top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 05/12/2022

Updated: May 13, 2022


Політика

Палата представників США підтримала пакет допомоги Україні на майже 40 мільярдів доларів

Палата представників Конгресу США у вівторок підтримала надання допомоги Україні обсягом майже 40 млрд. дол. Очікується, що Сенат США швидко затвердить цей законопроект. Пакет включає оборонну допомогу за програмою Ініціативи безпекової допомоги Україні обсягом 6 млрд дол, 8,7 млрд піде на поновлення запасів США, які скоротились після пересилки устаткування до України, пише Reuters. Гуманітарна допомога складає 5 млрд доларів, а 9 млрд буде спрямовано на економічну підтримку України.


Війна РФ проти України

Міноборони РФ звинувачує Pfizer і Moderna в участі у створенні біологічної зброї в Україні

У Росії заявили, що американські виробники вакцини від коронавірусу Pfizer та Moderna були залучені до військово-біологічної діяльності США в Україні. Про це заявив начальник військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту Збройних сил Росії Ігор Кирилов, передає ТАСС. Він наголосив, що ідеологами військово-біологічної діяльності США в Україні є лідери Демократичної партії. Кирилов також заявив, що Німеччина та Польща також реалізують в Україні свої військово-біологічні проєкти.


Економіка

Війна в Україні і зростаюча інфляція – найбільші загрози світовій фінансовій системі

Федеральна резервна система США більше не розглядає пандемію коронавірусу як найбільшу загрозу світовій фінансовій системі. Війна РФ в Україні та зростаюча інфляція зараз є найбльшими загрозами. Про це йдеться у піврічному звіті відомства про фінансову стабільність, передає ABC News. У ФРС заявили, що економічна невизначеність зросла після попереднього звіту банку, а війна в Україні стала значною частиною погіршення. Банк також наголосив на значних коливаннях цін на активи - від казначейських облігацій до акцій - оскільки інвестори переоцінюють ризики в умовах високої інфляції.


Соціум

Папа Римський зустрівся з дружинами бійців полку "Азов"

Папа Римський Франциск зустрівся у Ватикані з дружинами офіцерів полку "Азов", Катериною Прокопенко та Юлією Федосюк, чиї чоловіки тримають оборону Азовсталі у Маріуполі. Про це повідомляє Національний корпус. Жінки передали Понтифіку листи та останні фотографії з Азовсталі. Вони попросили Папу Римського допомогти врятувати воїнів, поранених та цивільних, які перебувають в блокадному місті.


Технології

Ілон Маск роздумує розбанити Дональда Трампа у Twitter

Підприємець та винахідник Ілон Маск, який наразі купує соціальну мережу Twitter, думає про скасування блокування акаунту експрезидента Дональда Трампа. Це стане можливим, якщо угода щодо придбання буде укладена, повідомляє CNBC. "Постійний бан має бути дуже рідкісним явищем - зазвичай лише у випадках, якщо йдеться про ботів або шахрайські акаунти… На мою думку, блокувати Дональда Трампа було неправильним рішенням. Думаю, це було помилкою, тому що це відштовхнуло значну частину країни, і врешті не призвело до того, щоб Дональд Трамп не мав голосу", - пояснив Маск.


Діаспора

До ЗСУ надійшла допомога від української діаспори з Чикаго

До Збройних Сил України від української діаспори з Чикаго (США) надійшла допомога у вигляді оптичних приладів, зокрема – нічного бачення. Вони відразу будуть направлені в підрозділи, які ведуть активні бойові дії, про це у Фейсбуці повідомило Оперативне командування «Захід». «Збройні Сили України завжди відчувають підтримку, яка надходить за тисячі кілометрів. Ось, наприклад, допомога, що надійшла від української діаспори з Чикаго, дуже відчутна на фронті. Вона допомагає нашим бійцям нищити окупанта та звільняти українську землю від російської навали», – йдеться в дописі.


Погода

У четвер, 11 травня, у Чикаго погода буде похмурою, лише увечері проясниться. Без опадів. Повітря прогріється до +29°С.

В Україну увірветься справжня літня спека. Місцями температура підніметься до +27°...+29°. На північному заході - дощі.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Svoboda Express

7 views0 comments

Comentarios


bottom of page