top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 04/08/2021

Updated: Apr 8, 2021


Політика

Китай застеріг США від можливого бойкоту Зимової Олімпіади у Пекіні

Китайське міністерство закордонних справ застерегло офіційний Вашингтон від бойкоту зимових Олімпійських ігор, що мають відбутись у Пекіні у 2022 році. Напередодні адміністрація президента Джо Байдена повідомила, що разом зі своїми союзниками обговорює кроки у відповідь на повідомлення про порушення прав людини у Китаї, передає Голос Америки. Пекін відкидає звинувачення в утисках етнічних меншин у Сінь -цзян-Уйгурському автономному районі й попередив про "широку відповідь Китаю" на потенційний бойкот Олімпіади, однак які саме це можуть бути кроки - невідомо.


Економіка

Новий рейтинг Forbes: 86% мільярдерів стали багатшими

Кількість мільярдерів у новому рейтингу Forbes збільшилась на 660 людей, пише видання. У списку 2 755 осіб. Найбагатшою людиною світу, вже четвертий рік поспіль є власник Amazon Джефф Безос зі статками 177 мільярдів доларів. На другому місці Ілон Маск статки якого зросли на 126 мільярдів в основному завдяки зростанню акцій компанії Tesla. Загалом 86% мільярдерів стали багатшими ніж рік тому. Більшість із них – американці, на другому місці - китайці. Найбагатший українець у переліку - Рінат Ахметов зі статками у 7,6 млрд доларів. Другий за статками українець - Віктор Пінчук. Також до рейтингу увійшли Ігор Коломойський, Геннадій Боголюбов, Петро Порошенко, Вадим Новинський.


Соціум

Майже половина американців звинуватили адміністрацію Байдена в кризі на кордоні з Мексикою

Майже половина американців (44%) звинуватили в подіях на кордоні з Мексикою адміністрацію Джо Байдена, яка на їхню думку не докладає достатньо зусиль для припинення кризи, такі дані опитування проведеного The Hill та соцгрупою HarrisX. Натомість 28% звинуватили колишнього президента Дональда Трампа, який під час своєї каденції став ініціатором будівництва стіни. Ще 20% зазначили, що обидві адміністрації несуть однакову відповідальність, а 7% заявили, що ні Байден, ні Трамп не винні у подіях на південному кордоні. Згідно з оцінками телекомпанії CNN, цього року США приймуть на своїй території понад 2 мільйони мігрантів, що є безпрецедентною цифрою.


Спорт

Ломаченко та Усик стануть героями комп'ютерної гри

Відомі українські боксери Василь Ломаченко та Олександр Усик стануть героями нового симулятора eSports Boxing Club. У грі будуть представлені кращі боксери різних епох, повідомляє Klitschko-brothers.com. Також у симуляторі з'являться Шугар Рей Робінсон, Джо Фрейзер, Джо Луїс та інші легенди боксу. У грі буде доступний режим кар'єри, за допомогою якого можна "розвивати" свого боксера і брати участь в різних турнірах. Також є можливість наймати тренерів та промоутерів. Колишній чемпіон світу в легкій вазі Ломаченко має повернутися на ринг у червні. Очікується, що суперником українця стане японець Накатані. Усик нинішнього року планує провести третій бій у суперважкій вазі, ідуть переговори про поєдинок із британцем Джо Джойсом.


Здоров`я

У Канаді почалася третя хвиля пандемії – Трюдо

Органи охорони здоров'я Канади заявили, що з середи в Торонто закриваються всі початкові і середні школи, оскільки в країні почалася третя хвиля пандемії коронавірусу, повідомляє Reuters. Діти в школах перейдуть на дистанційне навчання до 18 квітня, за необхідності цей термін може бути продовжений. У департаменті охорони здоров’я відзначили, що “поточні обставини вимагають прийняття важких рішень на місцевому рівні”. Прем’єр-міністр Джастін Трюдо попередив про серйозність третьої хвилі. У країні швидко зростає кількість госпіталізацій, особливо у відділеннях інтенсивної терапії.


США, Ілліной, Чикаго

В штаті Арканзас заборонили лікарям допомагати неповнолітнім змінювати стать

Арканзас став першим штатом США, який заборонив надавати неповнолітнім медичні послуги та операції зі зміни статі - попри вето губернатора Аса Гатчінсона. Про це повідомляє ВВС. Закон фактично забороняє лікарям надавати препарати, які блокують статеве дозрівання, та ліки для гормональної терапії або направляти неповнолітніх до інших лікарів. Губернатор штату наклав вето на законопроєкт, назвавши його «надмірним зловживанням уряду», але Палата представників і Сенат відкинули вето і проголосували за. Дискусії у суспільстві тривають. Американський союз громадянських свобод (ACLU) заявив, що готує судовий процес. Аналогічний законопроєкт розглядають ще принаймні 16 штатів.


Цікаве

У штаті Нью-Мексико чоловік виявив у себе в машині кілька тисяч бджіл

Житель міста Лас-Крусес в штаті Нью-Мексико, повернувшись з продуктового магазину, виявив у себе в машині рій бджіл, який потрапив всередину через опущене скло задніх дверцят. Цікаво, що водій не відразу помітив непрошених «пасажирів»: він встиг покласти покупки в багажник і трохи від'їхати від місця паркування, повідомляє The Weather Network. Чоловік подзвонив в службу екстреної допомоги. Ситуацію допоміг врегулювати пожежний Джессі Джонсон, який захоплюється бджільництвом. На видалення рою знадобилося близько двох годин. Тепер колонія живе на земельній ділянці Джонсона.


Погода

У четвер, 8 квітня, у Чикаго буде хмарно. Ранковий дощ може посилитись після обіду. Вдень +18…+19°С.

В Україні триматиметься холодна погода. Хмарно з проясненням, подекуди невеликий дощ. Вдень 5-10 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

7 views0 comments

Comments


bottom of page