top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 05/17/2021

Updated: May 17, 2021



Політика

Лідера опозиційної партії Віктора Медведчука підозрюють у державній зраді

На підозрюваного у державній зраді кума Путіна, голову політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука вдягнули електронний пристрій стеження до 9 липня. Про це повідомила пресслужба МВС.13 травня Печерський районний суд Києва ухвалив рішення відправити Медведчука під цілодобовий домашній арешт. Суддя не задовольнив клопотання прокурорів, які просили тримання під вартою із альтернативою застави у 300 мільйонів гривень. Нагадаємо, 11 травня генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала підозру в держзраді та замаху на розграбування національних ресурсів у Криму Віктору Медведчуку та нардепу ОПЗЖ Тарасу Козаку.


Економіка

Трубопровід Colonial у США повертається до звичайної роботи після кібернападу

Великий американський трубопровід, що забезпечує 45% поставок палива на Східне узбережжя США, повністю відновив свою роботу після кібернападу минулого тижня, повідомили в компанії в суботу. Все ж в деяких штатах все ще відчувається нестача бензину на заправках, адже через напад, компанія мусила припинити роботу майже 9000 км трубопроводу. У ФБР повідомили, напад було скоєно з використанням програм хакерської групи DarkSide, що блокує доступ до мережі і вимагає викупу від її власника. Розробники цього програмного забезпечення проживають в Росії, заявили в уряді США. За повідомленням, The Wall Street Journal, веб-сайт, яким керувала група Darkside не працює з четверга. Вона втратила доступ до своєї мережі, після втручання з боку правоохоронців, йдеться в заяві від імені Darkside, яку поширює преса.


Соціум

Disney World та інші парки розваг у США пом'якшили вимоги щодо захисних масок

Розважальний комплекс Disney World та інші заклади розваг оприлюднили оновлені інструкції щодо безпеки під час пандемії, на підставі нещодавніх рекомендацій Центрів із контролю та профілактики захворювань США. З 15 травня Disney World дозволяє людям відвідувати їхні комплекси та басейни без масок, якщо вони перебувають на вулиці. Всередині приміщень та на самих атракціонах захисні маски лишаються обов'язковими. Заклади відпочинку “Юніверсал” в Орландо (Флорида) також пом’якшили вимоги до носіння масок на вулиці. Інша розважальна компанія “SeaWorld Entertainment Inc” у суботу заявила, що на більшості їхніх атракціонів не потрібні будуть маски. Зокрема, це стосується вакцинованих гостей. При цьому “всі працівники парків розваг зобов'язані продовжувати носити захисні маски”, - заявили у прес-службі компанії.


США, Ілліной, Чикаго

Президент Байден скасував заборону на в'їзд до США іммігрантам, які неспроможні купити медичну страхівку

Президент США Джо Байден підписав указ, яким скасував імміграційне правило адміністрації Дональда Трамп про заборону на в’їзд у США іммігрантам, що не можуть собі дозволити оплатити медичну страховку. В указі підкреслюється, що адміністрація США прагне розширити доступ громадян до якісного та доступного медичного забезпечення. Раніше федеральний суддя у Нью-Йорку заблокував виконання імміграційного правила, запровадженого адміністрацією президента Трампа, за яким мігрантам могли відмовити у праві на постійне проживання у США на підставі браку фінансових ресурсів - якщо імміграційний чиновник вирішить, що іммігрант потенційно може звернутися до держави за фінансовою допомогою на харчування, пільгову медичну страховку та забезпечення субсидії на житло. У рішенні суддя пояснив, що уряд не надав доказів необхідності застосування цього правила, яке, за його словами, суперечить принципу “американської мрії”.


Діаспора

Українське аудіовидавництво визнали одним із найкращих у Лондоні

Український стартап АБУК потрапив до короткого списку відзнаки Лондонського книжкового ярмарку International Excellence Awards 2021 в номінації «Аудіокнижкове видавництво року». Двома іншими номінантами стали великі американські компанії — Findaway Voices та Macmillan Audio. Переможця буде оголошено в травні. АБУК почав виробляти аудіокнижки 2018 року, а в квітні 2019-го офіційно випустив власний мобільний додаток. Компанія позиціонує себе як стартап, спрямований на якрнайшвидший розвиток україномовного аудіокнижкового ринку. Зараз її асортимент нараховує більш ніж 320 аудіокнижок українською. Директорка АБУК Марія Помазан сподівається, що завдяки цій номінації компанії буде простіше вести переговори про аудіоправа і домовлятися про співпрацю з іноземними видавцями і правовласниками.


Мистецтво, культура і шоу-біз

У США відбудеться аналог "Євробачення" - American Song Contest

У США відбудеться аналог "Євробачення" - American Song Contest. Про це йдеться в повідомленні Європейського мовного союзу. Попри те, що конкурс запланований на 2022 рік, всі охочі зможуть подати заявки вже найближчим часом. За перемогу в категорії «Краща оригінальна пісня» змагатимуться представники від 50 штатів, п'яти територій США, а також Вашингтона і округу Колумбія. Конкурсанти пройдуть три етапи відбору, потім відбудеться півфінал і сам фінал, де оголосять переможця. Голосуватиме за переможця зможуть прихильники музики і професійне журі. Нагадаю, цьогоріч 65-й пісенний конкурс Євробачення відбудеться у Роттердамі (Нідерланди). У ньому візьмуть участь 39 країн. Україну представлятиме гурт Go-A. Перший півфінал відбудеться 18 травня.


Погода

У понеділок, 17 травня, у Чикаго протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Без опадів. Вдень до +19°С.

Україну накриють дощі з грозами, градом і рвучким вітром. Вдень 16-21 градус тепла.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

7 views0 comments

Comments


bottom of page