top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 05/26/2020


Політика

Президентська кампанія у США на тлі коронавірусу...

Більшість американців найважливішою проблемою в країні називають Covid-19 та його наслідки. І те, як влада дає собі раду із цим викликом, прямо впливає на виборчі настрої громадян. Дональд Трамп переконаний, його адміністрація ефективна у боротьбі з коронавірусом, передає Голос Америки. Із критикою дій президента виступають демократи і суперник на виборах Джо Байден. З іншого боку США переживають найгіршу кризу з часів 2008 року та рекордний рівень безробіття, а Білий дім критикують за неготовність до пандемії. Але наразі це не дуже вплинуло на рейтинги президента, за даними різних опитувань, вони залишаються на рівні 44 -49 %. Політологи кажуть, що пандемія може зіграти на користь обох кандидатів в залежності від результату подій.


Економіка

Boeing звільнить 400 робітників канадської дочірньої компанії...

Одна із найбільших світових авіаційних корпорацій - компанія Boeing – повідомила, що через пандемію коронавірусу змушена буде скоротити 400 працівників у своїй канадській дочірній компанії, головний офіс якої знаходиться у Вінніпезі. На початку травня Boeing вже заявив, що у квітні не продали жодного комерційного літака, більше того, було скасовано попередні замовлення на 108 літаків.


Соціум (соціальні новини)

У Києві, Харкові та Дніпрі відкрили метро...

З початку тижня, після двомісячної перерви, у Києві, Харкові та Дніпрі запрацював метрополітен. Пасажирів пускають у підземку лише за наявності захисної маски, а жетони не продають: оплатити проїзд можна тільки безконтактно. У столиці кожні три години у салонах потягів проводять дезінфекцію, на платформах нанесено розмітку для дотримання соціальної дистанції. Рух відбувається за звичним графіком, але у разі скупчення пасажирів станції закриватимуть на вхід. У перший посткарантинний день підземка була напівпорожньою. Влада закликала користуватися транспортом лише за нагальної потреби.


Авто – мото

Один з найбільших сервісів оренди автомобілів Hertz оголосив про банкрутство

Один з найбільших в світі сервісів з прокату автомобілів Hertz оголосив про банкрутство, повідомляє CNN. При тому, офіси продовжують працювати і обслуговувати клієнтів. Компанія підкреслює, що має намір залишитися в бізнесі, а заява щодо банкрутства дозволить реструктуризувати борги. У сервісі кажуть, що падіння попиту на оренду автомобілів туристами через Covid-19 виявилося занадто різким. Крім того, клієнтами компанії є люди, чиї машини на ремонті. Але під час карантину багато хто залишається вдома. CNN констатує, що банкрутство Hertz, ймовірно, найбільш резонансне в епоху Covid-19.


США, Ілліной, Чикаго

New York Times відвела першу шпальту газети іменам жертв коронавірусу в США.

Газета New York Times у недільному випуску присвятила першу смугу жертвам коронавірусу, опублікувавши список прізвищ загиблих у США з початку пандемії. Друкована версія видання вийшла під заголовком: “Число жертв наближається до 100 тис., незліченні втрати”. Автори статті відзначають, що вплив коронавірусу на США неможливо виміряти числами. Журналісти також згадують у статті вік, місце проживання та короткий опис або рід занять тисячі постраждалих. Я б хотів, щоб через 100 років люди, оглядаючись назад, зрозуміли, які втрати ми понесли”, — заявив один з редакторів The New York Times Марк Лейсі.


Діаспора

У Канаді відкриється масштабна експозиція української вишивки

Понад 750 вишитих подушок, створених українськими канадськими майстрами, представлять на виставці«Вишивані спогади», яка відкриється 2 червня в Едмонтоні (Канада). Ознайомитися з красою, на створення якої пішло десятки тисяч годин роботи умільців, а також світлинами вишивок можна буде до 30 червня в ACUA Gallery & Artisan Boutique Виставка пройде з дотриманням усіх санітарних норм. Зокрема, не буде урочистого відкриття заходу. Одночасне перебування на території експозиції обмежене до 10 осіб.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Короткометражний фільм 22-ої річної української режисерки “Якщо було завтра” переміг у номінації найкращий режисерський дебют на фестивалі “ТОП-Шортс” у Лос-Анджелесі. Картина піднімає тему вибору і війни. У стрічці немає діалогів чи хронологічного сюжету. Перед головним героєм – військовим, відкриваються різні двері, за кожною - інший розвиток життя та можливості. Знімали картину біля Києва всього три дні, а героями стали виключно українці. Головні ролі дістались акторам Вікторії Левченко й Олексію Олексюку. Режисерка Анастасія Євченко є студенткою школи мистецтв Нью-Йоркського університету.


Погода

У Чикаго на зміну безхмарному ранку прийде похмура погода. Удень дощитиме. На стовпчиках термометрів до + 29°С.

У вівторок, 26 травня, в Україні часом дощі, місцями з грозами, лише вночі у більшості західних областей без істотних опадів. Температура вдень від 12° до 17° тепла.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

16 views0 comments

コメント


bottom of page