top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 04/15/2021

Updated: Apr 15, 2021



Політика

Іноземні сили під командуванням НАТО планують вийти з Афганістану в координації з військами США

Президент США Джо Байден заявив, що настав час завершити майже 20-річну участь Америки в тривалій війні в Афганістані та наказав до 11 вересня здійснити повне виведення американський військ із цієї країни. Про це він заявив під час включення з Білого дому, повідомляє Укрінформ. Про свої наміри слідом за США вийти з Афганістану заявила Велика Британія. Також Грузія та Австралія виведуть свій контингент з Афганістану у координації з військами США. Наразі в Афганістані залишається 2,5 тис. американських військових, а також понад 6 тис. контрактників.


Економіка

Українське молоко зможуть експортувати до Аргентини

Українські виробники молока та молочних продуктів отримали можливість експортувати свою продукцію до Аргентини - посольство України в Буенос-Айресі отримало відповідну офіційну ноту, повідомляємо Держпродспоживслужба. Завдяки цьому «українські виробники отримали додатковий доступ до великого ринку Аргентини, де мешкає понад 40 мільйонів людей", - заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Для налагодження експорту в Аргентину українські виробники молока та молочних продуктів мають пройти акредитацію при Національній службі здоров’я тварин та якості харчових продуктів Аргентини.


Соціум

США не планують запроваджувати вакцинні паспорти на урядовому рівні

США не планують запроваджувати вакцинні паспорти на урядовому рівні. Натомість адміністрація Джо Байдена закликає приватний бізнес ввести механізми перевірки людей, які планують подорожувати чи відвідувати концерти, спортивні ігри тощо, передає Голос Америки. Штат Нью-Йорк став першим у США де запустили вакцинні паспорти. Це безкоштовний додаток у телефоні, що підтверджує щеплення чи негативний результат на COVID-19. Приватні компанії почали запроваджувати цифрові паспорти у сфері туризму, розваг та інших галузей. Підтвердження про вакцинацію є темою дебатів у США. У деяких штатах губернатори-республіканці заборонили їх видачу. Між тим ВООЗ виступає проти запровадження паспортів для поїздок за кордон.


Здоров`я

Локдаун в українській столиці продовжили до кінця місяця

Жорсткий карантин в українській столиці, що мав закінчитися 16 квітня, продовжать ще на два тижні, про це повідомив мер Києва Віталій Кличко на брифінгу в середу. Таким чином, до кінця місяця у місті залишаються закритими всі школи і дитсадки; увесь громадський транспорт працюватиме виключно за спецперепустками, а заклади громадського харчування - тільки навинос чи доставку. Як повідомив Кличко, динаміка захворюваності на COVID-19 у столиці залишається високою. Кількість нових хворих та госпіталізованих, а також летальних випадків суттєво не зменшується.


США, Ілліной, Чикаго

У Чикаго призупинили вакцинацію препаратом Johnson&Johnson

За рекомендаціями Федеральних агентств охорони здоров’я, в Іллінойсі та Чикаго тимчасово припинять використання вакцини від коронавірусу виробництва компанії Johnson&Johnson. Центр з контролю та профілактики захворювань (CDC) і Управління з продовольства і медикаментів (FDA) рекомендували лікарям усієї країни «зробити паузу» у використанні цієї вакцини. Зараз вивчаються дані про шість зареєстрованих у США випадків рідкісного і важкого типу тромбів у людей. Очікується, що «пауза» триватиме лише декілька днів. В управлінні охорони здоров'я Чикаго заявили, що повідомлення про тромби «дуже рідкісні», і чиновникам невідомо про місцеві випадки. Рекомендація агенств не впливає на використання вакцин Pfizer і Moderna.


Діаспора

Український кухар Євген Клопотенко у Нью-Йорку показав, як борщ може об'єднувати світ

Борщ об'єднує. Український шеф-кухар Євген Клопотенко зварив амбасадорський борщ у Нью-Йорку. Допомагали йому команда Генерального консула в Нью-Йорку Олексія Голубова та Постійного представника України при ООН Сергія Кислиці. Разом вони готували український борщ по – мальдівськи. Захід дав старт туру на підтримку заявки України до ЮНЕСКО щодо визнання борщу культурною спадщиною України. Євген Клопотенко розповів про рецепти страви у різних куточках України. Приміром на півдні у Миколаєві готують зелений і червоний борщ з бичками. Поет Тарас Григорович Шевченко дуже любив борщ з карасями. Але за словами кухаря, не варто використовувати для борщу копчену рибу. Учасники обмінялись своїми секретами приготування страви.


Мистецтво, культура, шоу-біз

Jerry Heil випустила новий альбом "Особисте"

Днями вийшов новий міні-альбом української співачки Jerry Heil під назвою Особисте. Це шість треків, об'єднаних ліричною тематикою про дуже інтимне. Стилістично "звучання" альбому залишилося фірмовим - трендова поп-музика, заснована на хуках і цікавих аранжуваннях. Однак в цьому релізі співачка відходить від формули "comedy pop" і експериментує з інтимною лірикою в стилі "melodramatic popular song", заснованої на історії з власного досвіду. До кожної композиції EP "особисте" співачка надала коментар з ключами і розгадками тієї чи іншої пісні.


Погода

У четвер, 15 квітня, у Чикаго буде хмарна погода, але без опадів. Вдень 10-12 градусів тепла.

В Україні також буде хмарна та багата на опади погода, особливо у західних областях. Вдень 12-14°.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

6 views0 comments

Comments


bottom of page