top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 04/21/2021

Updated: Apr 21, 2021



Політика

Пентагон закликав Росію пояснити свої дії на кордоні з Україною

Росія продовжує накопичувати військові сили на кордоні з Україною та на території Криму і це викликає занепокоєння, заявив речник Пентагону Джон Кірбі. Він, однак, відмовився дати оцінку кількості російських військ в регіоні, хоча і зазначив, що вона «однозначно більша» в Криму, ніж в 2014 році, передає Голос Америки. Росія пояснює збільшення кількості військ на кордоні проведенням навчань. В якості першого кроку з деескалації ситуації, Кірбі закликав Росію чітко заявити про свої наміри. «Ми не вважаємо, що таке нагромадження сприяє безпеці та стабільності вздовж кордону з Україною і, звичайно, в окупованому Криму», - зауважив посадовець.


Економіка

На виплату "карантинної" допомоги українським підприємцям виділили 1,4 мільярда гривень

На виплату одноразової матеріальної допомоги для підприємців та найманих працівників український уряд спрямував 1,4 мільярда гривень. Очікується, що послугою скористаються 175 тисяч громадян, повідомляє пресслужба Міністерства фінансів. Прийом заявок на отримання 8 тисяч гривень (це близько 285 доларів) допомоги від держави розпочався 19 квітня. Грошова допомога призначена підприємцям та найманим працівникам, діяльність яких була призупинена на час перебування області в "червоній" зоні. Для цього необхідно зареєструватись через додаток або єдиний портал державних послуг "Дія", йдеться у повідомленні відомства.


Соціум

Більше половини українців не підтримують ідею балотування Володимира Зеленського на другий термін

«Два роки після президентських виборів. Народ дає оцінку владі» - опитування громадської думки на таку тему було презентовано в Україні 20 квітня центром «Социс». Відповідно до нього 57% вважає, що влада Зеленського непрофесійна і дилетантська, 16% вважають її популістською, а 12% - компетентною. Більше половини опитаних не підтримує ідеї балотування Зеленського на другий президентський термін. У той же час чверть українців позитивно оцінюють таку можливість. Третина громадян негативно оцінює діяльність Володимира Зеленського на посаді президента, половина - нейтрально, і лише 12% позитивно. Крім того майже половина українців вважають, що президент не виконав більшості своїх передвиборних обіцянок.


Технології

Facebook анонсував запуск свого аналога Clubhouse

Компанія Facebook анонсувала, що найближчими місяцями планує запустити сервіс Live Audio Rooms - аналог соціальної мережі для голосового спілкування Clubhouse, про це йдеться у блозі компанії. Новий сервіс спочатку протестують у групах. А влітку аудіокомнати від Facebook будуть доступні всім користувачам. Надалі ж, планують у компанії, Live Audio Rooms працюватимуть в месенджері. У Facebook додали, що у найближчі кілька місяців компанія почне тестувати функцію Soundbites, за допомогою якої можна буде створювати короткі відеокліпи. Також протягом декількох місяців FB розраховує запустити подкасти. При цьому, компанія планує дозволити виробникам аудіоконтенту заробляти гроші.


США, Ілліной, Чикаго

Держдеп не рекомендуватиме американцям їхати до 80% країн світу

Державний департамент США оголосив про намір привести свої рекомендації щодо подорожей за кордон у відповідність до рекомендацій, виданих Центрами США з контролю над захворюваннями (CDC). Відповідно до них кількість країн 4 рівня застереження - «Не відвідувати» збільшиться до близько 80%. Наразі CDC має четвертий рівень застереження щодо подорожей для 130 країн, включно з Францією, Великої Британією, Бразилією, Росією і Україною тощо. Американські епідеміологи вважають сприятливою для подорожей епідеміологічну ситуацію (перший рівень застережень) в Австралії, Новій Зеландії, Таїланді, Китаї, Фіджі та В‘єтнамі. Продовжує діяти рекомендація Держдепу утриматись від іноземних подорожей.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Український кухар Євген Клопотенко потрапив у 50 Next - перелік професіоналів, що змінюють світову гастрономію

Шеф-кухар Євген Клоптенко став єдиним українцем, якого організатори всесвітньо відомого ресторанного рейтингу The World's 50 Best Restaurants включили до списку 50 Next – переліку професіоналів, які розширюють кордони гастрономії. Про це Євген повідомив на своїй сторінці у Facebook. "Це означає, що кожна людина, яка професійно займається гастрономією, знає і про Україну. Тобто ми з командою реально змогли привернути увагу світу до нашої країни", - зазначив шеф-кухар. Журі обирало з поміж більш ніж 700 претендентів. До списку 50 Next увійшли молоді люди до 35 років зі всього світу, які своїм підходом до роботи розширюють кордони гастрономії – не лише шеф-кухарі, але й незалежні винороби, фермери, вчені та митці, у фокусі яких їжа у всіх її проявах.


Погода

У середу, 21 квітня, у Чикаго погода буде похмурою. Удень очікується дрібний дощ. На стовпчиках термометрів до +7°С.

В Україні буде хмарна з проясненнями та дощова погода. У Карпатах вночі температура опуститься до 0°. Вдень від 11 до 16 тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union


8 views1 comment

1件のコメント


jasminsmith294
2021年4月22日

If you’re in search of a reliable Assignment Help Manchester service provider then you can seek assistance from MyAssignmentHelpAu. Right from timely delivery to affordability, you’ll all sorts of benefits by hiring the assignment writing service from their expert writers. In addition to this, the writers gather important details from different sources to make the assignment unique, correct, and original. Our dedicated writers ensure complete customer satisfaction for the students who want to get well-researched content and higher grades. So, feel free to contact the team of writers for solving their problems of assignment writing.

いいね!
bottom of page