top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 05/06/2022

Updated: May 6, 2022


Політика

Володимир Зеленський назвав бесіду з Франком-Вальтером Штайнмаєром конструктивною

Президент Володимир Зеленський поінформував Федерального президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра про ситуацію на фронті та в Маріуполі, подякував за підтримку України та висловив очікування щодо її посилення. Саму розмову глава держави назвав конструктивною, про це йдеться у Твіттері українського Президента. На сайті глави Німеччини в свою чергу повідомляється, що «обидва президенти охарактеризували розмову як «дуже важливу і дуже хорошу» та погодилися підтримувати «тісні контакти». Штайнмаєр висловив солідарність, повагу та підтримку мужній боротьбі українського народу проти російських загарбників.


Війна РФ проти України

Російські військові штурмують "Азовсталь"

У Маріуполі на металургійному комбінаті "Азовсталь" ідуть бої по периметру заводу, українські військові під щільним вогнем тримають оборону, пише Суспільне. Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш заявив, що у Маріуполі, розпочався третій етап евакуації цивільних осіб. На сьогодні звідти вивезли близько 500 людей. Протягом доби російські збройні формування обстрілювали Дніпропетровську, Харківську, Херсонську та Миколаївську області. При цьому у Донецькій області тривали бої, а на Луганщині війська РФ намагалися штурмувати українські позиції. Сили оборони України перейшли до контрнаступальних дій на Харківському та Ізюмському напрямках.


Економіка

Законодавці США виступили за негайне надання додаткової допомоги Україні

Законодавці від обох основних партій США підтримують надання додаткової допомоги Україні. Запит фінансування обсягом 33 млрд доларів передав до Конгресу президент США Джо Байден наприкінці квітня. Сенатори як від Демократичної, так і Республіканської партій закликають колег якомога швидше схвалити таку допомогу. Законопроект, поданий до Конгресу в основному стосується України, але також має положення про надання можливостей постійного перебування у США біженцям з Афганістану, а також полегшення візового режиму для високоосвічених росіян, пише CNN.


Світ

Путін вибачився за слова Лаврова про євреїв, заявив прем’єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннет

За словами премʼєр-міністра Ізраїлю Нафталі Беннета, президент Росії Володимир Путін вибачився під час телефонної розмови за слова міністра закордонних справ Сергія Лаврова про євреїв і антисемітизм та «єврейське походження Гітлера». Про це повідомляє агентство Reuters. Після дзвінка з російським президентом премʼєр-міністр Ізраїлю заявив, що приймає вибачення і подякував Путіну за роз'яснення своєї позиції і ставлення до єврейського народу і пам’яті про Голокост. Вибачення президента Росії перед премʼєр-міністром Ізраїлю не згадується на сайті Кремля.


Соціум

Як європейці ставляться до біженців з України

Європейці схвалюють реакцію ЄС на війну в Україні, а 88% з них підтримують ідею прихистити українців, які тікають від війни у своїх країнах. Про це свідчать результати опитування Flash Eurobarometer. Більшість опитаних схвалюють надання гуманітарної та фінансової допомоги Україні. 8 з 10 людей погоджуються, що ЄС продемонстрував солідарність з Україною та схвалюють економічні санкції проти Росії. Водночас дещо менша кількість респондентів погоджуються, що ЄС швидко відреагував на війну в Україні. Окрім цього, 66% погоджуються, що «Україна має вступити до ЄС, коли буде готова», 71% вважають, що Україна є частиною європейської родини.


Технології

Маск думає зробити Twitter платним для деяких користувачів

Бізнесмен Ілон Маск оголосив плани зробити почасти платною соціальну мережу Twitter для окремих категорій користувачів. Про це він повідомив у своєму блозі."Twitter завжди буде безкоштовним для звичайних користувачів, але можлива невелика плата для комерційних/урядових користувачів", - написав Маск. У компанії цю заяву не коментують, передає Reuters. Наприкінці квітня Ілон Маск повідомив про досягнення домовленості про придбання соцмережі Twitter за $44 мільярди. Підприємець оголосив намір повернути в Twitter свободу слова, надати цій комунікаційні платформі нових рис, відкрити код, а також ініціював дискусію щодо надання можливості коригувати опубліковані раніше дописи в цьому мікроблозі.


Мистецтво, культура, шоу-бізнес

Наталія Могилевська записала щемливий дует з "голосом ЗСУ"

Українська співачка Наталія Могилевська та військовий Збройних сил України Юрій Городецький, якого в мережі встигли охрестити "голосом ЗСУ", завдяки відео, у яких він на передовій виконує українські пісні, разом виконали переосмислений хіт співачки "Місяць". Заради цієї творчої колаборації Наталія приїхала до військової частини, де зараз веде службу Юрій. Запис пісні зробили на найближчій до дислокації студії звукозапису, а в лісі неподалік розміщення підрозділу відзняли відео.


Погода

У п’ятницю, 6 травня, у Чикаго протягом усього дня погода буде похмурою та йтиме дощ. На стовпчиках термометрів +10…+11°С.

В України подекуди очікують на зниження температури на поверхні грунту, мінлива хмарність. Вдень 16-20 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Svoboda Express

5 views0 comments

Comments


bottom of page