top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 05/19/2020



Політика

Помпео та Маас обговорили питання протистояння російській агресії в Україні

Німеччина - критично важливий союзник США у відповіді на виклики безпеки та у просуванні миру та безпеки у світі. Про це заявив Держсекретар США Майк Помпео за результатами розмови з міністром закордонних справ Німеччини Гейко Маасом. Серед тем, які обговорили лідери дипломатичних служб обох країн: подолання пандемії коронавірусу COVID-19, події в Ірані та Україні, заявив Помпео.


Економіка

Бізнес в Україні поступово оговтується: запрацювали ресторани та підприємці

В Україні працює 61% ресторанів, а їх обіги складають 44% від докарантинних показників. За останній тиждень зареєструвалося майже 4000 підприємців (це 80% від докарантинних показників). Про це повідомляє платформа відкритих даних Опендатабот. Найгірші показники серед ресторанів були зафіксовані 12 квітня. Тоді працювало лише 32% закладів, а обіги складали лише 22%. Кількість активних вакансій починає зростати, але ще не відновилася. Також українці почали пересуватися на автомобілях на 14% активніше ніж до карантину. Ціни на одно- та двокімнатні квартири впали на майже 10%.


Авто – мото

Tesla у Каліфорнії офіційно дозволили працювати

Місцева влада округу Аламеда у Каліфорнії офіційно надала компанії Tesla Ілона Маска дозвіл на поновлення роботи заводу з виробництва електрокарів у Фремонті після публічної суперечки щодо карантину, повідомляє San Francisco Chronicle. Зараз в Аламеді через карантин заборонено працювати заводам і супермаркетам. Проте завдяки двосторонній домовленості між місцевим санлікарем і Tesla для компанії Ілона Маск зробили виняток.


Здоров`я

Вакцина від COVID-19 показала перші позитивні результати

В учасників тестування вакцини проти коронавірусу (mRNA-1273), яку розробила американська компанія «Модерна» у партнерстві із Національним інститутом здоров’я США, організм почав виробляти антитіла до вірусу на такому ж або вищому рівні, ніж в людей, які одужали від COVID-19. Наразі результати цього дослідження не були перевірені іншими незалежними дослідниками та не були опубліковані. Втім, якщо подальше тестування піде успішно, сказав головний медичний офіцер компанії Др. Тел Закс CNN, вакцина може бути доступною вже у січні: «Це дуже гарні новини, яких чекали довгий час».


США, Ілліной, Чикаго

Український фестиваль у Нью-Йорку в умовах карантину

43 роки поспіль у середині травня автомобільний рух на 7-й вулиці Нью-Йорка зупиняється і ця частина Манхеттену перетворюється на справжнє українське село. Три дні тут триває Український фестиваль, на який з’їжджається кілька десятків тисяч людей. Цього року через карантин свято відмінили. Втім, частина учасників вирішила не зраджувати традиції та провести фестиваль он-лайн. У ньому взяли участь більше 100 людей з США, Канади, Франції, Німеччини та України. Майже 700 людей дивились стрім у ФБ. Програма фестивалю складалась з поєднання різних дискусій та виступів українських музикантів.


Діаспора

Українки в Чикаго надали допомогу пожежникам


Організація українських жінок у Чикаго надала допомогу пожежникам. Про це повідомила пожежна частина Нілса на своїй сторінці у Facebook. Вони подякували організації українських жінок UWB за вечерю. Це була перша частина благодійної акції «Страви для героїв», що відбулася в колаборації з українським рестораном Tryzub Ukrainian Kitchen та підтримки компанії KYS Express й кредитної спілки «Самопоміч». Команда дякує всім учасникам та запрошує усіх небайдужих приєднатися до спільної доброї справи.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Дан Балан презентував першу пісню українською мовою

Молдавський співак, який проживає у США, а наразі у Києві, де є тренером вокального шоу "Голос країни", Дан Балан представив кліп на пісню #всепробачати, яку написав українською спеціально для дуету з переможницею музичного шоу Оксаною Мухою. На це його надихнула любов Оксани до української культури. Це перша режисерська робота музиканта. Проект несе соціальний меседж, мета якого показати, як біль образ переходить у радість прощення. Протягом двох місяців команда артиста займалася пошуком реальних історій людей, які не бачилися роками і приховували образи, не наважуючись зробити перший крок назустріч один одному.


Погода

У вівторок, 19 травня, Чикаго - хмарна погода триматиметься увесь день та дощитиме до самого вечора. Вдень на стовпчиках термометрів +18-19°С.


В Україні невеликі дощі, подекуди грози. Температура вдень 14-19° тепла, подекуди підніметься до +24°С.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

15 views0 comments

Comments


bottom of page