top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 05/19/2022

Updated: May 19, 2022


Політика

Європейська комісія затвердила план відбудови України

Європейська комісія 18 травня затвердила План відбудови України. Про це ідеться у повідомленні Єврокомісії. План реконструкції RebuildUkraine, затверджений на основі оцінки потреб України, стане основою для ЄС та інших партнерів для визначення пріоритетних напрямків фінансування та конкретних проєктів, ідеться в повідомленні Єврокомісії. План передбачає реформи верховенства права та боротьбу з корупцією, а інвестиції мають бути приведені у відповідність до кліматичної, екологічної та цифрової політики та стандартів ЄС. Платформа координуватиме джерела фінансування та їх призначення для оптимізації їх використання, а також відстежуватиме прогрес у реалізації плану.


Війна РФ проти України

Вторгнення Росії в Україну, день 85

85-й день вторгнення Росії в Україну. Евакуація українських військових на "Азовсталі" триває, росіяни намагались прорвати кордон на Сумщині, обстрілювали Чернігівщину, безперервно обстрілюють Донеччину і Луганщину. ЗСУ стримують напад, дійшли до лінії державного кордону у Харківській області. З "Градів" війська РФ обстріляли мирну колону людей, які намагалися евакуюватися з Херсонщини. Щонайменше троє людей загинули, ще шестеро отримали поранення. В Україні можуть продовжити воєнний стан і терміни проведення загальної мобілізації. Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної ради відповідні проєкти законів. Нині їх передали на розгляд керівництву парламенту.


Економіка

Бізнес яких країн швидше виходить з Росі - дослідження

Країнами-лідерами за рівнем бізнес-бойкотування Російської Федерації стали Австралія, Норвегія, Литва, Велика Британія та Південна Корея. Про це йдеться у результатах дослідження Youcontrol. Санкційний тиск на РФ суттєво відрізняється у різних країнах світу: Британія, США, Польща, країни Балтії демонструють дієву підтримку Україні. Натомість, найбільші країни Азії, Африки і Латинської Америки зайняли відсторонену позицію спостерігачів. Схожі тенденції прослідковуються і в сфері добровільних санкцій – рівень корпоративного бойкотування російського ринку суттєво залежить від географії розташування головних офісів транснаціональних компаній.


Соціум

Андрій Шевченко став першим амбасадором національного бренду UNITED 24

Український футболіст Андрій Шевченко став першим амбасадором бренду "UNITED 24", що має на меті обʼєднання зусиль міжнародних партнерів, донорів, благодійників щодо підтримки України. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський. "Андрій своєю працею та спортивними досягненнями здобув величезну довіру на міжнародній арені. І тепер у нього нова важлива місія – розповідати світу про події в Україні та спрямувати свій авторитет на збільшення міжнародної допомоги нашій державі", — написав Зеленський. Водночас сам Шевченко заявив, що зробить усе можливе, щоб підвищувати обізнаність про потреби України.


Здоров`я

Маріуполю загрожує спалах холери - ВООЗ

Маріуполю загрожує спалах холери. Через зруйновану систему водопостачання у місті можливе поширення й інших інфекційних захворювань. Про це заявила регіональна директорка з надзвичайних ситуацій Всесвітньої організації охорони здоров’я Доріт Ніцан на пресконференції в Києві. «Ми отримали інформацію від неурядових організацій, які працюють там, що там на вулицях просто болото, і каналізаційна вода змішується з питною. Це величезна небезпека поширення багатьох інфекцій включно з холерою», – сказала вона. За її словами ВООЗ вже готує вакцину та протихолерні комплекси, які зберігатиме в хабі Дніпра.


США, Ілліной, Чикаго

Посольство США офіційно повернулося до Києва

У середу, 18 травня, Посольство США в Україні офіційно відновило свою роботу у приміщенні в Києві, піднявши над комплексом американський прапор. Про це повідомив Державний секретар США Ентоні Блінкен. «Цілеспрямовано ми підтверджуємо нашу відданість народу та уряду України та з нетерпінням чекаємо виконання нашої місії від Посольства США в Києві», - йдеться в офіційній заяві від імені Держсекретаря. Нагадаємо, посольство США перемістило свою роботу до Варшави за кілька днів до початку російського вторгнення 24 лютого, а на початку березня переїхало до Львова.


Погода

У четвер, 19 травня, у Чикаго триматиметься похмура погода, лише увечері проясниться. Опадів не передбачається. Денна температура 15-18 градусів тепла.

В Україні почне теплішати, проте у західних областях на поверхні ґрунту вночі ще можливі заморозки. Місцями невеликий дощ. Вдень 15-20 градусів тепла.




Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Svoboda Express

6 views0 comments

Comentários


bottom of page