток подій залежатиме від ситуації в охороні здоров'я.


Соціум (соціальні новини)

Нові умови подорожей для українців під час карантину

Наразі українці можуть виїхати за кордон на авто, авіасполучення відновлюватимуть з 15 червня. Громадяни, які повертаються з-за кордону, все ще мають проходити двотижневу самоізоляцію, встановивши додаток Дій вдома. "Укрзалізниця" відновила продаж квитків на поїзди, анонсувавши з 1 червня курсування п'яти "Інтерсіті+". З огляду на карантин квитки продаватимуть на половину місць у вагоні, при тому, в шаховому порядку. Їх можна придбати на сайті УЗ та в касах. Мобільний додаток поки не здійснює продаж.


Здоров`я

Торонто намалює «дистанційні кола» у парку Трініті-Беллвудс

У Торонто вирішили використати ідею американців, які у своїх парках на траві зробили розмітку, з метою допомогти людям дотримуватися правил дистанціювання. Зокрема, у парку Долорес в Сан-Франциско та Доміно в Брукліні, Нью-Йорк, цей метод допоміг уникнути скупчень людей. Першим парком, де влада Торонто намалює кола стане Trinity Bellwoods, неподалік центру. Минулої суботи, там зібрався 10 тисячний натовп людей, які знехтували правилами соціального дистанціювання. У мерії кажуть, якщо розмітка приживеться, ідею поширять і у інших парках.


CША

Усі 50 штатів частково послабили карнтин

Після вихідних з нагоди Дня пам’яті, у США поволі нормалізується життя. Всі 50 штатів частково послабили карантин. Пожвавилась президентська кампанія, а НАСА планує запустити у космос першу, за майже 10 років, пілотовану місію. Нью-Йоркська фондова біржа у вівторок частково відновила свою роботу. Це ще одна ознака відновлення економіки. Влада Міссурі закликала всіх учасників вечірки в басейні на озері Озаркс піти на двотижневу ізоляцію. Після послаблення карантину у майже чверті штатів кількість нових захворювань на коронавірус почала зростати. ВООЗ попередила про негайну загрозу нового піку зараження COVID-19, якщо уряди занадто швидко скасовуватимуть карантинні обмеження та закликала не допустити ще одного стрибка.


Діаспора

В США зменшилась кількість людей, які подаються на візи і "зелені картки"

Через зменшення кількості заявників на отримання віз та дозволів на постійне проживання, «зелених карток», скоротились надходження від зборів до Служби з громадянства та імміграції США, повідомляє CNN. Тож установа звернулась до Конгресу із запитом виділити додаткові кошти, інакше урядова агенція, залишиться без фінансування до кінця літа. Нагадаю, у квітні Дональд Трамп оприлюднив указ про призупинення імміграції до США, з метою захистити робочі місця в країні. Він стосується заявників на отримання «зеленої картки» та частини імміграційних віз. Обмеження триватиме 60 днів і не поширюється на тимчасових працівників.


Цікаве

Американець запустив YouTube-канал для тих, хто росте без батька

Американець Роберт Кенні запустив YouTube-канал «Dad, how do I?» («Тату, а як?») для тих, хто ріс або росте без батька. Ведучий викладає відеоінструкції, де вчить голитися, прасувати, зав'язувати краватку, лагодити туалет і міняти шини. Тобто відповідає на питання, з якими, на думку Кенні, зазвичай йдуть до батька. У травні, після того як на нього звернули увагу у Twitter і Reddit, кількість підписників каналу виросла практично з нуля до понад 1,5 мільйона. Чоловік зізнався, що у нього ніколи не було мети стати багатим. Він просто не хотів повторювати помилки своїх батьків. Мати пила, а батько, коли йому було 14, заявив, що більше не хоче займатися дітьми.


Погода

У середу, 27 травня у Чикаго хмарно, у другій половині дня йтиме дощ. Денна температура до + 27°С.

В Україні буде хмарно з проясненнями. Часом дощі, місцями з грозами. Температура вдень +14-19°С.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

26 views0 comments

Comentários


bottom of page