top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 04/06/2021

Updated: Apr 6, 2021


Політика

Сполучені Штати декілька разів сигналізували РФ, що стоять на боці України - Держдеп

Офіційний Вашингтон звертався до Москви за поясненнями щодо провокацій проти України, а також неодноразово надсилав чіткі сигнали Росії, що Сполучені Штати стоять на боці України, яку вважають своїм партнером. Про це заявив у понеділок під час брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Нед Прайс, передає Укрінформ. Але найголовнішим, за його словами, був «чіткий сигнал» для України та РФ, який можна було побачити в офіційних звітах про розмови минулого тижня на рівні міністрів оборони, закордонних справ, високопоставлених чиновників президентських адміністрацій, а також безпосередньо президентів Володимира Зеленського і Джо Байдена.


Економіка

Bloomberg спрогнозував, які країни найшвидше подолають коронавірусну кризу

Після пандемії коронавірусу найшвидше у світі відновиться економіка США та Китаю. Такі прогнози експертів ґрунтуються на тому, що у цих країнах спостерігаються швидкі темпи вакцинації та уряди країн дотримуються жорсткої монетарної політики, повідомляє Bloomberg. Очікується, що відновлення глобальної економіки розпочнеться цього року й буде йти рекордними темпами і її зростання складе за більш ніж 50 років 6,9%. Головним рушієм відновлення стануть США, в той час як економіки таких країн, як Франція, Німеччина, Італія, Велика Британія та Японія, продовжать скорочуватися. Серед країн, що розвиваються попереду всіх буде Китай.


Соціум

Чверть американців хочуть працювати віддалено, навіть якщо їм через це скоротять зарплату

94% роботодавців у США вважають що робота з дому не вплинула на продуктивність їхніх підлеглих або навіть поліпшила її. Чверть самих працівників кажуть: залюбки продовжили б працювати віддалено, навіть якщо б їм через це урізали зарплати на 10%, передає Голос Америки. Загалом до роботи з дому адаптується все більше людей, що заощаджують час на добирання на роботу й менше відволікаються, ніж в офісі. За прогнозами, до 2025 року понад 36 мільйонів американців працюватимуть віддалено, це майже удвічі більше, ніж до пандемії. Працівники в таких умовах матимуть більшу гнучкість й задоволеність від роботи, а роботодавці менше витрачатимуть на утримання офісів і матимуть доступ до фахівців з будь-якої точки світу.


Здоров`я

Число нових випадків зараження коронавірусом у США зростає третій тиждень поспіль

Число нових випадків зараження COVID-19 в США минулого тижня виросло на 5% і перевищила 450 тис., показав аналіз даних проведених агентством Reuters. Захворюваність зростає вже третій тиждень поспіль. Середня кількість госпіталізованих пацієнтів з COVID-19 минулого тижня виросла на 4%, сягнувши понад 37 тис. До цього число госпіталізацій знижувалося протягом 11 тижнів поспіль. Представники органів охорони здоров'я висловлюють стурбованість з приводу збільшення числа поїздок під час Великодня та весняних канікул на тлі поширення більш заразних штамів коронавірусу. Згідно з аналізом Reuters, 27 з 50 штатів повідомили про збільшення числа нових випадків захворювання минулого тижня в порівнянні з попереднім.


Авто – мото

У Mercedes розповіли, скільки їх перший електромобіль зможе проїхати без підзарядки

Mercedes-Benz EQS, перший електромобіль німецької компанії, робить ставку не тільки на стильний дизайн і функціональність, а й на запас ходу. За словами генерального директора компанії Ола Келленіуса, електромобіль зможе проїхати 770 кілометрів без підзарядки. Це на 10% більше, ніж передбачалося раніше, пише Autoblog. Поки що це найкращий результат серед електрокарів — принаймні, на папері. Нинішнім рекордсменом є оновлена модель Tesla Model S Long Range з двома двигунами і акумулятором на 100 кВтг, який розраховано на 660 кілометрів. EQS матиме кілька варіантів батареї, найбільша з яких, становить 108 кВтг. Компанія планує представити моделі EQB і EQE до кінця року.


США, Ілліной, Чикаго

Штат Айова дозволив купувати та носити зброю без спецдозволу

Айова приєдналась до низки американських штатів, що не вимагає спеціального дозволу на купівлю та носіння зброї. Відповідний місцевий закон підписала губернаторка-республіканка Кім Рейнолдс, повідомляє Fox News. Закон почне діяти з 1 липня. Раніше жителям штату потрібно було пройти перевірку кримінальної історії, аби отримати відповідний дозвіл на володіння й носіння зброї. Загалом у США близько 20 штатів не вимагають перевірок для людей, які хочуть придбати пістолет або гвинтівку. У лютому до цього переліку приєдналась Монтана. Як пише ABC, за схожі ініціативи виступають посадовці у Теннесі та Юті, й загалом серед консервативних політиків на місцевому рівні лунають ідеї про послаблення контролю за озброєнням цивільного населення.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Тіна Кароль випустила альбом "Красиво"

Популярна українська співачка Тіна Кароль представила свій альбом "Красиво". У ньому шанувальники творчості артистки почують зовсім нову Тіну. Про прем'єру поп-зірка написала на своїй сторінці в Instagram. Кароль зазначила, що з випуском альбому "Красиво" вона починає "нову еру високого стилю". "Дякую дуже команді за красиву реалізацію", - написала Кароль. Альбом доступний на всіх стрімінгових платформах. До нього увійшли сім треків - "Це любов", "Хороший хлопець", "Скандал", "Коханці", "Красиво", "Дівчинка", "Біжу".


Погода

У вівторок, 6 квітня, у Чикаго у першій половині дня буде ясно, а після обіду з'являться хмари. Без опадів. Денна температура 25-26 градусів тепла.

В Україні погода погіршиться, у деяких областях ітиме навіть сніг, вночі температура опускатиметься нижче 0°. Вдень від 1 до 6 грдусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

7 views0 comments

Comments


bottom of page