top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 04/22/2021

Updated: Apr 22, 2021


Політика

Комітет Сенату США підтримав законопроект щодо безпекового партнерства з Україною

В середу Комітет Сенату США підтримав законопроект з «Безпекового партнерства з Україною», який передбачає посилення підтримки України на тлі російської агресії, передає Укрінформ. Серед іншого документ визначає стратегію США щодо підтримки України та наголошує на необхідності запровадити Робочу групу США-Європа по Україні та призначити спеціального посланника в питаннях України, а також сприяння США для надання Україні оборонної допомоги з боку третіх країн. Проєкт закону містить розділ про військову допомогу Україні в розмірі $300 мільйонів щорічно до 2026 р. Для того, щоб набути сили закону, законопроект має бути проголосовано в Сенаті та в Палаті Представників і підписано президентом.


Економіка

Україна увійшла в ТОП-5 найбільших експортерів пшениці у світі

За підсумками 2020 року Україна опинилася на 5 позиції у рейтингу найбільших експортерів пшениці, який склали представники асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ). За відповідними показниками Україна поступається лише Росії, США, Канаді та Франції. Основними країнами-імпортерами української пшениці виявилися азійські країни. Індонезія здійснює найбільшу закупівлю пшениці у України - 26% від загального імпорту, що становить 10% українського експорту. До Єгипту доставили 11%, а до Бангладешу -5% українського експорту. Пшениця залишається найбільшою часткою експорту у торгівлі. І її показники регулярно зростають.


Соціум

Джо Байден та Камала Харріс виступили після оголошення вироку поліцейському Дереку Шовіну

Президент США Джо Байден та віцепрезидент Камала Харріс виступили з заявами після оголошення присяжними вироку Дереку Шовіну, поліцейському, якого визнали причетним до смерті афроамериканця Джорджа Флойда. «Це вбивство, яке сталося серед білого дня, зірвало шори, щоб весь світ побачив системний расизм - клеймо на душі нашої нації», - заявив американський лідер. Президент одразу ж зателефонував до сім’ї Флойда та поговорив про обвинувачувальний вирок Дереку Шовіну. Віцепрезидент Камала Харріс, своєю чергою, зазначила, що для викорінення расизму, суспільству потрібно буде ще багато працювати. Вона закликала Конгрес прийняти закон Джорджа Флойда, який буде направлений для зменшення сили з боку поліцейських.


США, Ілліной, Чикаго

Найбільше податків Іллінойсу приніс продаж марихуани

Марихуана принесла більше податкових надходжень Іллінойсу, ніж уся алкогольна продукція. Про це повідомляє департамент доходів штату. З січня по березень Іллінойс отримав близько $ 86,5 млн податкових надходжень від вживання марихуани дорослими, у той час як від продажу спиртних напоїв надійшло $ 72,2 млн. Штат постійно повідомляє про рекордні продажі, навіть в умовах пандемії. Тільки в березні жителі Іллінойсу витратили $ 109 млн на рекреаційні продукти канабісу - найвищий рівень місячних продажів з часу, коли була легалізована роздрібна торгівля. Якщо ця тенденція збережеться, то цього року продажі марихуани в Іллінойсі можуть перевищити 1 мільярд доларів.


Туризм

Коли відкриють кордон між Канадою та США?

Канада й США погодилися ще на місяць до 21 травня продовжити закриття кордону для поїздок з несуттєвою метою. Про це у Твіттері написав міністр громадської безпеки Канади Біл Блер. Він додав, що уряд і надалі ухвалюватиме рішення на підставі “найліпших експертних рекомендацій, покликаних убезпечити канадців від COVID-19”. Нагадаємо, безпрецедентні обмеження на пересування між Канадою та США набули чинності 21 березня минулого року й відтоді регулярно продовжувалися. Згідно із ними, “несуттєвими” вважаються усі поїздки, метою яких є туризм і відпочинок. При цьому перевезення продуктів, медикаментів, пального не припиняються. Не стосується заборона і медиків, які працюють у сусідній країні, а також близьких родичів громадян й постійних жителів Канади.


Діаспора

У Торонто запросили на українські весняні обрядові пісні з Марічкою Марчик

Інститут Святого Володимира в Торонто запрошує приєднатися до онлайн заходу під час якого етномузиколог та співачка Марічка Марчик розкаже цікаві факти про українські весняні обрядові пісні – веснянки та гаївки, про це йдеться на сайті закладу. «Станьте часткою розповіді про те, як і коли наші предки відзначали початок весни… Послухайте старовинні архівні аудіозаписи, зроблені у віддалених українських селах. Пориньте в красу унікального українського мелосу різних етнічних регіонів України. Співайте разом з Марічкою у майстерні народного співу – і отримайте гарантовано гарний настрій та радість!», – повідомили організатори. Онлайн-подія відбудеться 6 травня о 7:00-8:00 (час США та Канада).


Мистецтво, культура і шоу-біз

"Оскар-2021" проведуть у формі фільму: формат церемонії і нові подробиці

Цього року 25 квітня церемонія "Оскар" пройде в незвичайному форматі. Про це виданню Reuters розповів один з продюсерів премії Стівен Содерберг. Для проведення церемонії на залізничному вокзалі Art Deco Union в центрі Лос-Анджелеса буде побудована сцена. Ведучі будуть не тільки відкривати конверти з іменами переможців, а влаштують цілу виставу. Церемонія буде знята як фільм, а до ведучих приєднаються Бред Пітт, Харрісон Форд і Холлі Беррі в ролі самих себе. Лауреатів премії більше не обмежуватимуть 45 секундами: тепер у виступі вони зможуть виголосити промову або розповісти особисту історію. Також відомо, що медичні маски на шоу будуть не тільки захистом від коронавірусу, але також зіграють важливу роль в шоу. Захід транслюватимуть в інтернеті, де його зможе подивитися кожен бажаючий.


Погода

У четвер, 22 квітня, у Чикаго хмари з`являться лише вдень, решту часу буде ясно та без опадів. На стовпчиках термометрів від 11 до 13 градусів тепла.

В Україні буде хмарно з проясненням, місцями дощитиме. Вдень 13-18 градусів тепла



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union


5 views0 comments

Comments


bottom of page