top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 04/02/2021

Updated: Apr 2, 2021



Політика

Війська США в Європі привели у боєготовність через активність Росії біля кордонів України

Командування Збройних сил США у Європі підвищило свою боєготовність до максимально можливого рівня на тлі стягування російських військ до кордону України, повідомляє The New York Times. Також європейські спостерігачі останнім часом помітили новий вид зброї на території, контрольованій бойовиками, яких підтримує Росія. За словами одного американського чиновника, Москва відправила близько чотирьох тисяч солдатів до українського кордону. На думку колишнього командувача збройних сил США в Європі Бена Ходжеса, Росія своїми останніми діями хоче протестувати нову американську адміністрацію президента Джо Байдена наскільки вона прихильна до України.


Економіка

На ринок України виходить японська міжнародна платіжна система

Міжнародна карткова платіжна система JCB Payment System (Японія) виходить на український ринок, про це повідомили в Національному банку. Вона «надаватиме в Україні послуги еквайрингу, видачі готівки та оплати товарів і послуг за платіжними картками системи. JCB Payment System стала п’ятою в Україні міжнародною картковою платіжною системою. Це найбільша платіжна система Японії та одна із семи провідних платіжних систем світу. Вона посідає третє місце серед усіх карткових платіжних систем за кількістю точок приймання карток», — йдеться в повідомленні. Також вона сприятиме налагодженню тісніших відносин між Україною та Японією.


Соціум

З 1 квітня в Україні підвищується пенсійний вік для жінок

З 1 квітня цього року мінімальний пенсійний вік для жінок в Україні збільшується до 60 років - це останнє підвищення віку у рамках змін, ухвалених у 2011 році. У 60 років на пенсію виходитимуть жінки, які народилися після 1 квітня 1961 року. Пенсійний вік для чоловіків і жінок, таким чином, зрівнявся та становить 60 років. Аби отримати пенсію за віком, страховий стаж людини має бути не менше 28 років. Якщо ж його немає, то мінімальний вік для виходу на пенсію у 2021 році становитиме 63 роки (за наявності стажу 18-28 років).


Здоров`я

Вакцини Pfizer та Moderna показали 90% ефективності у реальних умовах - дослідження

Вакцина від коронавірусу Pfizer/BioNTech надає захист впродовж шести місяців. Такі результати третьої фази тестування оприлюднила компанія в четвер. Вакцина була на 100% ефективною проти тяжкого перебігу хвороби, у відповідності до визначення Центрів США з контролю над захворюваннями та на 95,3% у визначенні Адміністрації США з контролю над продуктами харчування та ліками, - йдеться в повідомленні. Також в компанії повідомили, що вакцина є ефективною проти Південноафриканського штаму коронавірусу. Центри США з контролю над захворюваннями (CDC) підтвердили ефективність вакцин виробництва Pfizer та Moderna на рівні 90% для запобігання коронавірусної хвороби. Навіть після першої дози вакцини, ризик захворювання зменшився на 80%, йдеться в дослідженні.


США, Ілліной, Чикаго

ЗМІ США анонсують книжку сина президента - Хантера Байдена

За кілька днів у США надійде у продаж книжка сина президента США Хантера Байдена "Прекрасні речі" ( Beautiful things - англ.). З її змістом ознайомились американські ЗМІ і чимало видань відзначають "відкритість" Байдена щодо досвіду залежності від алкоголю та наркотиків, щодо його взаємин у родині тощо. Як пише The New York Times, на відміну від інших епізодів свого життя, про роботу в українській компанії Burisma син президента США написав "сухо". Байден відзначив, що "не зробив нічого неетичного, і ніколи не обвинувачувався у жодному порушенні"- пише видання. Назва книги "Прекрасні речі", як відзначають оглядачі, є даниною вислову брата Хантера, Бо, який під час хвороби наголошував на важливості прекрасного - взаємин з людьми, позитивних вражень.


Діаспора

Розробка українського винахідника здобула золото на конкурсі в Женеві

Розробка українського винахідника Сергія Лисіна – розумні окуляри Nutis, що рахують калорії – здобула золоту медаль на Міжнародній виставці інновацій у Женеві, пише Українська правда. Це один із найбільших та найпрестижніших щорічних конкурсів у світі, в якому беруть участь розробники із 45 країн. Розумні окуляри працюють в тандемі із мобільним додатком, де відображається, скільки енергії спожито і скільки витрачено. Якщо подивитись в окулярах на страву: картинка зафіксується та відправиться на сервер, де і порахують калорії. Також Nutis має вбудований трекер, який стежить за фізичною активністю, тож система рахує не лише спожиті, а й витрачені калорії.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Всі треки з мініальбому DOROFEEVA увійшли до топ-10 всіх українських чартів

Українська співачка DOROFEEVA похизувалася першими музичними досягненнями як сольна виконавиця. Вперше в історії синглових чартів всі 5 треків з дебютного мініальбому Дорофєєвої dofamin потрапили до рейтингу топ-10 на ключових стрімінгових майданчиках (Apple Music, Spotify, YouTube Music). Треки gorit, vecherinka і a tebe ... очолили першу трійку найпопулярніших треків в Україні. Нагадаємо, прем'єра дебютного міні-альбому dofamin відбулася 19 березня. Live-відео до EP зібрало 1,5 млн переглядів на YouTube.


Погода

У п`ятницю, 2 квітня, у Чикаго похмурою погода буде лише зранку, вдень хмари зникнуть, а стовпчики термометрів піднімуться до +8…+9°C.

До України після потепління прийдуть дощі та похолодання. Буде хмарно з проясненнями, вдень від 10 до 15 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

8 views0 comments

Comments


bottom of page