top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 04/20/2021



Політика

Представники Білого дому й Кремля обговорили перспективу зустрічі президентів США та Росії Джо Байдена й Володимира Путіна

Радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван у понеділок поговорив по телефону із секретарем Ради безпеки Росії Миколою Патрушевим, повідомляє прес-секретарка Ради національної безпеки США Емілі Горн. Як йдеться в її заяві, Салліван і Патрушев "обговорили низку двосторонніх питань, а також проблеми регіонального та глобального масштабу". Вони також піднімали питання "перспективи проведення президентського саміту між США та Росією та домовились підтримувати подальші контакти". У понеділок під час брифінгу прес-секретарка Білого дому Джен Псакі повідомила, що Білий дім також продовжує переговори із Кремлем із приводу опозиціонера Олексія Навального.


Економіка

Франція переживає найгірші заморозки за 30 років: постраждали 80% виноградників

За минулі тижні Франція зіткнулася з аномальними заморозками, які торкнулися 80% виноградників країни. Під погодний удар потрапили регіони Бордо, Бургундія, Шампань, Прованс і долини Рони та Луари, де виробляються одні з найкращих вин у світі. Винороби намагаються врятувати врожай, розводячи багаття і запалюючи свічки на території виноградників, аби підтримувати необхідну температуру, але часто цього виявляється замало. У деяких регіонах Франції втрати врожаю цього року можуть сягнути від 25% до 50%, повідомляє CNN з посиланням на Європейський комітет компаній винної індустрії. Міністерство сільського господарства Франції намагається врятувати ситуацію, знизивши податкове навантаження для власників виноробень і надаючи фінансову допомогу фермерам.


Соціум

Більшість американців проти довічного призначення суддів Верховного суду США

Майже дві третини дорослих американців вважають, що судді Верховного суду повинні служити на посаді певний термін. Відповідно до опитування, проведеного Reuters спільно з Ipsos у квітні, лише 22% американців підтримують довічне призначення суддів Верховного Суду. 66% висловлюються за обмежених термін на цій посаді. У той час, як поява нових облич у Верховному Суді підтримується американцями, ідея розширення складу Суду не є такою популярною. Лише 38% опитаних підтримали збільшення складу Верховного Суду, 42% проти цього. Нагадаємо, президент Джо Байден пообіцяв створити двопартійну комісію, яка має розробити потенційні реформи Верховного Суду, зокрема розглянути питання розширення його складу.


Наука

Гелікоптер NASA здійснив перший політ на Марсі

Гелікоптер "Ingenuity", який прибув на Марс разом із марсоходом "Perseverance", здійснив свій перший політ в атмосфері "червоної планети", про це йдеться у Twitter NASA. У космічній агенції називають цей момент історичним, адже вперше судно здійснило контрольований, керований політ на планеті за межами Землі. Команда вже отримує відеодані після польоту. Робота "Ingenuity" розрахована на 31 день. Під час польотів на Марсі він має здійснювати аерофотозйомку місцевості навколо марсохода "Perseverance". Апарат оснащений двома камерами, здатен зависати в повітрі на 20-30 секунд для фотографування.


Здоров`я

Керівник Pfizer припускає, що для захисту від COVID-19 потрібно буде третє щеплення

Третя доза вакцини Pfizer від COVID-19 можливо, буде потрібною через півроку - рік після перших двох щеплень, вважає керівник компанії Pfizer Альберт Бурла. В ремарках каналу CNBC, які були записані на початку квітня він припустив, що вакцинуватись від коронавірусу потрібно буде щороку. Раніше в компанії Johnson&Johnson заявляли про те, що вакцинація від коронавірусу може стати щорічною, подібно до вакцинації від грипу, пише CNBC. Наразі достеменно невідомо скільки діє захист, який надають вакцини від коронавірусу. Згідно з рекомендаціями Центрів США із контролю над захворюваннями (CDC), вакциновані можуть протягом трьох місяців безпечно подорожувати, після проходження курсу вакцинацій, який включає два щеплення вакцинами Pfizer або Moderna, чи однією вакциною Johnson&Johnson.


Діаспора

У Канаді запускають шість нових програм для іммігрантів

У травні 2021 року в Канаді співробітники життєво важливих галузей економіки, іноземні студенти-випускники та особи, які володіють французькою мовою, отримають шість нових способів отримання постійного місця проживання. Як повідомляє «Наш Ванкувер», про нові програми оголосив міністр імміграції Канади Марко Мендічіно. Нові програми імміграції будуть призначені для тимчасових працівників, які працюють у лікарнях і будинках престарілих (і для тих, хто перебуває на передовій інших важливих секторів), а також для іноземних студентів, випускників канадських навчальних закладів. Програми будуть відкриті до 5 листопада 2021 року або доти, поки вони не досягнуть свого ліміту. Протягом наступних трьох років Канада планує прийняти понад мільйон нових іммігрантів.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Співачка Lama після дворічної перерви випустила нову пісню "Діаманти"

Українська співачка Наталія Дзеньків, більш відома як Lama, після дворічної перерви презентувала нову пісню "Діаманти". Композиція піднімає питання вибору між духовними та матеріальними цінностями. Як і у випадку з попередніми роботами, авторами пісні виступили сама співачка та один з найвідоміших саундпродюсерів країни Віталій Телезін. «Діаманти" - це історія про стосунки двох різних людей, про зіткнення двох протилежних світів. Героїня пісні - сильна і впевнена в собі жінка, в якої на першому місці сім‘я, духовні та моральні принципи. У її обранця зовсім інші пріоритети – кар'єра та гроші, що робить його дуже нещасним", - прокоментувала нову роботу Lama.


Погода

У вівторок, 20 квітня, у Чикаго, протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Вранішній дрібний дощ після полудня може посилитись. Вдень до +14°С.

До Україні прийшло похолодання з дощами та подекуди грозами. Буде хмарно з проясненнями. Вдень 9-14 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

11 views0 comments

Comments


bottom of page