top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 04/29/2021

Updated: Apr 29, 2021


Політика

США та Росія обговорюють можливий час зустрічі Джо Байдена та Володимира Путіна

«Не знаю, чи є офіційна згода, але я знаю, що ми обговорюємо можливий час такої зустрічі». Так держсекретар США Ентоні Блінкен відповів на питання CNN стосовно того, чи прийняли росіяни пропозицію президента США Джо Байдена про проведення саміту з російським президентом. Раніше цього місяця у телефонній розмові Байден закликав Путіна знизити напруженість, викликану нарощуванням російських сил біля кордону з Україною, і запропонував провести зустріч на найвищому рівні для обговорення цілого ряду спірних проблем. Коментуючи можливість зустрічі, в інтерв‘ю CNN Блінкен наголосив на важливості прямого діалогу з країнами, з якими США мають суттєві розбіжності.


Економіка

Через високий рівень безробіття, влада Лос-Анджелеса допомагає платити оренду мешканців

Десятки тисяч мешканців Лос-Анджелеса, які втратили роботу через пандемію не в змозі платити за оренду квартир. Щоб власники житлових комплексів не збанкрутували, а орендарі не опинилися на вулиці – влада Лос-Анджелеса виділила майже 260 мільйонів доларів, щоб допомогти людям заплатити за оренду. Сотні жителів міста вже подали заявки на отримання допомоги. Кожному, хто є безробітними більше трьох місяців можуть дати до 10 тис. доларів на оренду. Щоб отримати ці гроші дохід сім`ї не має перевищувати 50% від середнього рівня Лос-Анджелеса, а ця цифра на родину з 4-х осіб становить 56 тис. доларів на рік. З початком пандемії влада Лос-Анджелеса ввела тимчасову заборону на виселення квартирантів, а також дозволила відстрочку платежів.


Соціум

У Києві скасовують суворий локдаун

З 1 травня в українській столиці послаблюють карантин. Знову запрацює громадський транспорт - як наземний, так і метро. Відновлять також роботу ресторани, торгово-розважальні центри, ярмарки, спортзали. А з 5 травня знову відчинять двері дитсадки та заклади освіти. Про рішення, прийняте Комісією з надзвичайних ситуацій міста, повідомив мер Києва Віталій Кличко. За його словами захворюваність на COVID-19 у столиці трохи знизилася; не росте останнім часом і кількість шпиталізованих до лікарень. При цьому Кличко зауважив: це не означає, що вірус подолано, і закликав мешканців столиці дотримуватись протиепідемічних правил, щоб не довелося знову повертатися до суворих обмежень.


Здоров`я

BioNTech до вересня випробує COVID-вакцину на немовлятах

У німецькій компанії BioNTech до вересня планують оприлюднити результати випробування вакцини від коронавірусу на немовлятах віком від шести місяців та дітях до 5 років, а в липні – на дітях від 5 до 12 років, повідомляє Reuters. «Якщо все пройде добре, то, як тільки ми опрацюємо дані досліджень, то зможемо подавати вакцину на схвалення для використання дітьми всіх вікових груп», - заявив виконавчий директор компанії BioNTech Угур Шахін. За словами представників компанії, наразі BioNTech і Pfizer очікують від американського регулятора схвалення екстреного використання їхньої вакцини від коронавірусу в дітей від 12 до 15 років. На сьогодні препарат авторизовано для дорослих віком від 16 років.


Туризм

У Туреччині оголосили локдаун, а Іспанія готується відкритись для туристів

Іспанія сподівається відкритися для туристів з інших країн з червня, про це заявив міністр туризму Фернандо Вальдес, повідомляє ВВС. За його словами, пілотний проєкт допуску туристів відбудеться в травні. Однак він наголосив, що будь-яка схема допуску туристів з неєвропейських країн залежатиме від "цифрового зеленого сертифіката" ЄС. Євросоюз працює над запуском "цифрового зеленого сертифіката" до літніх канікул. Тим часом у Туреччині Через новий спалах коронавірусу оголосили про повний локдаун, починаючи з 29 квітня. Він триватиме до 17 травня. Як йдеться у повідомленні турецького уряду, обмеження комендантської години не будуть поширюватися на іноземних громадян, які перебувають у країні як туристи. Також як виняток для туристів працюватимуть магазини, готелі, громадський транспорт.


Діаспора

Українська громада дуже допомагає у роботі в ООН - Сергій Кислиця

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця заявив, що українська громада у США дуже допомагає у роботі Організації Об`єднаних націй, і він доволі активно спілкуєтеся з її представниками, багатьох з яких знає ще з Вашингтона, про це він розповів в інтерв`ю Укрінформу. «Наприклад, представник Українського конгресового комітету Америки Андрій Добрянський, коли ми торік організовували онлайн-прийом, був нашим ведучим. Активно співпрацюємо з українськими жіночими організаціями США. Коли проходило засідання комісії з питань статусу жінок, ми активно взаємодіяли з ними. Працюємо також із представниками кримськотатарської діаспори – вони тут доволі активні», – повідомив Кислиця.


Мистецтво, культура, шоу-біз

Трек Олега Винника та Еліни Іващенко "Діаманти" б'є рекорди за переглядами

Новий трек співака Олега Винника та переможниці українського вокального шоу "Голос.Діти" Еліни Іващенко "Діаманти" ось уже кілька днів тримається в трендах YouTube. Слухачі назвали прем'єру "діамантовою", а юзери не втомлюються писати захоплені коментарі. Нагадаємо, нещодавно Винник записав неочікуваний дует з Еліною Іващенко. Про прем'єру співак повідомив на своїй сторінці в Instagram. Співачку-початківицю назвав "чарівною та талановитою вокалісткою". І додав, що познайомився з дівчиною понад рік тому. Олег Винник відкрито заявив, що хоче підтримати дівчину на її творчому шляху. І тому вирішив записати з нею дует на нову пісню "Діаманти".


Погода

У четвер, 29 квітня, у Чикаго триматиметься похмура погода, лише під кінець дня небо очиститься від хмар. Після нічного дощу опадів більше не передбачається. Вдень до +16°С.

До України повертається весняне тепло. Буде мінлива хмарність, на Заході невеликий дощ. Вдень 13-18 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

8 views0 comments

Comments


bottom of page