top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 04/23/2021


Політика

США збільшать у рази фінансування на збереження клімату

Уряд Сполучених Штатів протягом наступних років має намір в рази збільшити фінансування зовнішньої діяльності, спрямованої на боротьбу зі змінами глобального клімату, щоб підтримати передусім країни, які розвиваються. Про це у четвер під час Саміту лідерів з питань клімату заявив президент США Джо Байден, передає Укрінформ. З його слів, Фінансова корпорація розвитку (DFC) зі свого боку зобов'язується посприяти досягненню нульових викидів у своєму інвестиційному портфелі, а також збільшити інвестиції, орієнтовані на збереження клімату – до 33% в 2023 році. У перший день роботи Саміту його учасники підтвердили необхідність зменшення шкідливих викидів в атмосферу до «нульового рівня» впродовж наступних 30-40 років та обговорюють конкретні кроки щодо досягнення визначених цілей.


Соціум

У Флориді прийняли «найжорсткіший закон проти масових безпорядків»

У штаті Флорида було прийнято спеціальний законопроєкт, який регулюватиме масові й локальні протести, які можна буде розцінювати як «безпорядки». Саме така класифікація підпадає під поняття «порушення громадського порядку групою трьох і більше осіб, чия насильницька поведінка призводить до нанесення тілесних ушкоджень іншій людині, заподіяння шкоди власності або загрожує їй». Губернатор Флориди Рон Десантіс, який вже підписав документ, назвав його «найжорсткішим законом проти масових безпорядків в країні». Слід зазначити, що групи з трьох чи більше людей можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності, якщо їх дії будуть ідентифіковані як «насильницькі», або вони будуть створювати передумови для підбурювання до заколоту.


Світ

Канада запровадить податок на розкіш

У Канаді буде запроваджено новий податок на дорогі транспортні засоби. Про це йдеться у проєкті державного бюджету Канади, поданого на розгляд парламенту. “Бюджет-2021 пропонує запровадити податок на купівлю для особистого використання розкішних автомобілів та літальних засобів, роздрібною ціною понад 100 тис. дол., й суден, дорожчих за 250 тис. дол.”, - йдеться у документі. Новий податок почне діяти із 1 січня 2022-го року. За розрахунками уряду, протягом наступних п’яти років він принесе до державної скарбниці близько 500 млн дол. США. “Ті, хто можуть дозволити собі придбати розкішні товари, можуть заплатити трохи більше”, - стверджується у документі.


Наука

Кисень з атмосфери Марсу видобув ровер НАСА

Придатний для дихання кисень видобув з марсіанської атмосфери марсохід американської космічної агенції НАСА. Пристрій зміг успішно вилучити діоксид карбону з атмосфери планети і потім електрохімічним чином відділити атоми кисню від молекул вуглекислого газу. Атмосфера Марсу на 95% складається з вуглекислого газу. Решту, в основному, становить аргон та азот. Можливість отримувати кисень а також зберігати його є важливою для планів створити базу на Марсі, де б могли перебувати астронавти, а також для повернення таких астронавтів на Землю. 22 квітня, лабораторія НАСА повідомила про проведення другого польоту на Червоній планеті. Він тривав довше ніж перший і відбувся на більшій висоті. Політ зняла навігаційна камера марсоходу.


Авто – мото

Delfast запускає виробництво електробайків в Україні

Український стартап Delfast запускає виробництво електровелосипедів на базі Київського підприємства «ЕЛМІЗ» (відомий як Київський радіозавод), повідомляє ITC. Відповідну угоду сторони підписали 7 квітня. «ЕЛМІЗ» також допомагатиме Delfast з освоєнням серійного виробництва та збіркою електровелосипедів. Підприємство виготовляє складну електронну техніку для різних галузей української економіки та має всі ресурси для такого співробітництва. Раніше ми повідомляли, що український Delfast увійшов до 10-ти кращих стартапів Європи з доставки. Крім того, в історичному центрі мексиканського міста Мексікалі поліцейські патрулі пересіли на електробайки Delfast Bikes TopCop українського виробництва.


США, Ілліной, Чикаго

Конгрес схвалив створення 51 штату США

Палата представників Конгресу США підтримала законопроект про надання статусу штату федеральному округу Колумбія. За документ проголосувало 216 конгресменів, а проти 208. Згідно з законопроектом, статус федерального округу залишать за 2 квадратними милями– це землі Білого дому, Капітолію та Національної алеї. Решта 66 квадратних миль стануть 51 штатом з назвою «Вашингтон, Співдружність Дугласа» – на честь борця за права темношкірих у США Фредеріка Дугласа, передає Reuters. Далі законопроект ще має схвалити Сенат. Нагадаємо, у січні представники демократів у Конгресі внесли законопроект про перетворення округу Колумбія, де розташований Вашингтон, на 51-й штат.


Цікаве

У Чикаго створили унікальні батончики

Чиказький стартап Blake’s Seed Based розробив снеки, які не містять восьми найсильніших алергенів — арахісу, горіхів, пшениці, сої, яєць, молочних продуктів, риби та молюсків. Про це повідомляє видання FoodBusiness News. Нові баточники без алергенів складаються з насіння, нуту, листкової лободи та хрусткого рису. Ароматизаторами виступають малина, ананас або чорниця з лимоном. Поєднання насіння гарбуза, соняшнику та коричневого льону додає поживності, аромату та хрусткості новим батончикам. Засновник проєкту Блейк Соренсон створив батончики насамперед для себе, адже ще в дошкільному віці отримав діагноз "смертельна алергія на горіхи". Три роки тому він розробив початкові рецепти своїх батончиків для проєкту бізнес-школи.


Погода

У п`ятницю, 23 квітня, у Чикаго буде триматися хмарна погода, але опадів синоптики не прогнозують. Вдень до +15°C.

В Україні буде мінлива харність, прохолодно та в деяких регіонах дощитиме. Вдень 8-13 градусів.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

5 views0 comments

Comments


bottom of page