top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 04/19/2021

Updated: Apr 26, 2021


Політика

Президент Франції Еммануель Макрон закликає до визначення «червоних ліній» у відносинах з Москвою

Країни світу повинні провести «чіткі червоні лінії» в стосунках з Росією і розглядати можливість введення санкцій проти Москви в разі перетину цих ліній, заявив президент Франції Еммануель Макрон в інтерв'ю американській телекомпанії CBS, яке вийшло в ефір у неділю. Макрон також назвав незаконну анексію Криму епізодом, коли західна дипломатія була занадто поблажливою по відношенню до Кремля. Французький президент вважає наразі за доцільне запровадження санкцій після будь-якої «неприйнятної поведінки» президента Росії Володимира Путіна. Водночас, повністю поділяє бажання президента США Джо Байдена відкрити діалог з Росією.


У США рекомендують авіакомпаніям обережніше літати над РФ і Україною

Авіарегулятор США рекомендує американським авіакомпаніям з обережністю проводити польоти над Києвом, Дніпром, Сімферополем, Москвою і Ростовом-на-Дону "у зв’язку із геополітичною напругою, пов’язаною з масштабним нарощуванням збройних сил Російської Федерації вздовж кордонів України та в тимчасово окупованому Криму". Державіаслужба України запропонувала авіаційній владі США встановити безпосередню взаємодію між відповідними підрозділами з авіаційної безпеки щодо обміну інформацією та координації дій щодо реагування на загрози від зони конфлікту на сході України. Також у відомстві нагадали, що в українському повітряному просторі з 2014 року діють певні обмеження, які пов'язані з конфліктом на Донбасі і анексією Криму.


Економіка

Більшість українських компаній планують підвищити зарплати у найближчий рік

Більше 62% українських підприємств мають намір підвищити зарплати своїм працівникам, близько 35% прогнозують збереження зарплат на поточному рівні і близько 2% компаній планують знизити платню протягом наступного року. Про це свідчать дані Національного банку України за I квартал 2021 року. Підвищення очікувань щодо зростання зарплат спостерігається третій квартал поспіль, йдеться у повідомленні. У той же час шостий квартал поспіль респонденти прогнозують зменшення кількості працівників на своїх підприємствах у наступні 12 місяців.


Соціум

США готуються до протестів через суд у справі вбивства Джорджа Флойда

В очікуванні судового вироку поліцейському Дереку Шовіну, який 25 травня 2020 року вбив афроамериканця Джорджа Флойда, Нью-Йорк та інші міста США готуються до масових протестів. У місті Міннеаполісі, штат Міннесота, де було вбито Флойда, в середу 21 квітня, коли очікується судове рішення, усі державні навчальні заклади перейдуть на дистанційне навчання, повідомляє CNN. У центрі Міннеаполіса, де проводитимуть судові слухання, цього тижня встановили огорожу з колючого дроту навколо будівлі поліції. До центру міста стягнуто війська Національної гвардії. У Вашингтоні столичний департамент поліції перейде на особливий режим патрулювання, починаючи з понеділка. До протестів також готуються Лос-Анджелес, Чикаго, Філадельфія та інші міста.


Авто – мото

Компанія Mercedes-Benz офіційно представила розкішний електрокар EQS

Компанія Mercedes –Benz представила перший повністю електричний седан Mercedes-EQ класу люкс. Електромобіль отримав абсолютно новий дизайн. Запас ходу автівки сягає 770 км (або 478 миль), тоді як Tesla Model S Long Range досягає 379 миль. Mercedes EQS 2022 року доступний в двох комплектаціях, обидві отримують енергію від літій-іонної батареї ємністю 108,7 кіловат-годин. Базова модель EQS 450+ оснащена одним електродвигуном на задній осі, загальною потужністю 329 кінських сил. Авто може перезарядитися до 80% за 35 хвилин за допомогою швидкої зарядки постійного струму потужністю 110 кВт. Авто надійде в дилерські центри США наприкінці цього року.


США, Ілліной, Чикаго

Президент Джо Байден збільшить ліміти на прийом біженців до США

Білий дім заявив, що президент США Джо Байден збільшить ліміт на прийом біженців. Відповідне рішення буде ухвалено до середини травня, передає Голос Америки. У п‘ятницю Білий дім підтвердив дію обмежень на кількість біженців на рівні 15 тисяч на цей бюджетний рік, що закінчується восени 2021 року. Це обмеження було встановлене колишнім президентом США Дональдом Трампом. Рішення продовжити дію обмеження, викликало критику політиків від Демократичної партії США. У відповідь на критику, речниця Білого дому Джен Псакі заявила, що «остаточне, збільшене обмеження» буде встановлене Байденом до 15 травня.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Гурт KAZKA випустив пісню "М'ята"

Український гурт KAZKA після півторарічної паузи випустив нову композицію під назвою "М'ята". Новий трек занурює у таємничий світ мавок та сон-трави, де посеред ночі блукає загублений вогник, а блискавки крають небо навпіл, цілунки прохолодні як м'ята і несила пручатися всеосяжній силі любові. "Ця пісня дуже особлива: вона про казкову дівчину та її першу закоханість. Думаю, вона буде до душі усім, незалежно від віку", — розповідає солістка гурту Саша Заріцька. Раніше вона на своїй сторінці в Instagram опублікувала фото в образі ельфійки, ймовірно, зроблене на зйомках кліпу на пісню "М'ята".


Погода

У понеділок, 19 квітня, у Чикаго сонце буде рідко з'являтися з-за хмар. Удень піде дрібний дощ. Ввечері опадів не очікується. На стовпчиках термометрів до +9°С.

В Україні буде хмарно з проясненнями, місцями – дощі, вдень 10-15 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

8 views0 comments

Comments


bottom of page