top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 05/07/2021

Updated: May 10, 2021



Політика

Безпека та захист: Володимир Зеленський та Ентоні Блінкен обговорили допомогу США для України

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що мав продуктивний візит до Києва, де зустрівся з керівництвом України, представниками політикуму та громадянського суспільства, про це він написав у Твіттері. Разом із президентом України Володимиром Зеленським вони докладно обговорили безпекову підтримку для посилення захисту України. Про це Блінкен сказав у Києві після зустрічі з главою української держави на спільній прес-конференції. Держсекретар від імені президента США Джо Байдена зазначив, що США цінують дружбу і партнерство з Україною. А також, що зараз Україна і США перебувають на шляху відновлення і розбудови партнерства.


Економіка

Twitter купує сервіс, який допомагає сайтам заробляти на відключенні реклами

Соціальна мережа Twitter купує сервіс Scroll, який допомагає медіа заробляти, відключаючи рекламу на їх сайтах, йдеться в повідомленні компанії. Twitter працює над створенням нового типу підписки, який буде включати Scroll, нещодавно придбаний сервіс новинних розсилок Revue і кілька власних проектів Twitter, пише The Verge, Коментуючи продаж компанії глава Scroll Тоні Хейл зазначив, що «амбіції Twitter перевищують очікування людей». Більше подробиць у Twitter не повідомили, заявивши що угода все ще перебуває на ранній стадії. Scroll дозволяє користувачам отримувати доступ до сайтів окремих ЗМІ без реклами за абонплату в $5 в місяць. При цьому медіа отримують частину суми, які користувачі платять за підписку на Scroll.


Соціум

Рівень народжуваності у США показав рекордне зниження за 42 роки

Рівень народжуваності у США минулого року знизився на 4%, говориться в новій урядовій доповіді. Це найбільше річне зниження показника за 42 роки, згідно зі статистикою, за більше ніж століття. Загальний коефіцієнт народжуваності знизився серед матерів з усіх основних расових і етнічних груп і у всіх вікових групах, склавши 55,8 народжень на 1000 жінок у віці від 14 до 44 років, повідомив Національний центр статистики в сфері охорони здоров'я. Як відзначає американський дослідник Бред Вілкок, 25 штатів США тепер мають більше смертей ніж народжень, а показник народжуваності у США недостатній для заміщення населення. Коментуючи повідомлення американських ЗМІ про дані щодо падіння народжуваності у країні, деякі оглядачі заявляють, що у Сполучених Штатах буцімто відсутні умови, які б сприяли народжуванню дітей.


Наука

Після низки невдалих спроб, прототип ракети Starship успішно приземлився

Після чотирьох невдалих випробувань, прототип ракети Starship SN15 успішно провів 6-хвилинний переліт та повернувся на платформу. Попередні випробування завершувались вибухами під час приземлення, або незабаром після нього. Успішне випробування співпало із 60-тою річницею польоту американця в космос. НАСА планує використати ракети Starship, щоб здійснити політ двох американських космонавтів на Місяць та прокласти шлях для його освоєння. Відповідний контракт між НАСА та SpaceX підписано в квітні. Згідно з планом, ракета НАСА доставить чотирьох астронавтів на місячну орбіту. Звідти два астронавти перейдуть до модуля SpaceX для посадки на Місяць та проведуть там тиждень досліджуючи поверхню, а потім повернуться на ракету НАСА «Оріон» і відлетять назад на Землю.

США, Ілліной, Чикаго

Кандидат на посаду губернатора Каліфорнії привів на мітинг ведмедя

Республіканець Джон Кокс, який претендує на посаду губернатора штату Каліфорнія, привів на мітинг справжнього ведмедя. В межах передвиборчої кампанії «Зустрітися зі звіром» він виступав в парку в місті Сакраменто, переконуючи жителів голосувати за нього, повідомляє The Washington Post. Ведмідь на ім'я Тег раніше знявся в десятках фільмів і рекламних роликів. Політик заявив, що таким чином хотів привернути увагу і це йому вдалося. Бурий ведмідь (грізлі) є символом Каліфорнії та зображений на прапорі штату. Кандидата одразу розкритикували зоозахисники, назвавши його дії «неприпустимими». Зокрема, обурилася впливова міжнародна Організація по боротьбі за права тварин (PETA), повідомляє ABC7. Нагадаємо, жителі Каліфорнії зібрали необхідну кількість голосів для того, аби відкликати нинішнього губернатора штату Гевіна Ньюсома та провести позачергові вибори.


Діаспора

Українці Техасу та України починають серію фотовиставок

Неприбуткова організація Ukrainian San Antonio розпочинає серію фотовиставок у межах проєкту «Батьківська хата» (Homestead), перша з яких відбудеться у Києві 12 травня, а далі поїде у Сан-Антоніо, штат Техас та Гейнсвіль, штат Джорджія. Про це йдеться на сторінці події у Фейсбуці. «Цей проєкт покликаний донести до українців світу красу нашої культури та традицій, яскравий колорит українського села, особливості побуту, будови хат та ремесел наших прадідів. Проєкт для людей, які не завжди можуть побачити свою батьківську домівку по тій чи іншій причині. Для українців, які живуть за кордоном, та не мають можливості приїздити на батьківщину дуже часто…», – ідеться в повідомленні. Презентація та відкриття проєкту відбудеться в Артпросторі Київської публічної бібліотеки ім. М.В.Гоголя.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Український шеф-кухар отримав топову міжнародну кулінарну нагороду

Український шеф-кухар Юрій Ковриженко отримав звання Амбасадора смаку за глобальну гастрономію – топову офіційну нагороду для шеф-кухарів та інших суб'єктів. Про це повідомляє державна організація Ukraine UA. «Юрій уже давно промоутер української кухні на світовому рівні в межах кулінарних подій по всьому світу, відкриваючи українські ресторани за кордоном, співпрацюючи з фермерами та місцевими виробниками, а також модернізуючи українську кухню», – йдеться в повідомленні. Одна з його флагманських кулінарних інновацій – поєднання українських національних традицій з молекулярною гастрономією. Крім того, до «Мішлен Червоний гід» і журналу «Шеф» увійшло зображення молекулярного борщу Юрія.


Погода

У п’ятницю, 7 травня, у Чикаго cонце буде рідко з'являтися із-за хмар. Після ранкового дощу опадів більше не передбачається. Денна температура +10°С.

В Україні погода погіршиться, більшість регіонів накриють дощі, місцями грози. Температура в середньому сягне 16-20° тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union


6 views0 comments

Comments


bottom of page