top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 05/20/2020


Політика

Кордон між США та Канадою для «несуттєвих» подорожей залишатиметься закритим.

Канада та США досягли домовленості про те, що кордон залишатиметься на замку для всіх «несуттєвих» подорожей ще один місяць, про це заявив прем’єр-міністр Джастін Трюдо. Це означає, що обмеження на кордоні будуть діяти до 21 червня, незважаючи на те, що економіки обох країн вже почали поступово відновлюватися. Згідно з домовленістю Канади та США, угода звільняє від обмежень перетину кордону комерційних перевезень, а також медичних працівників, які живуть і працюють по різні сторони.



Економіка

США посилили санкції проти Huawei.

Китайська компанія Huawei виступила з різкою критикою нового правила, запровадженого в США, назвавши його атакою, що поставила компанію «на межу виживання» і «спричинила хаос у світовий галузі високих технологій». Відповідно до нього іноземні компанії, що використовують американське устаткування для виробництва мікрочіпів, мають отримувати дозвіл перед тим, як продавати напівпровідники компанії Huawei. Нагадаю, в травні 2019 року Міністерство торгівлі США внесло Huawei до переліку тих, чия діяльність суперечить американським інтересам.


Соціум (соціальні новини)

У США розслідують справу проти Коломойського про відмивання сотень мільйонів доларів.

У США розпочали нове розслідування щодо українського олігарха Ігоря Коломойського та його бізнес-партнера Геннадія Боголюбова у справі про відмивання коштів із ПриватБанку через купівлю американської нерухомості. Про це повідомили американські видання BuzzFeed і Bloomberg. Наразі невідомо, на якому етапі перебуває розслідування. По його завершенні колегія присяжних має встановити, чи достатні докази провини Коломойського і Боголюбова і в разі ствердної відповіді — санкціонувати видачу міжнародного ордеру на їхній арешт.



Здоров`я

У Техасі стрибок захворюваності на коронавірус, а у Нью-Йорку закликають робити більше тестів.

У Техасі, штаті, який почав послаблювати карантин одним із перших, зафіксували найбільший за день 16 травня стрибок у кількості нових випадків інфікування коронавірусом - одразу 1800 людей. Це може бути пов’язано як зі зростанням захворюваності, так і зі збільшенням обсягів тестування у штаті. У Нью-Йорку тепер тест на коронавірус може пройти будь хто із симптомами грипу. Про це заявив губернатор штату Ендрю Куомо і закликав протестуватись якомога більшу кількість людей. Нині у штаті працюють 700 пунктів тестування. Куомо нагадав, масштабна перевірка – одна з умов виходу з карантину.

США, Ілліной, Чикаго

Чи готове Чикаго переходити до 3 етапу плану Restore Illinois.

Вперше кожен регіон Чикаго відповідає критеріям для переходу до наступної третьої фази плану відновлення, повідомив губернатор штату Джей Пріцкер. Хоча термін закінчення другої фази - 29 травня, він заявив, що його можна пришвидшити. Виробництво, офіси, роздрібна торгівля, перукарні та салони можуть знову відкритись з урахуванням дотримання санітарних норм. Збори повинні бути обмежені до 10 осіб. Надалі потрібно носити маски та дотримуватися соціальної дистанції.


Діаспора

Онлайн флешмоб до Дня вишиванки від Конгресу українців Канади.

Завтра 21 травня українці в усьому світі відзначатимуть яскраве етнічне свято Міжнародний День вишиванки. В цей день одягають традиційні сорочки, сукні і на роботу, навчання чи на прогулянку. У зв’язку з епідемією вірусу, цьогорічне святкування обійдеться без традиційних заходів, зате будуть віртуальні. Зокрема, Конгрес українців Канади (UCC) запрошує усіх долучитися до онлайн флешмобу з нагоди Дня вишиванки. Для цього достатньо сфотографуватися у вишиванці і 21 травня, опублікувати фото на своїх сторінках у соцмережах з хештегом #VyshyvankaCanada2020 та стати частиною величезної карти Канади сформованої з фотографій членів українських громад від узбережжя до узбережжя!


Мистецтво, культура і шоу-біз

Alyona Alyona підірвала YouTube українською піснею у дуеті з KYIVSTONER.

Українська реп-виконавиця Alyona Alyona презентувала спільну роботу "Рятувальний круг» з колишнім учасником проекту «Гриби», репером KYIVSTONER. Справжнє ім’я якого Альберт Васільєв. І це дебют киянина в створенні україномовного контенту. У центрі сюжету - паралельний світ, де еталоном краси стали пишні люди, а худі, навпаки, стали рідкістю і приводом для глузувань. «Наш рятувальний круг з Альбертом - це друзі, перевірені роками», - зазначає alyona alyona. Робота артистів всього за день вийшла на 6-ту сходинку трендів YouTube в Україні та вже набрала майже 1 млн. переглядів.


Погода

У середу, 20 травня, у Чикаго хмари зникнуть до обіду, решту дня погода буде ясною. Без опадів. Вдень на стовпчиках термометрів +18-19°С. В Україні невеликі, місцями помірні дощі. Температура вдень +14-19°С.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union


38 views0 comments

コメント


bottom of page