top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 05/08/2020


Політика

Саакашвілі призначили на державну посаду в Уряді України


Президент України Володимир Зеленський призначив Міхеїла Саакашвілі головою Виконавчого комітету реформ України після того, як екс-губернатору Одеси не вдалось отримати підтримку фракції "Слуга народу" для призначення віцепрем’єром.Володимир Зеленський заявив, що Саакашвілі допоможе Україні здійснити важливі зміни. Після цього Грузія відкликала свого посла в Україні Теймураза Шарашенідзе для консультацій у звʼязку з призначенням колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі на нову державну посаду в Україні.


Економіка

У США зафіксували рекордну кількість безробітних


За останній тиждень заявки на допомогу з безробіття подали майже 3,2 мільйона жителів США через закриття підприємств у зв'язку з пандемією COVID19, повідомляє BBC. З середини березня, коли коронавірус спричинив закриття підприємств у всіх штатах, американці подали близько 33 млн заявок на допомогу з безробіття. Вважається, що кількість безробітних може бути більша, бо не всім американцям вдається повідомити про втрату роботи. Американські аналітики відзначають, що таке число безробітних є безпрецедентним, навіть порівняно зі спадом економіки 2008 року.

Соціум (соціальні новини)

Збройні сили США не братимуть на службу людей, які перехворіли COVID-19


Не приймати в лави американських солдатів людей, у яких раніше виявляли коронавірус, таке розпорядження щодо набору на військову службу, розіслало Командування з обробки військового набору Збройних сил США (MEPCOM), Навіть ті, хто успішно одужав від COVID-19, не зможуть потрапити в американську армію, пише Business Insider. Всі нові рекрути повинні будуть зміряти температуру і відповісти на питання про симптоми й потенційні контакти з людьми, які хворіли на коронавірусну інфекцію. Повідомлення про історію хвороби COVID-19 буде розцінюватися як причина для дискваліфікації. Якщо це ще й підтвердиться за допомогою лабораторних тестів чи клінічного діагнозу, рекрута дискваліфікують назавжди.

Технології

Біометричні дані американців зберігатимуться на хмарному сервісі Amazon


У рамках програми оновлення старої урядової бази даних про населення Міністерство внутрішньої безпеки США почало процес перенесення біометричних даних фізичних осіб до бази Amazon Cloud. Він триватиме у чотири етапи. Поки часові рамки проекту не визначені, але відомо, що така інформація, як дані для розпізнавання обличчя, відбитки пальців, номер соціального страхування та інша особиста інформація вже незабаром будуть зберігатися на Amazon Cloud. Проект коштуватиме уряду США 95 мільйонів доларів.


США, Ілліной, Чикаго

У Іллінойсі рекордне безробіття через коронавірус


У четвер Департамент безпеки зайнятості штату Іллінойс (IDES) заявив, що з початку пандемії COVID-19 було оброблено понад мільйон заявок на допомогу через безробіття. Це майже в 12 разів більше, ніж за той же період минулого року. Дані за заявками будуть доступні на їх веб-сайті щочетверга в другій половині дня. У понеділок стане доступною федеральна програма допомоги під час пандемічного безробіття (PUA). Вона фінансуються з федерального бюджету допомоги по безробіттю для людей, які є безробітними з причин, пов'язаних з COVID-19, і не мають права на регулярну програму страхування по безробіттю в Іллінойсі.


Діаспора

Світовий Конґрес Українців вшановує 75-ту річницю завершення Другої світової війни


8 травня в Україні відзначають День пам’яті та примирення. Сьогодні у 75 річницю в багатьох країнах згадують тих, хто загинув у Другій світовій війні в Європі. Україна, за різними даними втратила більше 10 мільйонів людей. Світовий Конґрес Українців (СКУ) разом з міжнародною спільнотою вшановує пам’ять мільйонів жертв та вклоняється у вічній подяці тим, хто віддав життя за вільний світ. Зокрема понад 250 тисячам українців, які служили у збройних силах Польщі, Франції, Британії, США та Канади.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Український танцюрист став співавтором стрічки, номінованої на «Оскар»


Український інструктор із бальних танців Максим Капітанчук, який проживає у Лос-Анджелесі, став співавтором і натхненником документальної стрічки “Гуляй, біжи, чача”, яка цього року претендувала на кінопремію «Оскар». Колишній киянин вже 8 років викладає у студії бальних танців «Лала» у Лос-Анджелесі. До нього на уроки приходила і кінорежисерка Лаура Нікс. Разом вони задумали зняти кіно про танці та різні культури та відзняли відеоматеріал. Одного дня видання The New York Times запропнувало режисерці зробити короткометражний фільм на тему імміграції. В основі сюжету картини – історія життя і захоплення танцями в'єтнамських іммігрантів Пола і Мілі Чао, які також відвідували клас Максима.


Погода

У п’ятницю, 8 травня, в Україні невеликий дощ. Температура вдень +12..+17°С, У Карпатах вночі заморозки. У Чикаго протягом дня буде хмарно. Без опадів. Вдень на стовпчиках термометрів 5-6°С тепла. Вихідними буде тепліше. Денна температура від +11до +13° С. Субота буде ясною, а у неділю у другій половині дня прогнозують дощ.


Партнер випусків новин на URC Radio - Selfreliance Federal Credit Union

5 views0 comments

Comments


bottom of page