top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 04/13/2021


Політика

У Білому домі прокоментували заяву Володимира Зеленського стосовно НАТО

Рішення стосовно вступу України до НАТО буде приймати Альянс, заявила речниця Білого дому Джен Псакі, на прохання журналістів прокоментувати заяву президента України Володимира Зеленського стосовно важливості вступу України до НАТО для протистояння російській агресії. Володимир Зеленський, після розмови з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, зауважив: «НАТО – це єдиний шлях до закінчення війни на Донбасі". Україна давно прагне членства в НАТО, відзначила Псакі. Українська сторона піднімає це питання під час офіційних переговорів вже декілька років, але це рішення приймає НАТО, додала речниця.


Економіка

Бюджетні пропозиції Джо Байдена передбачають більше грошей на освіту, медицину та екологію

Наприкінці минулого тижня адміністрація президента США Джо Байдена окреслила свої плани щодо бюджетних вИтрат у наступному фіскальному році, що починається із 1 жовтня 2021 року, передає Голос Америки. Новий план передбачає відновлення фінансування інституцій, чиї бюджети були зменшені за адміністрації попереднього президента Дональда Трампа. Міністерство освіти отримає на 41% більше коштів, Міністерство торгівлі - на 28%, Міністерство охорони здоров'я та соціальних служб і Міністерство довкілля - на понад 20% більше. В цілому, Байден пропонує збільшити необоронні вИтрати на 16%, а оборонні вИтрати - лише на 1,7%.


Світ

Британія послаблює карантин, але багато інших країн змушені стримувати зростання COVID-19

У Великій Британії 12 квітня послабили частину найжорсткіших обмежень запроваджених ще минулого року у зв’язку з пандемією COVID-19. Тим часом у багатьох інших країнах Європи становище з пандемією і далі погане. Зокрема Німеччина вимушена зберігати багато обмежень, а Франція нещодавно запровадила додаткові. Український уряд тим часом не вважає за необхідне запроваджувати загальнонаціональний локдаун. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, відповідаючи на заклик мера Києва Віталія Кличка запровадити жорсткий карантин по всій країні. Наразі в Україні діє адаптивний карантин та поділ на зони за епідеміологічною ситуацією. За необхідності в окремих регіонах запроваджують додаткові обмеження.


Соціум

Протести в США: до Міннеаполіса ввели підрозділи Нацгвардії

Національну гвардію штату Міннесота введено до передмістя Міннеаполіса - міста Бруклін-Центр, де напередодні сталися сутички у зв'язку із загибеллю афроамериканця Даунте Райта, передає CNN. За кілька годин після того, як у неділю його застрелив поліцейський під час зупинки автомобіля, на вуличний протест вийшло кілька сотень людей. Через погроми й мародерство під час демонстрацій у місті ввели комендантську годину. У поліції міста заявили, що патрульні зупинили автомобіль за порушення правил дорожнього руху. Водій Даунте Райт, який перебував у розшуку, втік у авто при спробі поліцейських затримати його. Саме тоді офіцер застосував вогнепальну зброю проти афроамериканця.


США, Ілліной, Чикаго

Негода на півдні США забрала три життя й залишила тисячі людей без світла

Одразу кілька тропічних штормів прокотились південно-східними американськими штатами цими вихідними. Негода охопила Флориду, Арканзас, Луїзіану та Міссісіпі, повідомляє USA Today. Принаймні три людини загинули. Сильні вітри, торнадо й град розміром з м'ячик для гольфу понищили численні будівлі та призвели до знеструмлення близько 20 тисяч домівок. Подекуди затопило вулиці. Очевидці повідомляють, що ураганний вітер швидкістю до 120 кілометрів на годину зривав дахи будинків й виривав дерева. Одна домівка загорілась після того, як туди поцілила блискавка. Як пише The Hill, найбільшу небезпеку становлять обірвані лінії електромереж, що падають у воду.


Діаспора

Український екостартап залучив пів мільйона доларів інвестицій

Український стартап Effa, який займається розробкою екологічних товарів, оголосив про залучення раунду розміром пів мільйона доларів, повідомляє AIN.UA. Залучені інвестиції стартап витратить на лінійку продуктів, зростання команди і розвиток бренду. Effa займається випуском одноразових екологічно чистих продуктів для щоденного використання. Першим таким продуктом стала зубна щітка з паперу. Основні клієнти стартапа – готелі і авіалінії. Як запевняють в Effa, зараз вже запущено масове виробництво, а перші партії продукції почнуть доставляти у квітні. Це не перші інвестиції Effa. У 2018 році команда брала участь у програмі Starta та півроку навчалася в США, там же привернула невеликий раунд.


Цікаве

Передмістя Чикаго увійшло до списку 10 найбільш спокійних міст

Західне передмістя Чикаго - Непервіл отримало 6 місце у рейтингу 10 найбільш спокійних міст країни від LawnStarter. Під час дослідження міста оцінювали за більш ніж 50 критеріями, включаючи психічне і фізичне здоров'я, фінансову безпеку, умови праці і розваги. Саннівейл, штат Каліфорнія у Кремнієвій долині, посіло перше місце у цьому списку. На другому - Арлінгтон, Вірджинія, на третьому - Сан-Франциско, Каліфорнія. До рейтингу також потрапили ще 2 міста Каліфорнії - Гарден-Гров та Фуллертон та 2 міста у штаті Вашингтон – Белв'ю та Сіетл. Замикає десятку Гонолулу, штат Гаваї. LawnStarter також оприлюднив рейтинг найбільш стресових міст країни - Чикаго у ньому немає. Першим у цій категорії є Канзас-Сіті.


Погода

У вівторок, 13 квітня, у Чикаго буде ясна погода, без опадів. На стовпчиках термометрів вдень +13…+14°С.

В Україні буде відчутно прохолодно, хмарно, місцями - дощ. Вдень 11-16 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

6 views0 comments

Comments


bottom of page