top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 04/27/2021

Updated: Apr 28, 2021


Політика

Сполучені Штати готують візит Ентоні Блінкена до України в травні - CNN

Державний секретар Ентоні Блінкен може відвідати Україну з офіційним візитом у травні – перед зустріччю президентів США і РФ, попередньо запланованою на літо, про це повідомляє CNN. Телеканал зазначає, що цей факт є чітким сигналом про підтримку Києва та свідчить про те, що Вашингтон цінує його як союзника. При цьому він звертає увагу на те, що візит глави зовнішньополітичного відомства США може відбутися на тлі підготовки зустрічі Джо Байдена й Володимира Путіна. А сам візит може стати можливістю обговорити потенційну зустріч Байдена та Зеленського, під час візиту американського президента до Європи влітку.


Економіка

Адміністрація Джо Байдена оголосила про поступ у розширенні мережі зарядних станцій для електромобілів

Адміністрація США заявила про прогрес на шляху до поставленої президентом Джо Байденом мети щодо створення мережі із 500 тисяч зарядних станцій для підтримки зручних та доступних подорожей для водіїв автівок, які не створюють викидів. Досягнення цієї мети закладено в інвестиційний план обсягом 15 мільярдів доларів, що є частиною Плану Байдена щодо створення робочих місць в Америці. Повідомлення про це було розміщено на сайті Білого дому. Також повідомляється про нові урядові гранти пов'язані з використанням електромобілів, заходи щодо планування національної інфраструктури зарядних станції та інше. Минулого тижня президент США Джо Байден відзначив, що відповідаючи на виклики, які несе зміна клімату, може бути створено значну кількість робочих місць.


Соціум

Держдеп США та світові зірки приєднались до Світового Тижня Імунізації

У світі з 24 по 30 квітня відзначають Світовий Тиждень Імунізації. Державний департамент оголосив, що через Глобальний альянс із вакцин та імунізації (GAVI) США виділили 2 мільярди доларів на допомогу у поширенні вакцин по всьому світі. На початку Світового Тижня Імунізації ЮНІСЕФ оприлюднило відео, де посол доброї волі, засновник благодійного фонду із допомоги дітям "Фонд 7", відомий футболіст Дейвид Бекхем закликав батьків усього світу не зволікати із вакцинацією дітей від різних хвороб. Щоб заохотити людей вакцинуватися, впродовж цього тижня ЮНІСЕФ проводитиме низку різних заходів за участі відомих людей, послів доброї волі. Серед зірок, які беруть у них участь, Орландо Блум, Алісса Мілано, Олівія Колман та інші.


Світ

США заявили про негайну допомогу Індії, яка потерпає від COVID-19

Сполучені Штати заявили про негайне надання допомоги Індії, де зростання випадків захворюваності на COVID-19 може призвести до краху систему охорони здоров’я, повідомляє ABCNews. За словами речниці Ради національної безпеки США Емілі Горн, США «цілодобово працюють над розгортанням наявних ресурсів і матеріалів», а «специфічна сировина», необхідна для індійського виробництва Covishield, «буде надана негайно». Органи охорони здоров’я Індії повідомили про рекордне зростання в неділю захворюваності (349 691 випадок) та смертності (2767). Кремацію тіл здійснюють на вулицях. Лікарні в столиці Індії Делі не мають кисню і відмовляють пацієнтам у лікуванні. Франція, Гонконг, Канада, Велика Британія та інші країни призупинили авіасполучення з Індією.


Спорт

Ломаченко повертається на ринг після втрати титулів

Український боксер Василь Ломаченко повертається на ринг після втрати всіх своїх титулів. Телеканал ESPN повідомив, що Ломаченко боксуватиме в Лас-Вегасі з японцем Масайоші Накатані. Поєдинок запланований на 26 червня. Накатані провів на професійному рингу 20 поєдинків. Єдиної поразки зазнав лише в бою проти американця Теофімо Лопеза. Саме Лопезу Ломачено програв в останньому своєму бою в жовтні 2020 року. Тоді українець втратив три пояси чемпіона світу – за версіями Світової боксерської асоціації (WBA), Міжнародної боксерської федерації (IBF) та Світової боксерської організації (WBO).


Здоров`я

Понад 5 мільйонів людей у США не отримали на щеплення другою дозою вакцини від коронавірусу

Центри із контролю та профілактики захворювань, повідомляють, що у США 42% населення (це близько 138 мільйонів людей) вже отримали принаймні одну дозу вакцини від коронавірусу, 93 мільйона людей (28%) є повністю вакцинованими. Понад 5 мільйонів американців - це близько 8%, пропустили щеплення другою дозою вакцини, що може потенційно стати причиною нової хвилі заражень, повідомляє The New York Time. Серед причин, чому частина людей відмовились від другої дози, - побоювання побічних ефектів та припущення, що достатньо захищені однією дозою. Частина опитаних не отримали другу дозу через брак доступу до вакцини. Перша доза вакцини надає людині певний захист від коронавірусу, але він значно нижчий і практично не захищає від інших штамів коронавірусу, які є у США.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Українські зірки записали сингл до річниці Чорнобильської катастрофи

Українські зірки шоу-бізнесу створили музичний сингл «Вальс 86», присвячений 35-й річниці катастрофи на Чорнобильській АЕС, яку в Україні відзначили 26 квітня. До виконання треку долучилися Потап, гурт MOZGI, Сергій Бабкін, DOROFEEVA, Тарас Тополя, Alina Pash, Юлія Саніна. Слова та музику написали сучасні українські автори та виконавці: Олексій Потапенко, Володимир і Інга Кагарлик та Аліна Паш. Музичний трек "Вальс 86" про пам’ять трагедії 26 квітня 1986 року, про помилки, біль, життя та сліди, які залишилися навічно.


Погода

У вівторок, 27 квітня, у Чикаго буде хмарна, але тепла погода, без опадів. Вдень до +28 градусів тепла.

В Україні утримається прохолода, місцями – дощитиме. Буде хмарно з прояснення, вдень 8 -12 градусів тепла.




Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

3 views0 comments

Comentários


bottom of page