top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 05/17/2022


Політика

Путін не готовий до переговорів із Зеленським

Президент російської федерації Володимир Путін не готовий до переговорів з Президентом України Володимиром Зеленським і заявляє деяким лідерам, що час для цього ще не настав. Про це сказав заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква в ефірі інформаційного телемарафону «UAразом». Посадовець нагадав, зокрема, що глава Української держави неодноразово висловлював готовність до прямих перемовин із Путіним. Заступник керівника ОП висловив думку, що можливо, Росія все ще сподівається здобути хоч якісь перемоги на фронті, щоб посилити, на їхню думку, свої позиції.


Війна РФ проти України

У Міноборони України підтвердили евакуацію військових з «Азовсталі»

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила про початок операції з порятунку заблокованих на території «Азовсталі» українських військових. За її словами, звідти до медзакладу в окупованому Новоазовську евакуйовано 53 тяжкопоранених військових. Ще 211 осіб через гуманітарний коридор були доправлені в Оленівку. Ці міста розташовані на території самопроголошеної "ДНР". Маляр заявила, що для повернення українських військових додому буде проведений обмін на російських полонених військових.


Економіка

McDonald's та Renault виходять з Росії

Після більш ніж 30-річної присутності в Росії, мережа закладів швидкого харчування McDonald's оголосила про продаж активів і зупинку бізнесу в Росії. Як йдеться у пресрелізі, подальше перебування в Росії не відповідає цінностям компанії. До мережі McDonald's в Росії належить понад 850 ресторанів, де працюють понад 62 тисячі людей. У компанії підтвердили віддансть захисту працівників у період продажу активів. Французький автовиробник Renault також оголосив про продаж активів в Росії, вартістю більше 2 мільярдів доларів.


Соціум

В Україні остаточно заборонили Комуністичну партію

Шостий апеляційний адміністративний суд відмовив у задоволенні скарги щодо рішення про заборону Комуністичної партії України: відтепер КПУ остаточно заборонена. Про це повідомила Постійна представниця Верховної ради України у Конституційному Суді, Ольга Совгиря. "Закон про декомунізацію" був ухвалений Верховною радою ще у 2015 році. Ним передбачалось засудження комуністичного режиму і заборона пропаганди його символіки, але питання про заборону Комуністичної партії України (КПУ) мав вирішити суд.


Наука

Марсохід Perseverance почав пошук життя на Червоній планеті

І до інших новин

Ровер NASA Perseverance ("Наполегливість") почав місію з пошуку життя на Марсі у стародавній річковій дельті, розташованій у кратері Джезеро, повідомляє ВВС. Сьогодні марсохід підійматиметься вгору, час від часу зупиняючись, щоб дослідити породи, які можуть містити ознаки існування життя на планеті в минулому. На зворотному шляху Perseverance збере деякі з цих каменів, помістивши зразки в основу дельти, щоб їх можна було знайти під час проведення наступних місій. Ціль полягає в тому, щоб повернути цей матеріал на Землю у 2030-х роках для детального вивчення. Окрім того, місія допоможе отримати дані про кліматичні зміни на Марсі.


Мистецтво, культура, шоу-бізнес

Ручку Байдена виставили на аукціон - кошти підуть на підтримку ЗСУ

В Україні оголосили благодійний аукціон з продажу іменної ручки Президента Джо Байдена, повідомляє "Укроборонпром". Подібною ручкою 9 травня Джо Байден підписав закон про ленд-ліз та захист демократії в Україні. "Ручку на благодійний аукціон надав генеральний директор Концерну Юрій Гусєв, яку отримав в подарунок від Джо Байдена під час його візиту в Україну на посаді віцепрезидента США у 2017 році", — йдеться у повідомленні. Виручені від продажу ручки кошти будуть спрямовані на підтримку новоствореного ЗСУ 47-го окремого батальйону. За два тижні батальйон вирушає на Донецький та Луганський напрямки.


Погода

У вівторок, 17 травня, у Чикаго хмарний день та похмурий вечір. Втім без опадів. На стовпчиках термометрів до +17°С.

В Україні буде переважно суха та сонячна погода. Вдень 16-20 градусів тепла.




Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Svoboda Express

9 views0 comments

Comments


bottom of page