top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 05/24/2021

Updated: May 25, 2021


Політика

Байден заявив, що зустрінеться із Кім Чен Ином лише за умови дискусії про денуклеаризацію

Президент Джо Байден заявив, що зустрінеться із північнокорейським лідером Кім Чен Ином лише якщо той пообіцяє "мати дискусію про свій ядерний арсенал". Як пишуть американські медіа, таким чином Джо Байден відкинув політику свого попередника Дональда Трампа, який зустрічався із Кім Чен Ином особисто. За словами Джозефа Байдена, США та Південна Корея готові до "дипломатичної взаємодії" із Пхеньяном задля зниження напруженості та досягнення кінцевих цілей Вашингтона й Сеула - денуклеаризації Корейського півстрова. Президент США визнав, що це "неймовірно складне завдання", яке не вдавалось виконати останнім чотирьом адміністраціям Білого дому. Ці заяви він зробив після зустрічі з президентом Південної Кореї Мун Чже Іном.


Економіка

США пропонують встановити нижню межу податку на корпорації в світі на рівні 15%

Міністерство фінансів США пропонує запровадити мінімальний рівень податку на доходи корпорацій в світі на рівні щонайменше 15%. На переконання США це дозволить уникнути руйнівної конкуренції між країнами, які намагаються знизити податки, щоб привабити інвесторів і втрачають бюджетні надходження, передає Голос Америки. Наразі у світі немає визначеного мінімального рівня оподаткування. Раніше, в квітні, уряд США заявляв про доцільність встановлення цього податку в світі на рівні 21%, однозначна кількість країн ОЄСР не підтримала цю пропозицію. У США рівень корпоративного податку за часів президентства Дональда Трампа знижено з верхньої межі у 35% до 21%. Встановлення єдиного податку може полегшити завдання США втримати у себе корпорації.


Соціум

Понад 70 правоохоронців звільнилися після штурму Капітолія

Керівник трудового комітету поліції Капітолію Гас Папатанасіу повідомив, що в структурі поліції Капітолія не вистачає 230 правоохоронців, які б займалися захистом головної будівлі Вашингтону. «Нам важко даються поставлені завдання навіть при тому, що у співробітників існує гігантське перепрацювання. У найближчі 3-5 років у нас буде ще 500 співробітників, які можуть вийти на пенсію. Більшість з них можуть почати оформлятися хоч завтра. Багато молодих офіцерів зізнаються, що вже поглядають у бік інших служб і відомств», - каже він. Понад 70 офіцерів поліції покинули службу в Капітолії після атаки 6 січня, в результаті якої загинув правоохоронець. Демократи Палати представників вже внесли законопроєкт, який має дозволити виділення майже 2 мільярдів доларів на більш щільний захист Капітолія. В рамках проєкту тамтешня поліція має отримати 44 мільйони доларів.


Наука

Virgin Galactic успішно здійснила перший пілотований космічний політ

Космічна компанія Річарда Бренсона Virgin Galactic, яка розробляє програму суборбітальних туристичних польотів, вперше здійснила успішний пілотований політ, повідомляє CNBC. Апарат вийшов на висоту у майже 90 кілометрів над Землею: із 80 кілометрів офіційно починається космічний простір, пише CNN. На борту перебували два пілоти, й під час польоту вони здійснили кілька експериментів для програми NASA Flight Opportunities. До цього спроба польоту завершилась для Virgin Galactic несподіваним відключенням двигуна. А у 2014 році під час випробувального польоту загинув пілот. Останній успішний запуск просунув уперед розробку туристичних польотів у космос. Virgin Galactic уже продала більш ніж 600 квитків на суборбітальні подорожі вартістю від 200 до 250 тисяч доларів, й попередила, що ціна на такі польоти лише зростатиме.


Здоров`я

Американців закликали триматися далі від курей через спалах сальмонельозу

Американські експерти у галузі охорони здоров'я закликають жителів країни "не цілувати й не обіймати" домашню птицю, а також не їсти й не пити поблизу них. Як ідеться у зверненні Центру із контролю та запобігання хвороб, це може призвести до зараження сальмонелою. Саме із домашньою птицею пов'язують новий спалах сальмонельозу у країні: захворіли понад 160 людей у 43 штатах. Хоча ніхто із заражених не помер, третина підтверджених випадків хвороби зафіксована серед дітей до 5 років. Тож батьків закликали особливо пильно стежити за своїми малюками, не дозволяти їм торкатись курей, качок та інших птахів, а також ретельно мити руки.


Діаспора

Запрацював чат-бот для цілодобової підтримки українців за кордоном

В Україні запустили чат-бот для цілодобової консульської підтримки громадян за кордоном. Про це повідомили у пресслужбі МЗС України. Чат-бот – це зручний інструмент для українців, які проживають чи подорожують за кордоном. Він миттєво допоможе знайти відповіді на поширені запитання у будь-який час доби, у будь-якій географічній локації та без очікувань у телефонній черзі або листів поштою. Чат-бот доступний у месенджері Телеграм. Якщо запитання, на яке ви бажаєте отримати відповідь, відсутнє у базі знань, ви можете його поставити у чат-боті і в короткі терміни отримати відповідь від оператора. Фахівці закордонних дипломатичних установ України постійно доповнюватимуть та оновлюватимуть базу знань чат-боту.

Мистецтво, культура і шоу-біз

З'явилася акустична версія пісні Go_A для Євробачення 2021

Український гурт Go_A презентував акустичну версію пісні "Шум", з якою колектив потрапив до фіналу Євробачення 2021. За сюжетом, дія відбувається на кухні. ВокалісткаКатерина Павленко в оточенні музикантів у білих захисних костюмах ліпить вареники з вишнями й співає конкурсну пісню "Шум". Нагадаємо, в ніч з суботи на неділю у фіналі Євробачення визначили переможця: головний приз дістався італійському гурту Måneskin з піснею "Zitti e buoni". Україна увійшла до п’ятірки лідерів пісенного конкурсу. Всього за результатами голосування професійного журі та глядачів конкурсу Італія отримала 524 бали, Україна - 364.

Погода

У понеділок, 24 травня, у Чикаго протягом усього дня буде хмарна погода. Удень, можливо, пройде дрібний дощ. Ввечері - без опадів. Повітря прогріється до +27…+30°С.

До України знову повернулися дощі з грозами. Денна температура 19-24 градуси тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

5 views0 comments

Comments


bottom of page