top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 05/11/2022

Updated: May 11, 2022


Політика

Усі російські активи на території України переходять у власність держави

Кабінет Міністрів України затвердив документ, згідно з яким російські активи на території України переходять державі, а точніше Державному підприємству «Національний інвестиційний фонд». Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Телеграм. І Президент, і уряд неодноразово казали, що Росія має заплатити за те, що вона зруйнувала в Україні», – сказав Шмигаль. Він запевнив у тому, що влада продовжує роботу з міжнародними партнерами, аби російські активи в інших державах також були конфісковані й передані на відновлення нашої країни.


Війна РФ проти України

Луганщина живе без світла, води, газу та мобільного зв'язку

Луганська область залишилася без комунікацій, 10 травня російські військові перебили магістральний газопровід. У вільних населених пунктах немає світла, води, газу та мобільного зв‘язку. "Російські військові продовжують обстрілювати надважливу для нас дорогу Лисичанськ-Бахмут. Маємо надію за декілька днів завезти гуманітарні вантажі для тих, хто залишився, а це понад 40 тисяч жителів", — повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай. Армія РФ надвечір вівторка, обстріляла прикордонні території Сумської та Чернігівської областей. У середу обстріляла ракетами Слов’янськ у Донецькій області.


Економіка

На відновлення Києва потрібно понад 70 мільйонів євро — Кличко

На відновлення столиці від наслідків російської війни проти України знадобиться понад 70 млн євро. Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко. За його словами внаслідок військової агресії Росії в Києві пошкоджені загалом 390 будівель. Із них 222 – багатоквартирні будинки. Крім того, у місті від обстрілів та бомбардувань пошкоджені 75 закладів освіти, заклади охорони здоров’я та культури. Міський голова зазначив, що в цьому Києву готовий допомагати Європейський банк реконструкції та розвитку.


Соціум

Пішов з життя перший президент України Леонід Кравчук

10 травня у віці 88 років помер перший президент незалежної України Леонід Кравчук. В останні місяці він перебував на реабілітації в Німеччині. Леонід Кравчук народився 10 січня 1934 року. З 1950-х років він перебував на різних посадах у Комуністичній партії Радянського Союзу. До проголошення незалежності України він був головою Верховної Ради УРСР. У 1991-94 роках Кравчук був першим президентом незалежної України. Після відставки він кілька разів обирався депутатом Верховної Ради. У липні 2020 року він очолив українську делегацію в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі.


США, Ілліной, Чикаго

Boeing йде з Чикаго

Компанія Boeing оголосила 5 травня, про перенесення своєї глобальної штаб-квартири з Чикаго до штату Вірджинія. Кампус в Арлінгтон розташований недалеко від Вашингтона, округ Колумбія. Незважаючи на переїзд, компанія заявляє, що збереже свою присутність у Чикаго. Крім перенесення штаб-квартири, Boeing планує створити дослідницький та технологічний центр у північній Вірджинії, щоб «використовувати та залучати інженерні та технічні можливості», йдеться у прес-релізі компанії. Переїзд в Арлінгтон дозволить керівникам компанії Boeing бути ближчими до офіційних представників свого ключового замовника, Пентагону, та Федеральної авіаційної адміністрації, яка сертифікує пасажирські літаки Boeing.


Мистецтво, культура, шоу-бізнес

Kalush Orchestra пройшов до фіналу Євробачення

10 травня, відбувся перший півфінал наймасштабнішого пісенного конкурсу Kalush Orchestra 2022 в італійському Турині. У півфіналі під шостим номером виступили представники України – гурт Kalush Orchestra з піснею Stefania, яку соліст Олег Псюк присвятив своїй мамі і всім жінкам, які вберігають своїх дітей від жахів війни. Kalush Orchestra вийшли на сцену в національних костюмах, втім Олег Псюк залишив незмінними два елементи в своєму образі - жилетку і рожеву панаму. У результаті глядацького голосування в сумі з оцінками від національних журі країн-учасниць, Kalush Orchestra пройшов до фіналу конкурсу. Він відбудеться вже цієї суботи, 14 травня.


Погода

У середу, 11 травня, у Чикаго вдень небо вкриють хмари та протримаються до самого вечора. Без опадів. На стовпчиках термометрів +23…+24°С.

В Україні сухо та малохмарно. На поверхні ґрунту подекуди зберігаються заморозки. Вдень 14-19°.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Svoboda Express

3 views0 comments

コメント


bottom of page