top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 04/09/2021

Updated: Apr 9, 2021



Політика

США планують надіслати в Чорне море військові кораблі для підтримки України

США розглядається можливість відправки в акваторію Чорного моря низки військових кораблів в знак підтримки України проти російської агресії. Про це з посиланням на джерела в Міністерстві оборони США повідомляє CNN. Головною причиною відправки військових кораблів представники Пентагону назвали нарощування військових сил РФ на кордонах з Україною. Також військові повідомили, що ВПС США продовжать здійснювати польоти розвідувальних літаків у міжнародному повітряному просторі над Чорним морем для моніторингу російської військово-морської діяльності та пересування військ у Криму.


Економіка

Майже половина світових керівників очікують повернення бізнесу "в норму" не раніше 2022 року

Серед керівників найбільших компаній світу майже половина 45% не очікують повернення до передпандемічного ведення бізнесу раніше 2022 року, близько третини очікує повернення в норму до кінця цього року. Про це йдеться у дослідженні KPMG, у якому взяли участь 500 CEO впливових компаній світу. Чверть з них заявили, що їхня модель бізнесу назавжди змінилася через глобальну пандемію. Три чверті керівників вважають, що уряд заохочує компанії до повернення до "нормального функціонування", оскільки вони спонукають закликати персонал повертатися на робочі місця. А 9 з 10 керівників планують просити своїх співробітників повідомляти про проходження ними вакцинації заради захисту штату. Наразі лише 17% глобальних керівників хочуть скоротити свої офісні площі внаслідок пандемії.


Здоров`я

У Колорадо призупинили щеплення вакциною Johnson & Johnson через можливі побічні ефекти

У Денвері тимчасово закрили центр із вакцинації препаратом Johnson & Johnson через те, що 13 щеплених людей виявили побічні ефекти. Влада штату Колорадо не пояснює про які саме реакції йдеться, проте каже, що ухвалила таке рішення до з'ясування усіх обставин згідно із протоколом, передає Голос Америки. 13 осіб це менше 1% від 1700 щеплених цією вакциною в конкретному центрі з вакцинації. Через закриття центру було скасовано 600 планових щеплень для місцевих жителів, їхню імунізацію перенесли до іншого центру.


США, Ілліной, Чикаго

У США роздаватимуть по 9 тисяч доларів на поховання померлих від COVID-19

Наступного тижня адміністрація президента США Джозефа Байдена планує запустити програму допомоги американцям при похованні рідних, які померли від COVID-19 в рамках якої буде надаватися фінансова підтримка у розмірі до 9 тис доларів, повідомляє The Washington Post. Програма буде доступна для сімей, незалежно від рівня їх доходів, за умови, що вони пред'являть необхідні документи, а також ще не отримували аналогічної підтримки за іншою програмою. Запуск нової ініціативи пов'язано з колосальними втратами в країні від коронавірусу. На сьогоднішній день вже понад пів мільйона американців померли від COVID-19.


Наука

Марсохід передаватиме НАСА дані щодо клімату на Марсі

Інженери НАСА підготували перший звіт про погоду у марсіанському кратері Єзеро завдяки апарату ​Perseverance, про це йдеться на сайті агенції. Протягом всього півгодини температура поблизу ровера впала до -25 градусів за Цельсієм з - 20 градусів. Ровер Perseverance оснащений спеціальною системою, що протягом року збиратиме дані про температуру, швидкість нагрівання поверхні, циклічність пилових штормів, вітрів, хмар, а також інтенсивність радіаційного випромінювання, що досягає від Сонця до поверхні планети. Головним завданням апарату залишається пошук ознак життя на мікробному рівні, що могло колись існувати на Марсі.


Мистецтво, культура, шоу-біз

Український гурт ONUKA отримав нагороду на кінофестивалі у Барселоні

Кліп на відео ZENIT гурту ONUKA здобув нагороду в номінації «Найкраще музичне відео» на кінофестивалі ARFF Barcelona, про це йдеться на сторінці групи у Facebook. Створюючи кліп, музиканти сподівалися, що він допоможе відкрити очі на красу навколишнього світу. Усі наряди для відео були створені з вторинних матеріалів, не було використано жодного нового ґудзика чи тканини. Так, сировиною для виготовлення костюмів стали понад 15 мішків речей, знайдених на київських секонд-хендах. ZENIT – шостий офіційний кліп за шість років існування електро-фолк гурту. З його допомогою автори намагаються звернути увагу на розумне споживання.


Погода

У п’ятницю, 9 квітня, у Чикаго небо буде вкрите хмарами. Опадів синоптики не прогнозують. Денна температура +16…+18°С.

До України повертається весна з теплом і сонцем. Синоптики обіцяють мінливу хмарність, без опадів. Вдень 6-11 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

9 views0 comments

Comments


bottom of page