top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 05/11/2021

Updated: May 11, 2021


Політика

ЄС готує новий пакет санкцій проти режиму Лукашенка

Європейський Союз має намір прийняти наступний пакет санкцій у зв’язку із ситуацією в Білорусі вже протягом кількох наступних тижнів. У ньому буде враховано "все, що відбувається в країні", включаючи переслідування польської меншини. Про це заявив верховний представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель після закінчення засідання Ради Євросоюзу у закордонних справах, передає DW. Як повідомлялося, у Білорусі з серпня 2020 року тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко. Режим застосовує проти демонстрантів жорстокі репресії, вдаючись до масових арештів. Легітимність режиму Лукашенка не була визнана ЄС, США, Україною та більшістю демократичних країн світу.


Економіка

Джо Байден говорить про підвищення податків для фінансування інфраструктурних проектів

Президент США Джо Байден заявив, що ставка корпоративного податку на рівні від 25% до 28% може допомогти державі в оплаті декількох найбільш необхідних інвестиційних проектів, допустивши, що він може погодитися з невеликим зниженням раніше запропонованого ним рівня оподаткування великого бізнесу, передає Голос Америки. В раніше запропонованому президентом плані розбудови інфраструктури загальною вартістю 2,3 трильйона доларів, Байден запропонував підвищити ставку корпоративного податку з нинішніх 21% до 28%. «Те, що я пропоную, вкрай необхідно і за це доведеться заплатити», - заявив Байден, додавши, що твердження про те, що вигоди великих корпорацій збігаються з вигодами малого бізнесу і споживачів, «не дуже працює». «Ми повинні перебудувати все з нуля», - підкреслив президент.


Соціум

У США страйкуватимуть працівники McDonald`s - вимагають підняти зарплату

Співробітники мережі закладів швидкого харчування McDonald’s у США повідомили, що 19 травня вийдуть на страйк з вимогою підвищення мінімальної зарплати до 15 доларів на годину, повідомляє Action Network. "Жоден працівник не має чекати, поки Конгрес підвищить мінімальний рівень оплати праці до справедливого значення", - заявили активісти. Ініціатори протесту стверджують, що у 2020 році McDonald’s отримав майже п’ять мільярдів доларів прибутку й «виплатив мільярди акціонерам». Законопроєкт про підвищення мінімальної заробітної плати до 15 доларів на годину в парламенті США розглядали кілька разів. Востаннє його подали в січні 2021 року, але поки жодна з палат не проголосувала за законопроєкт. Підвищення зарплати підтримує Демократична партія, а також чинний президент США Джо Байден.


Технології

Clubhouse запускає версію на Android

Соціальна мережа для аудіоспілкування Clubhouse запустила бета-версію додатку для операційної системи Android, наразі вона доступна лише у США. Про це компанія повідомила у своєму блозі. «Наш план на найближчі кілька тижнів — збирати відгуки від спільноти, виправляти будь-які проблеми, які ми бачимо, і працювати над додаванням кількох остаточних функцій, таких як платежі та створення клубів, перш ніж розгортати їх ширше», — йдеться в заяві. Бета-версія з 9 травня стала доступна у США, після цього вона запрацює в «інших англомовних країнах», а потім — у всьому світі. Користувачам Android запропонували завантажити Clubhouse і зареєструватися зараз, щоб отримати сповіщення, коли додаток стане доступним у їхньому районі.


США, Ілліной, Чикаго

Лише для вакцинованих: у Чикаго відновлюють концерти

Цього літа у Чикаго відновляться культурні заходи. Проте потрапити туди зможуть лише повністю вакциновані проти COVID-19. Protect Chicago Music Series розпочнеться наприкінці цього місяця. Для того, аби відвідати концерти чи інші заходи, окрім квитків, потрібно надати документи, що засвідчують повну вакцинацію та посвідчення особи з фотографією. Право на участь матимуть тільки ті, хто отримав другу дозу вакцини або одноразову дозу Johnson & Johnson, за два тижні. «Ми ніколи не будемо вимагати, щоб жителі Чикаго вакцинувалися, але це творчий спосіб спонукати людей зробити крок вперед і отримати вакцину, особливо молодим людям», - заявила уповноважена департаменту охорони здоров'я Чикаго Еллісон Арваді.


Діаспора

У Чикаго відбулася акція на підтримку України

У Чикаго відбулася акція на підтримку України, в якій взяли участь представники Українського Конгресового Комітету Америки відділення Іллінойс (УККА-ІЛ), OrangeWave, Selfreliance Association та ООЧСУ (Організація оборони чотирьох свобід України). Про це повідомляє пресслужба УККА-ІЛ у Facebook. Українська громада закликала США, Європу та всі інші демократичні країни рішуче виступити проти російської агресії на Донбасі та в Криму та змусити Росію відвести свої війська від українських кордонів та з території Криму. Учасники акції закликали президента Джо Байдена не поступатися вимогам Путіна, а також створити нову платформу для переговорів, яка включатиме США та Україну.

Мистецтво, культура і шоу-біз

TVORCHI презентували кліп про віртуальний та реальний світи

Українські креатори TVORCHI презентували кліп на свій танцювальний сингл "Віч-на-Віч", в якому поєднали ретро-стиль 80-х та футуризм, а також реальний та віртуальний світи. У новому кліпі команда експериментує з технологіями та продовжуює розвивати соціальну тему самоідентифікації. "Віч-на-віч" - це історія одного героя на зламі двох світів: реального та віртуального. Сюжет розкриває історію героя (Джеффрі), який залишившись віч-на-віч з собою, поринає у віртуальну реальність за допомогою музичного провідника (Андрія) та VR-окулярів. У паралельному світі герой зустрічає особливу дівчину, та йому залишається з’ясувати: вона справжня чи це лише голографічна метафора у його свідомості.


Погода

У вівторок, 11 травня, у Чикаго буде хмарно з проясненнями. Без опадів. Вдень +11°С.

В Україні буде мінлива хмарність, по-літньому тепло, але місцями дощитиме. Вдень 18-23 градуси тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

3 views0 comments

Comments


bottom of page