top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 04/14/2021


Політика

Президент США Джо Байден провів телефонну розмову з російським лідером Володимиром Путіним

Президент США Джо Байден провів телефонну розмову у вівторок з російським лідером Володимиром Путіним. Сторони обговорили низку важливих питань міжнародної безпеки, зокрема стягування військових підрозділів РФ до кордонів України, про це йдеться в офіційному повідомленні Білого дому. Джо Байден дав зрозуміти Путіну, що Сполучені Штати будуть діяти рішуче на захисті своїх національних інтересів у відповідь на дії Росії, такі як кібератаки і втручання у вибори. Також Байден підтвердив свою мету побудувати стабільні та передбачувані відносини з Росією і запропонував у найближчі місяці зустріч на вищому рівні в третій країні — «для обговорення всього спектру проблем, що стоять перед США і Росією».


Соціум

До кінця тижня половина дорослого населення США може бути щеплена вакциною від коронавірусу

Якщо вакцинація у США збереже свої темпи у наступні кілька днів, до кінця тижня половина дорослого населення країни отримає принаймні першу дозу препарату від COVID-19, повідомляє CNN. Загалом минулого тижня щодня імунізували в середньому понад 3 мільйони людей, свідчать дані CDC. Зараз у США повністю вакциновані 28% дорослих, а ще 18% отримали один із двох уколів. Водночас, не все населення планує вакцинуватись, пише Голос Америки. Згідно з дослідженням, половина американців хочуть отримати щеплення, 40% не певні чи хочуть почекати, 10% - проти. Дослідники відзначають, що питання вакцинації у США - заполітизоване, й велику роль щодо щеплення грають саме заяви політиків, до яких можуть дослухатись їхні виборці.


Здоров`я

Хвиля COVID-19 в Україні іде на спад - МОЗ

Тим часом в Україні кілька днів поспіль меншає кількість виявлених нових випадків коронавірусу. Якщо на початку квітня кількість щоденних заражень сягала майже 20 тисяч, то зараз тримається в межах 12 тисяч. Як свідчать дані Worldometers, тепер за кількістю добових діагнозів COVID-19 Україна - на 6-му місці в Європі і 16-му в світі. У Міністерстві охорони здоров'я вважають, що пік епідемічної ситуації вже пройдено, про це на брифінгу учора сказав міністр Максим Степанов. Крім того, очільник МОЗ пообіцяв, що вже цього тижня в Україну надійде перша партія вакцин від американської фармацевтичної компанії Pfizer.


Економіка

Статки засновників Google перевищили 100 млрд доларів — Bloomberg

Статки співзасновників Google Ларрі Пейджа і Сергія Бріна перевищили $ 100 млрд за даними BloombergBillionairesIndex. Як пише агентство, мільярдери приєдналися «до ексклюзивного клубу» в якому домінують американські підприємці в області високих технологій. Завдяки зростанню акцій технологічних компаній, число багатіїв зі статком вище $ 100 млрд збільшилося до восьми осіб. Їх сукупний статок перевищує $ 1 трлн. Нагадаємо, що за даними нового рейтингу Forbes, сукупний статок найбагатших людей світу за рік коронакризи зріс майже на 64%.


США, Ілліной, Чикаго

США переглянули плани скорочувати контингент у Німеччині

Сполучені Штати спрямують додатково 500 своїх військовослужбовців до Німеччини, про це заявив під час візиту у Берлін глава Пентагону Ллойд Остін. Його слова підтвердили, що нова адміністрація США переглянула плани попереднього президента Дональда Трампа вивести з Німеччини близько 12 тисяч військових. "Ми більше не плануємо скорочувати війська", – наголосив Остін на пресконференції. Він додав, що посилення американського контингенту на німецькій території має показати рівень партнерства між країнами і відданість Вашингтона своїм зобов’язанням перед НАТО.


Діаспора

Українці звернулися до президента Джо Байдена

Український Конгресовий Комітет Америки (відділення Іллінойс) звернувся до Президента Джо Байдена, а також конгресменів та сенаторів з проханням не призначати на посаду старшого директора Ради національної безпеки Білого Дому щодо Росії Метью Рожанські, оскільки це може мати низку негативних наслідків, а також подати невірний сигнал Україні, Росії та світовій спільноті в цілому, пише uapost.ua. Метью Рожанські очолює інститут перспективних російських досліджень імені Джорджа Кеннана. В 2018 році українські випускники навчального закладу написали відкритого листа, в якому йдеться про зростаючу прокремлівську політику в інституті. Також Метью Рожанські виступає за послаблення американських санкцій щодо Росії та розповідає про втому Заходу від "українських витівок".


Мистецтво, культура і шоу-біз

"Оскар-2021": стали відомі зіркові ведучі церемонії

Трошки більше тижня залишилося до найочікуванішої події року у світі кінематографу - церемонії вручення премії "Оскар-2021". Підготовка триває повним ходом. Як повідомили організатори в Instagram, ведучими церемоії цьогоріч стануть відомий оскароносний актор Бред Пітт та зірка фільмів про Людину-павука Зендая. Також серед тих, хто вручатиме нагороду будуть Голлі Беррі, Гоакін Фенікс, Лора Дерн, Рене Зеллвегер, Різ Візерспун, Гаррісон Форд та інші знаменитості. Церемонія "Оскар", яка запланована на ніч проти 26 квітня, відбудеться у звичному форматі, проте організатори обіцяють подбати про те, щоб всі присутні зробили тести на коронавірус.


Погода

У середу, 14 квітня, у Чикаго зранку буде ясно, у середині дня небо вкриється хмарами. Без опадів. На стовпчиках термометрів до +10°С.

До України прийшло похолодання з дощами, буде хмарно з проясненнями, вдень від 11 до 16 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

27 views0 comments

Comments


bottom of page