top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 05/15/2020



Політика

Суд у США зобов'язав Білий дім оприлюднити листи пов'язані з призупиненням допомоги Україні.

Федеральний суд у Вашингтоні наказав Білому дому оприлюднити 20 електронних листів, пов'язаних з рішенням президента США Дональда Трампа про призупинення військової допомоги Україні, повідомляє американське видання Law&Crime. Рішення ухвалене на основі позову The New York Times в рамках закону про доступ до інформації. Раніше Білий дім відмовив у наданні документів виданню, посилаючись на застосування виконавчого привілею.


Економіка

Як Америка відкриває економіку?

Поетапно американські бізнеси відновлюють роботу. Кожний штат має свій власний план послаблення карантинного режиму та повернення працівників на роботу. У той же час Каліфорнія, яка зазнає найбільших людських втрат від вірусу, не поспішає зі зняттям карантину. Проти понад 60-ти компаній, які відновили свою роботу попри заборону влади, відкриті кримінальні справи. Втім влада висловлює бажання розв’язати ситуацію дипломатичним шляхом. Вона вже дозволила автозаводу Тесла працювати за умови дотримання заходів безпеки. Інші великі підприємства у регіоні поки працюватимуть у скороченому режимі.

Соціум (соціальні новини)

Бон Джові та його дружина відкрили продовольчий банк.


Співак Джон Бон Джові та його дружина Доротея відкривають продовольчий банк у Лонґ Айленді на тлі збільшення кількості нужденних через пандемію коронавірусу. Продовольчий банк розташується в приміщенні одного з клубів в Іст Гептоні та планує забезпечити харчами п’ять тисяч людей щомісячно. Їжа та предмети першої необхідності будуть розповсюджуватися через, вже існуючі у місті, так звані продуктові комори. Також у банку будуть готувати страви для бездомних та нададуть можливість охочим скористатись кухнею для приготування власних страв.


США, Ілліной, Чикаго

Верховний суд штату Вісконсин скасував наказ залишатися вдома.

Верховний суд Вісконсину скасував указ губернатора Тоні Еверса про продовження режиму самоізоляції, введеного через коронавірус. Раніше Еверс розпорядився, щоб департамент охорони здоров'я та соціального забезпечення штату продовжив до 26 травня указ про самоізоляцію. Cуд постановив, що адміністрація губернатора-демократа Тоні Еверса перевищила свої повноваження, щодо продовження обмежувальних заходів до 26 травня. У свою чергу Еверс заявив телеканалу CNN, що рішення суду "поверне штат в хаос".


Діаспора

Американська діаспора допомагає співвітчизникам, які застрягли у США через карантин.

Українці Америки надають допомогу співвітчизникам, які застрягли в країні у зв’язку з карантином. Про це розповів Надзвичайний і Повноважний Посол України в США Володимир Єльченко. «Практично в кожному штаті є люди, які за потреби можуть допомогти безоплатно полікувати чи надати ліки або навіть є випадки, коли в людей не вистачає коштів на житло чи подовження оренди в зв’язку з тим, що вони збиралися від’їхати і не змогли. Деякі наші діаспоряни пропонують у себе пожити, щоб перебитись деякий час», - розповів дипломат. Він також підтвердив усім українцям, які знаходяться на території США, що в посольстві нікого не забувають і працюють над тим, аби залишатися на зв’язку.


Екологія

В Україні існує загроза дефіциту води — РНБО

Державне агентство водних ресурсів України попередило Раду нацбезпеки та оборони про загрозу водного дефіциту у басейнах деяких річок. Останні 5 років в Україні були маловодними, «існує ймовірність виникнення водного дефіциту », — йдеться у повідомленні агенції. Секретар РНБО Олексій Данілов зазначив, що маловоддя вимагатиме оптимізації використання води та економії та запропонував провести повну інвентаризацію джерел підземних вод питної якості й артезіанських свердловин, аби залучити їх до систем водопостачання.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Лідерка гурту ONUKA Наталія Жижченко народила первістка.

Фронтвумен гурту ONUKA Наталія Жижченко оголосила про поповнення у родині, розмістивши фото на особистій сторінці Instagram, на якому позує на останньому місяці вагітності. Співачка тримала свою вагітність у таємниці, тож новина про народження дитини стала для її шанувальників несподіванкою. Малюк з'явився на світ 14 травня. Чоловік співачки, продюсер та музикант Євген Філатов своєю чергою, розсекретив стать дитини. "Дякую за сина", - прокоментував він. Первістка назвали Олександром.


Погода

У п’ятницю, 15 травня, в Україні невеликі, короткочасні дощі, на півдні подекуди з грозами. Температура вдень 13-18°С тепла, на півдні до +24° С.

У Чикаго нічний дощ із грозою йтиме до середини дня. Денна температура до 23°С тепла.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union


20 views0 comments

Comentários


bottom of page