top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 05/12/2021

Updated: May 12, 2021


Політика

Напруженість на кордоні РФ і України залишається високою – Держдеп США

Росія неодноразово робила заяви про відведення військ від кордонів з Україною, однак провела лише передислокацію окремих сил. Про це заявив під час брифінгу в вівторок речник Державного департаменту США Нед Прайс, передає Укрінформ. «Попри те, що ми бачили повідомлення про відведення російських військ, ми можемо підтвердити, що лише частина сил РФ була передислокована. Напруженість залишається високою, оскільки Росія зберігає велику кількість сил уздовж кордону», - зауважив речник зовнішньополітичного відомства США. Він підкреслив, що концентрація російських військ у регіоні станом на зараз залишається найбільшою з часів вторгнення РФ в Україну в 2014 році. «І тому це продовжує викликати занепокоєння», - сказав Райс.


Економіка

Ефект бойкоту - продажі Adidas і Nike в Китаї різко впали

Продажі великих спортивних брендів Adidas і Nike на одній з найбільших e-commerce майданчиків в Китаї Tmall впали на 78% і 59% відповідно, передає Campaign Asia. Такий різкий спад викликаний бойкотом великих брендів одягу і взуття, які вирішили відмовитися від китайської бавовни з провінції Синьцзян. Вони висловили стурбованість з приводу використання примусової праці уйгурів на виробництві. Як зазначає Reuters, скандал через відмову використовувати китайську бавовну може утруднити компанії Adidas продаж бренду Reebok. За даними агентства, компанія очікувала пропозицій від китайських, корейської та американської компанії. Уйгури - мусульмани тюркського походження, які проживають на північному заході Китаю. З 2018 року в ЗМІ почали з'являтися доповіді про переслідування цієї етнічної групи з боку китайської влади.


Соціум

Підтримка Байдена у США сягнула 63%

63% американців схвалюють діяльність президента Джо Байдена, це на 2% більше, ніж наприкінці березня. Про це свідчать дані опитування AP-NORC. При цьому 96% демократів, 62% прихильників незалежних політичних сил і 23% республіканців позитивно оцінюють роботу Байдена в перші три місяці його перебування при владі. Опитування також показало, що американці з оптимізмом дивляться на перспективи розвитку країни: 54% заявили, що країна рухається правильним шляхом, 44% вважають, що хибним. Це найвищий показник оптимізму, починаючи з 2017 року. Загальний рейтинг оцінки Байдена зумовлений підтримкою його дій з подолання пандемії, кроків у сфері охорони здоров'я щодо доступності до медичного обслуговування та економіки.


Здоров`я

FDA дозволило щеплювати вакциною BioNTech/Pfizer підлітків

Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) дозволило використовувати вакцину Pfizer-BioNTech проти COVID-19 для щеплення підлітків від 12 до 15 років, про це йдеться на сайті організації. "Це дозволяє захистити молодше населення від COVID-19, наближаючи нас до повернення до нормального життя і припинення пандемії. Батьки та опікуни можуть бути впевнені, що агентство провело ретельний і детальний аналіз усіх доступних даних", – заявила виконувачка обов'язків комісара FDA Джанет Вудкок. Вакцина Pfizer відповідає встановленим законом критеріям. Під час досліджень серед підлітків вакцина виявилася на 100% ефективною у запобіганні COVID-19. Водночас FDA відзначає, що наразі невідомо, як довго діятиме імунітет проти COVID-19 у вакцинованих людей.


США, Ілліной, Чикаго

В метро та на залізничних станціях Нью-Йорка будуть вакцинувати від коронавірусу

У Нью-Йорку на станціях метро і на залізничних зупинках відкриють тимчасові пункти вакцинації проти коронавірусу. Про це заявив губернатор Нью-Йорка Ендрю Куомо, пише The New York Times. «Ви все одно йдете до станції метро, ​​ви проходите повз місця вакцинації, це одноразова вакцинація, зупиніться, приділіть кілька хвилин, вакцинуйтеся», — сказав він. За словами Куомо, на станціях будуть використовувати вакцину проти COVID-19 Johnson & Johnson. Пілотна програма з вакцинації в метро та на залізниці діятиме з 12 до 16 травня. Водночас Куомо розповів, що після пробного тижня програму можуть продовжити. Люди, які пройшли вакцинацію на залізниці чи в метро, можуть отримати безкоштовну семиденну карту MetroCard або два безкоштовні квитки в один бік на приміську залізницю Лонг-Айленда або MNR.


Діаспора

Державний департамент США оголосив результати розіграшу лотереї грін карт на 2022 рік

8 травня Державний департамент США оголосив результати розіграшу лотереї грін карт на 2022 рік й закликав учасників лотереї перевірити свої результати. З кожним роком кількість тих, хто грає та перемагає – зростає. Торік у лотерею виграло 5604 українця. Серед країн Європи Україна посіла друге місце. За даними міграційної адвокатеси Ірини Мазур, багато українців, які вже знаходяться в Сполучених Штатах, та, наприклад, проходять процедуру отримання політичного притулку, грають в лотерею і виграють. Вона додає: цьогорічні переможці мають розуміти, що усі міграційні процедури, зокрема, співбесіда у консульстві та отримання візи, розпочнуться не раніше 1 жовтня, коли в США стартує новий фіскальний рік. Водночас, вона радить переможцям 2022 року не відкладати та заповнити усі необхідні документи для міграційного процесу зараз.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Український співак MONATIK випустив власну колекцію одягу

Український співак MONATIK представив весняно-літню колекцію свого лейбла одягу «РитмоLOVE Shop». У колекції, представлені ультрамодні в’язані кардигани, купальники шорти з неоновим логотипом, подовжена сорочка з вишивкою, світшоти «Сильно» та 6 видів подовжених футболок «РитмоLOVE». Також шанувальники можуть придбати нові, легендарні літні шапочки в трендових кольорах палітри Pantone 2021 і доповнити свій образ піном «Ритм»….Зйомка кампейну проходила відразу в декількох локаціях: в підводному фотостудії, а також на тлі Лос-Анджелеса, який відтворили фотографи. Нова весняно-літня колекція одягу від MONATIK вже доступна у продажу.


Погода

У середу, 12 травня, у Чикаго небо лишатиметься ясним весь день. Без опадів. На стовпчиках термометрів до +15°С.

В Україні буде тепло, але місцями пройдуть дощі з грозами. Вдень 13-18 градусів тепла.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

8 views0 comments

Comments


bottom of page