top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 05/22/2020



Політика

Володимир Зеленський опублікував колонку у New York Times.

Президент України Володимир Зеленський опублікував колонку в американському виданні New York Times із заголовком "Я очікував на війну. Я не чекав імпічменту Трампа чи пандемії". Основні тези у ній – імпічмент президента США Дональда Трампа, війна на Донбасі та міжнародна підтримка для України. Як наступний великий виклик він згадує пандемію коронавірусу. Стаття завершується словами про те, що "попереду далека дорога", але за підсумками першого року президентства він "бачить надію" та сподівається, що разом вийде "зробити світ та Україну кращим місцем".


Економіка

Victoria's Secret назавжди закриють 250 крамниць через коронавірус.

Представники бренду Victoria's Secret повідомили, що планують закрити 250 крамниць у США й Канаді. Таке рішення компанія ухвалила у зв’язку зі значними втратами через пандемію коронавірусу. У першому кварталі 2020 року об'єм продаж зменшився майже вдвічі. Всього на території Північної Америки бренд має 849 бутиків, більшість з яких закриті ще з березня через COVID-19. Щоб впоратися з кризою у компанії планували продати контрольний пакет акцій інвестиційній компанії, однак угода провалилася. Щоб утриматися на плаву, бренд змушений скоротити кількість місць продажу.


Соціум (соціальні новини)

Україна перейшла у фазу адаптивного карантину.

Відсьогодні Україна переходить до адаптивного карантину. У найближчі дні повинен запрацювати громадський транспорт приміського і міжнародного сполучення в межах кількості місць для сидіння, метро та дитячі садочки. Дозволено проведення заходів за участю не більше 50 осіб, зокрема, релігійних, але за погодження МОЗ та за умови не більше однієї особи на 10 кв. м площі. Запрацюють готелі, поки без ресторанів і СПА-зон. Залізничні пасажирські перевезення дозволять з 1 червня. Прийом і відправлення пасажирських повітряних суден розпочнеться з 15 червня.


Авто – мото

Volkswagen випустила перший повністю електричний фургон.

Компанія Volkswagen випустила перший повністю електричний фургон, повідомляє Укравтопром. Новинка буде доступна для ринку Великої Британії та матиме назву ABT eTransporter 6.1. Ця модель забезпечує максимальну вихідну потужність 110 к.с. (83 кВт), і здатна розігнатися до 100 км/год всього за 17,4 секунди. Аби уникнути збитків для вантажного простору виробник встановив компактну батарею, яка забезпечує пробіг фургона без підзарядки до 130 км. Автівка підтримує зарядку до 50 кВт, що дозволяє зарядити акумулятор до 80% всього за 45 хвилин.


США, Ілліной, Чикаго

Пом'якшення карантину в Іллінойсі: що дозволять з 29 травня.

Губернатор штату Іллінойс Дж. Б. Пріцкер заявив, що бари та ресторани, які мають власні літні майданчики, можуть відкритись 29 травня. При тому, столи повинні знаходитись на відстані шести футів і подалі від тротуарів. Жителі штату і надалі повинні носити маски та дотримуватися дистанції. Також будуть дозволені зустрічі не більше 10-х осіб. За умови дотримання санітарних норм працюватимуть магазини і салони краси. Згодом штат надасть рекомендації щодо інших сфер життя:робочих місць, відпочинку та догляду за дітьми.


Діапора

Добрі справи Організації українських жінок у Чикаго.

UWU (Організація українських жінок) вже другий місяць поспіль працює у карантинно-віртуальному режимі. У травні ініціювали благодійну акцію «Страви для героїв», метою якої є підтримка українських рестораторів та вшанування героїв сьогодення. 7 травня подякували медикам Community First Medical Center ER. 13 травня подякували пожежній частині Нілса, у планах ще й третя подячна акція, що відбудеться 27 травня для Департаменту поліції Нілса. Їжу готують українські ресторани Тризуб, Чарівний глечик та Шоколад. Така місія стала можливою за підтримки – кредитної спілки “Самопоміч” та компанії «KYS Express». Організація українських жінок запрошує всіх охочих долучитись до справи!


Цікаве

"Титанік" розпиляють вперше в історії.

Суд у США вперше в історії дозволив розкрити корпус затонулого лайнера «Титанік», повідомляє The Washington Post. Операцію планують провести влітку. Дослідники хочуть, в першу чергу, знайти і дістати з дна бездротовий телеграф фірми Marconi, з якого екіпаж «Титаніка» подав сигнал лиха. Передбачається, що він може розкрити деякі деталі аварії: наприклад, чому лайнер пропустив попереджувальні повідомлення. Крім того, на поверхню можуть підняти десятки інших артефактів.


Погода

У Чикаго до кінця тижня триматиметься хмарна погода, у суботу можливий дощ. Денна температура йтиме по висхідній. У п’ятницю до 20° тепла, у суботу до +23°С, а у неділю до +27°С.


До кінця тижня в Україні збережеться не надто тепла погода. Стовпчики термометрів не підніматимуться вище +15-17°С . Сьогодні центр, північ та схід накриють дощі. А на вихідних дощитиме вже у всіх регіонах, на заході - ще й з грозами.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

11 views0 comments

Comments


bottom of page